Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 7, 2010

Arca yang seakan-akan hidup!

this is sixty-eighth..
and I'm sorry..


Sedang tengah menyelam dalam lautan maklumat di Google,
terjumpa satu website design nih..
Dia bercerita tentang Photorealistic Sculpture.

Photorealistic Sculpture ialah dalam bahasa kita dipanggil arca gambaran realistik adalah satu seni ukiran yang dikerjakan oleh seorang artis dipanggil
'photorealist' di mana mereka akan sedaya upaya mengukir satu arca supaya nampak realistik dengan definisi ketelitian yang tinggi.

Ok,
baling batu kat maklumat yang panjang...
kita layan gambar-gambar ni dulu,
then baru nilai, yek!!

Saksikan
















********************

Apa macam?
Cool tak??
Perlu diingatkan, ini semua adalah arca
bukan betul punya tau...
Ini adalah hasil kerja hebat artis ternama Ron Mueck, Evan Penny, Jamie Salmon, Duane Hanson, Sam Jinks dan Adam Beane..

Tak puas?
Nak lagi?
Singgah laa di sini..
Web Designer Depot


p/s:
Hm, nak kuar jap..
nak cari mane2 kayu nak wat mangsa utk ukiran pertama aku..
untung-untung boleh jual kt e-bay..
Hahahahaha!!!


sumber: Web Designer Depot




6 comments:

  1. damn!..super cool..so real..so alive..

    ReplyDelete
  2. wuahh, cun-cun arca tu..mmg sumpah mcm real..mayat hidupp

    ReplyDelete
  3. wah
    yang 1st tuh macam giant je
    takut pun de gak.
    =D

    ReplyDelete
  4. haah...
    mcam tak ccaya sume nih just sculpture je...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: