Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 12, 2010

..Encik Penjual Tiket Wayang sebagai Mr MatchMaker

this is seventy-third..
..and I'm sorry..


Suatu hari, dah pun aku kat depan wayang TGV Mines,
member aku yang janji nak tgk wayang sama ni tetiba cancel sebab kata ada hal keluarga..
Ok, bab keluarga memang aku takleh nak watpe..
So, alang-alang dah sampai sini,
kat luar pulak ujan, nak redah si rempit cam aku kang basah..
aku pun macam dah takde mende nak buat,
apa lagi, gi laa tgk wayang (sorang-sorang lagi...)

Sebab dah banyak kali,
aku pun dah tak kesah sangat dah tengok wayang sorang-sorang...
macam loser dah sebati dengan diri..(check this entry)

gambar ehsan google

"Cite hape bro?", bro kaunter tiket tanya.
"Percy Jackson.."
"Sorang je"

Dalam senyuman,
"Haah, sorang je..."
"Awek mana?"
"Saya GAY!!"
.
Terkedu muka mamat tu, terdiam...
"Gurau laa, sorang je, member tak datang, ada hal.."
"Hohoho, lawak laa bro nih...Saya cadangkan bro duk kat sini.
Senang masuk, senang keluar, view superb, NAK?"

Dia cuba cadangkan tempat duduk di skrin monitor.
Oleh sebab aku bukan memilih sangat, jadi aku terima je.
"Bro pasti takkan menyesal, saya jamin.."
Walaupun tak paham, aku senyum je...

Masa nak beli popcorn pon sama,
"Sorang je bang?"
"Ha'ah..."
"Awek mana?"
"Baru meninggal semalam..."
aku jawab spontan sambil senyum.
Dia sentap. Terdiam.
Lepas aku amik popcorn, terus blah bagi dia terpinga-pinga...
Hahahaha, syaitan sungguh diri ini...


Dalam wayang,
aku antara yang awal masuk panggung.
Siot, rupanya tempat aku tu memang khusus untuk orang yang datang sorang.
Aku, depan aku, tempat depan kepada depan aku, sampai laa 5 kerusi depan aku semua orang yang datang sorang2...
Semua laki, tapi aku yang paling muda kot...
Tempat lain sume couple atau grup..

Tetiba, tengah adjust bontot nak duduk,
ada sorang awek datang nak lalu depan aku..
Debusshhh, dia langgar popcorn aku, abes jatuh terabur...
Aku pon sempat melatah reflek..
"Eh, mak kau cantik..."
Aku pandang si awek yang langgar tu...konon nak marah...
Aih, mak dia memang cantik laa, sebab anak dia pon cantik gak...
Aku tergamam...

"Ooops, maaf..." dengan muka bersalah yang comel, gadis bercekak hijau berkasut Converse ni terbehenti di hadapan aku.
"Tak apa, dah jadi nak wat camna" aku tak jadi marah sebab dia comel sangat.
Awek tu rupanya duduk sebelah aku, datang sorang gak...
"Gini laa, nak keluar pon wayang dah start..Apa kata kongsi popcorn dengan saya je.."

Pergghh....
Awek comel duk sebelah aku n offer nak kongsi popcorn?
Aku mimpi ke??
Ex-aweks aku dulu pon kedekut nak kongsi popcorn...
But this total stranger (yg super comel) plak siap offer lagi.
Aku bermimpi ke??
"OK" aku setuju dalam kedu...


Sepanjang aku tengok Percy Jackson tu,
agak malu-malu kucing gak laa sebab nak kongsi popcorn dgn awek tu..
Aku amik bila dia hulur offer je...
Seriously, memang aku tak tumpu perhatian pon...
Kepala aku terbang entah ke mana...

Abes wayang, aku ucap terima kasih kat dia..
"It's OK. Saya yang patut say sorry..." jawab dia dengan senyuman...
Sekali lagi aku cair, siott!!!!!

Aku keluar wayang denagn senyuman...
Hanyut dalam angan-angan...
Bila sedar je, dia dah takde kat keliling...
Aku mencari gak, tapi awek tu macam terus lenyap, ghaib...
Aku pergi kat satu dinding, aku hantuk kepala sekali..
"Si bodoh, apsal tak mintak nombor ke, paling kurang tanya nama ke, Facebook ke.."
Arrggghhhh....

Aku pergi kat counter tiket balik...
Cari mamat tadi tu...
Dah takde...Lagipon, aku tak tengok plak nametag dia...
Nak ckap thanks, tapi dia pon takde..
Sama ada dah abes shift, atau dia gi toilet ke..
Aku pon tak tau...


***************

Percy Jackson memang best (walaupun tak fokus)..
Sume dewa-dewi Olympian sume ada..
Bak kata kawan aku dalam Facebook, cite tu wat kita nak tau lebih lanjut semua pasal mitos Greek..
Dari Zeus, Poseidon dan Hades...sampai laa ke Medussa dan Lotus eater..
Tapi, papepon Annabeth Chase lakonan Alexandra Daddario memang HOT..

p/s:
Tapi tak se'cute' awek sebelah wayang aku tu..
Si gadis misteri berkasut Converse.




28 comments:

  1. heheh.. pandai betul en. penjual tiket tu mematchkan kamu dengan gurl berkasut converse tu ek.. hihiikkk...

    buleh pulak perasan gurl tu pakai kasut converse, nih mesti mata melilau tengok sana sini..
    ilang fokus kat movie..hehehh...

    ReplyDelete
  2. untung giler lu bro..hahaha..pasni aKU nak g layn muvee sorg2 gk la..huuhu

    ReplyDelete
  3. @annfrendly: Sbb masa popcorn jatuh tgk bawah, nampak kasut converse dia..hahahha

    @KERAK NASI: InsyaAllah, kalau ada jodoh tak ke mana..

    @JMR: hahaha, khusus utk laki malang takde awek cam aku nih je...

    ReplyDelete
  4. wooo~~~
    sweet betol...
    harap ko dapat jume dia lagi bro...
    dia ade tu, pandai la cari..
    hehehe

    ReplyDelete
  5. orang kate kalo jumpe lebih dari 2 kali tu maknenye ada jodoh, hahah ntah betul ke tidak jgn pcaye sgt la. sbb kalo jumpe kawan kelas ko hari2 takkan ade jodoh dgn semua gurl dak kelas kan heheh.

    mungkin kebetulan dan satu petanda, so kena aware selalu...

    ReplyDelete
  6. halamak bro!..cupid btol la crita ni..gila la..bila nak jd dkt aku ni!..sunyi ni..hahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  7. haha mcm bace novel lak. comel betul :p

    ReplyDelete
  8. @Syafiq Kadiran: tu laa psal, aku rase dekat2 je..mmg niat nak gak carik...hehehe

    @shukjessa:
    hahaha, setuju..kalo gitu byk laa jodoh aku..

    @the Skycrapper:
    hahaha, takpe.. len kali ade rezeki jadi kt ko gak, maybe in a different way..

    @mirafiqa:
    hahaha, comel ke??

    ReplyDelete
  9. u curang dgn i ehhh?!
    jahat!
    merajuk sebulan!
    haha :D
    xpe, biar i curang dgn percy jackson tu. dye lg HOT u tau tak. haha :D

    ReplyDelete
  10. wahhh..
    so sweet..
    pasni kita smua paka2 p tgk muvee srg2 la ea..
    hehhe..
    :D

    ReplyDelete
  11. hahaha.. ni mest kes cinta pndang petame..

    ReplyDelete
  12. @Amirah Rashid:
    I tak curang dgn u laa..
    cuma nk cukup kuota je...hahaha

    @NADIRA SALIM:
    HAbes laa wayang penuh dgn org sorg...hehehe

    @.::tAk AdE pErAsaaN::.
    mungkin kot...cuma tak tau cinta ke, atau just suka...
    hehehehe

    ReplyDelete
  13. cett
    dasar lelaki buaya tembaga
    haha xD
    xpe xpe
    i pn blh cukupkan kuota tau!

    ReplyDelete
  14. haha rugi la lu broo
    tu mcm jodoh je bro
    haha

    ReplyDelete
  15. @Amirah Rashid:
    alaa u, jgn laa merajuk..
    i gurau je..hahaha

    @Fafa Rafa:
    comel mcam bantal peluk, kan??

    @mr cekodok:
    tu laa psal, org kata peluang baik tak dtg dua kali...
    nyesal!!!

    ReplyDelete
  16. haha best best!


    -kudozu

    ReplyDelete
  17. bantal peluk kaler hijau. haha.

    apa2 pun, all the best! if jumpa lagi, jangan lepaskan peluang! :)

    ReplyDelete
  18. @kudozu:
    Haha, memang pengalaman yg takkan dilupakan...

    @Fafa Rafa:
    hehe, bantal peluk aku kaler oren...
    hehehe

    ReplyDelete
  19. alahai...sweet je baca citer ni.
    hehe....agak2 jumpa lagi x?
    weekend ni pegi tgk movie sorang2 lg. kot2 leh jumpa dia..

    ReplyDelete
  20. @MyaFiza:
    Baek!!
    nak meronda2 lagi kalo2 ade jumpa...
    doakan saya tau..

    ReplyDelete
  21. ADUSSSSS.... ni memang rugi besar nih.
    orang kalah judi pun takkan menyesal mcm ni punya. haha

    ReplyDelete
  22. @oh farah
    tu laa psal...
    sampai skang mnyesal nih...
    hehehehe

    ReplyDelete
  23. wahhhh mmg matchmaker laaa :)

    sis tumpang seronok (sampai baca abis en3 berkaitan)

    ReplyDelete
  24. @DaHLia
    thanks sis dahlia..
    keep on supporting yek!!

    ReplyDelete
  25. aku nk baca cite ko sampai abeh..hehe..syok..

    ReplyDelete
  26. @✿nenek moden✿
    thanks nenek moden, enjoy yek..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: