Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 3, 2012

Sebab Kenapa Aku Rasa Interview Itu Buang Masa.



































Kebanyakannya adalah kisah benar hidup aku selaku penganggur professional.

Postquam-scriptum:
Kalian ada pengalaman tersendiri tentang sebab kenapa ditolak ketika interview?









19 comments:

  1. sangat betul kesemua di atas.

    end up dengan menggunakan kabel.. mcm ni boleh tak? sangat keji.

    ReplyDelete
  2. semuanya ko lalu bro?.. perghh...
    aku pernah kena yang jawatan tue dah di isi.. memang sakit hati...

    betul betul.. sekarang nak kerja semua nak kena guna kabel..


    kabel kecik, harapan nak dapat tue tipis jer..

    ReplyDelete
  3. karenah birokrasi! huh. menyampah!

    btw aku ada plan something. nak join?

    -sakura-

    ReplyDelete
  4. mungkin interview yang aku lalui tak sebanyak kau, tapi kebanyakan yang aku tahu ditolak sebab;
    1) aku kurang confident dgn diri aku - pernah ada interviewer yg bgtau
    2) sbb course yg aku amik tak sepadan even aku cakap i'm willing to learn something new

    tu je. lain2 daripada sebab kat atas tu, tak pernah pulak aku kena hehe

    ReplyDelete
  5. sadis betul kalau kena macam tu! xda rezeki lagi nampaknya..

    ReplyDelete
  6. hurmmm....sadis

    kenap masih panggil interview?

    ReplyDelete
  7. bukak bisnes sdiri la senang.. kita plak hire org, baru best

    ReplyDelete
  8. seumur hdup aku, pernah skali je interview. HUHU.

    zmn skrg, klau xde kabel, mmg susah nk dpt keje. haishhhh. =_="

    ReplyDelete
  9. kelakar bila baca.

    tp bila tahu ni mostly kisah hidup kau, rasa sedih pulak..huhu.. =(

    ReplyDelete
  10. sangat betul..aku pun xlarat dh nk pi interview..so aku jadi bos utk diri sendiri..hahaha..!!

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. aku pernah mengalami hampir semua situasi di atas..mmg sakit ati..tp y penting doa banyak2, jangan giv up..rezeki Allah yang bagi bukan mereka yang suka membuang masa org lain pggl iv tp xdpt keje

    ReplyDelete
  13. wah..sadisnya kena karenah ynag macam2 ni..waa..bertabah ye~

    ReplyDelete
  14. @Cik Saila
    kalo ada kabel ok laa..yg takde kabel hapekemende ni, camne kan?

    @Aujinz
    tak semua, tp kebanyakkan mmg dr pengalaman sendiri..
    kabel tak kabel, kalo layak terima jelaa kan?

    @Anonymous
    tu laa, birokrasi byk sgt, songeh pon byk gak..

    @kudozu
    lucky for you ko tak byk kena camni..tang konfiden level tu mmg betul, tp kebanyakkan hanya jadikan tu alasan 'baik', alasan sbnar diorg tak bgtau..

    @ParkAir
    rezeki belum ada..
    aku mmg tgh giat berusaha...

    @Cik Cempaka
    lagi sadis kalo menempuhinya...

    @hara
    pernah fikir gak, tp takde modal, jadi kena kumpul modal dgn kerja dgn org lain dulu..

    @dG
    sangat susah..
    sbb semua org pakai kabel, yg takde kabel ni terkontang kanting...

    @Sophie Al-Yahya
    story of my life, antara org paling tak bernasib baik..

    @pu3aan
    jadi bos utk diri sendiri mmg best..mmg antara cita2 aku...

    @nourel A
    betul2..
    aku sentiasa anggap mende2 camni sbg pengalaman..tp kdg2 lemah gah ditimpa nasib..

    @nazha anua
    baiklah..dah paling tabah dah ni..thanks!

    ReplyDelete
  15. so sekarang macamana? dah dapat kerja belum?

    ReplyDelete
  16. @norinaomar
    belum dapat yang tetap. Sekarang kerja lompat-lompat je..sedih...

    ReplyDelete
  17. yang last part paling sadis.. memang patut dibunuh je makhluk tu, jangan biarkan menetas.

    normal procedure utk menolak sesuatu, letakkan kesalahan pada pihak kedua. which in this case, the interviewee. sangat berjaya dalam semua jenis cara penolakan.

    ReplyDelete
  18. @Haris Khairuddin
    Haha, lepas tu nanti keluar artikel dr employer, senarai kenapa kebanyakan orang gagal interview di mana 100% adalah salah si interviewee dan tak ada salah langsung dr interviewer..

    ReplyDelete
  19. ter blog walking...so acaner skunk?? dah keja tetap ke??

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: