Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 26, 2010

Dilema Awekku Blogger Terkenal!

this is eighty-first..
..and I'm sorry..


Lepak di Dunkin Donuts The Mines bersama seorang kawan bernama S..

"Woi, aku ada baca blog ko.."
Adus, aku cukup tak gemar bila orang citer pasal blog kat luar blog..

"Memang best arr kisah ko jumpa awek masa tgk wayang sorang-sorang tu.. (refer link)
Aritu aku ada gak gi tengok wayang sorang..
Tapi yang duk sebelah aku sorang mamat bangla busuk.."

Aku tergelak je sambil gigit donut rasberry...

"Meh sini aku ajar ko tackle awek.."
Aku membeliakkan mata...

"Nak dapat nombor awek, ko mesti kasi nombor ko dulu..
Tulis atas kertas, hulur kat awek tu dan kata,
'senang-senang call laa yek'
abes cita.."

Aku terdiam sekejap...

"Kalau dia memang syok dengan ko,
dia akan kontek..
Tapi kalo dia tak kontek, ko tak rugi pape bro..
Sebab dah tentu dia tak syok kat ko, sbb tu dia tak kontek..
Kerja ko tunggu je.."


"Haha, macam laa berkesan.."
Aku mempersoalkan...

"Hahaha, itu laa taktik aku dapat tackle awek aku!!"
"Ko ada awek ke??"
"Apsal ko cakap camtu??"
"Aku ingat ko gay, sebab tu laa aku jarakkan diri satu bangku dari ko.."
"Sialan..." kepala aku kena teleng...

"Tapi bro, aku ada problem sikit arr.."
"Apsal??"
"Awek aku tu sorang blogger cam ko,
tp dia femes lagi...
Follower dekat 4000 tu.."

Aku terbeliak mata sekali lagi...

"Masalahnya, dia suka sangat letak gambar aku dalam blog dia..
Gambar-gambar private aku macam bergambar stail myspace kat tilam, gambar control macho masa tgh naik kete..sume dia letak dalam blog arr.."

"Apa masalahnya??"

"Masalahnya.."sambil si S tu betulkan kerusi,
"Aku agak rimas laa..
Aku bagi gambar tu sebab dia mintak kata nak wat simpanan..
Nak jadi pengubat rindu laa...
Tup tap tup tap, kuar dalam blog...
Segan seyh.."


Aku tertawa kecil sambil sedut kopi Dunkin..
"Ari tu ada sorang mamat ni tegur aku,
dia kata 'ni laa bro femes pakwe [tuuuut] tu..
comel bear pink yg bro peluk dlm gmbar tu..'"


"Hahaha, ko ada bear pink ke??"
"Tu awek aku laa kasi sempena hari konvo aku dulu..
Malu siot, satu Malaya tau aku ada bear pink..
Bagi aku nasihat sket bro..."


Aku tetiba wat muka serius macam doktor chenta..
"Pada aku, senang je...
Takde yang lagi mujarab dari berterus terang..
Bagitau dia apa yg buat ko tak senang..
Bagitau dgn nada yg elok laa..
Aku sure, dia akan faham...
Kalo ko asyik simpan je, kang membuak plak..
Bergaduh besar pulak..."

*******************

Pengajaran:
Aku tahu korang angau berchenta..
Tapi jangan laa sampai memudaratkan hubungan..
Kasih sayang itu suci..
Jangan cemari dgn hal remeh camtu, yek!!

p/s:
Aku kurang pasti kenapa kengkawan keliling aku suka mintak nasihat aku tentang chenta...
Padahal aku pon kena buang macam sampah oleh makhluk bernama perempuan..
Hmmm....




27 comments:

  1. buang macam sampah? tak baik cakap gituuuu

    ReplyDelete
  2. cEro: mula2 baca entry ni, ye2 la aku igt kau nak crita pasal awek kau..hahahaha..kesian kawan kau kan..awek femes, dia pun sangkut..haha..eh..sape awek dlm gmbr 1st tu bro?..

    ReplyDelete
  3. @Nur-al-ain:
    seriusly mmg kena buang mcam sampah..
    best2 je putus tanpa sebab..
    geram...

    @theSkycrapper:
    awek gmbar 1st tu pelakon korea arr..
    Shin Min-Ah.. comel kan??
    aku tergoda..hahahaha

    ReplyDelete
  4. tu tandanya ko dah wajib ada chenta bro. guna tips2 yang ko bagi kat orang tu. sure chenta keliling pinggang la. hehe

    ReplyDelete
  5. heheh bagi aku blog or ape2 laman sesawang tak perlu la nak letak gambar dalam kain or gambar ape2 la yang tak patut tu.

    sebab kite tatau niat orang yang melihat blog kite tu, sekadar membaca atau nak menceroboh masuk ke hapa ke.

    penulisan yes is a public tapi gambar-gambar adalah private kecuali tuan punya badan sendiri nak releasekan, so kene tanggung je la.

    perihal awek lak, hahah tah malas nak komen byk2, korg2 dah besar pikir sendiri je la. Sbb berkapel tu mmg sweet tapi nak jage hati orang tu payah terutama bila sebelah pihak je =)

    ReplyDelete
  6. weeii ayat buang cam sampah tu sadis okk..xkkannnn la

    ok sapa awek kawan ko tu?? meh nak baca belog awek dia hehhehe *gatai*

    ReplyDelete
  7. besh gak bace citer nih..

    pakwe si blogger yg femes tuh..sgt bertuah..
    xyah ade blog pon xpe..awek dia da ade tok jd tukang pencerita..heee

    ReplyDelete
  8. @zaiMi:
    hahaha, malas pkir lg arr...
    hehehe

    @shukjessa:
    setuju sgt dgn ko..

    @.:WaNiE:.:
    aku pon ade bukak blog dia tgk..
    alaa, takde laa sampai 4000lbey followers, just 1000lebey je...
    tokok tambah btol laa mmber aku tu...
    tp still byk, kan??

    @rizal jibai:
    sgt bertuah??
    hahaha, dia tanak femes dgn cara tu kot...
    hehehe

    ReplyDelete
  9. betu llah..tak baik cakap kena buang macam sampah..meh nak kutip balik. hehehe :p

    ReplyDelete
  10. hahaha...doctor love eh? cool...

    @Awek En. S (member cEro): bukan kau seorang kat dunia ada bf, ok! ;)

    @En S: pink bear??? jambu tuu...

    @cEro:bukan u kene buang mcm sampah. perempuan tu yg Trash. hihi. sabaq noo...

    ReplyDelete
  11. sampai mcm tu skali awek member ko tu..femes is good..tp kene jaga la. mcm artis la jugak..tu yg susah jd popular neh..adei..

    ReplyDelete
  12. @HAna's Love Nest:
    nak kutip ke??
    hahaha

    @Mariella:
    Hahaha, harap sgt awek en S tu tak bace blog picisan aku nih..

    @::aMaD:::
    dia terlampau angau kot..
    takde sape yg nk tolong tegurkan..
    kalo artis boleh kena tgur dgn wartawan..
    kalo blogger??

    ReplyDelete
  13. gila malu letak gmba mcm2 kat blog. kahkahkah

    ReplyDelete
  14. awek mbr ko tu sape?bgla link blog die...haha

    ReplyDelete
  15. @Alynn Notnot:
    tu laa psal...
    yg malu tu member aku..
    hehehe

    @BezBuddy:
    takleh arr bro..
    jaga privasi hubungan org..
    awek dia tak tau pon aku ni blogger gak..

    ReplyDelete
  16. HOHO. kadang2 laki tak suke ek macam tu. huhuhu

    tapi kalau tak suka tu, cakap je la kan.
    slow talk shud b ok

    ReplyDelete
  17. @ejaa:
    yup, that's the best!!!
    masing2 kena paham sesama sndri..
    baru nama kapel...
    kalo nk ikut kpala je, bukan kapel namanya tu...

    ReplyDelete
  18. Salam.. =)

    ko apa kabar? makin rancak laman sesawang ko ni.. tahniah! =)

    -aKu-

    ReplyDelete
  19. hahaha..kelakar la...kantoi kwn ko dalam hati ada taman..siap peluk teddy pink lagi..aku pun takde teddy pink..

    ReplyDelete
  20. @aKu:
    kabo baek je...
    sila laa meriahkan lagi yek..
    aKu yg misteri sudah kembali..

    @♥aien aziz:
    tu arr psal...
    dgr citer dia pon aku dh naik segan..
    laki ade bear pink..hebat!!!

    ReplyDelete
  21. hak3,,,
    sempoi sey ko ni..
    aq gelak guling2 bile baca...
    hak2..

    ReplyDelete
  22. @AkUmUsIkMaLAyA:
    Thanks bro..
    hehehehe!!!

    ReplyDelete
  23. tak suka gak org ckp pasal blog di alam realiti :)

    btw, siapa blogger terkenal tuu??

    ReplyDelete
  24. @DaHLia
    btol, tak suka cite blog luar blog..
    btw, takleh bgtau laa sape, nanti diorg perang besar plak..
    hehehe

    ReplyDelete
  25. errrkkk ehmm sedih lak bace p/s u tuh, hurmmm :(

    ReplyDelete
  26. @cikcumy
    ala, pengalaman lama...
    semua org ada pengalaman masing2, kan???

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: