Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 1, 2011

Dear Nyamuk, 10 Fakta Trivia



postquam-scriptum:
Jika anda tidak mahu digigit nyamuk, elakkan pemakaian perfume berbau bunga, elak badan berpeluh, elak pakaian gelap, elak keluar rumah pada senja, dan elak berdekatan lampu yang terang seperti lampu incandescent dan fluorescent. Kemas bilik yang bersepah kerana lagi bersepah sesuatu ruang, lagi senang nyamuk bersembunyi.




16 comments:

  1. fakta lagi satu : nyamuk suka selalu tinggal kan kesan kat kulit yang sensitif lepas gigit

    ReplyDelete
  2. nyamuk menyebabkan aku disuspek demam denggi 4hari lepas.

    ReplyDelete
  3. aku rase macam masuk dgr ceramah denggi kat pejabat kesihatan plak arinih..
    eheheh..

    ReplyDelete
  4. lame xsinggah cni!hu3
    nway,aku memang blur klo pasal twit2 nih.huu

    ReplyDelete
  5. ada beberapa fakta yg aku tak penah tau lagi...nyamuk ni sangat cool rupanya..haha

    ReplyDelete
  6. ade sejenis nyamuk halus yang kalau gigit mak aih bisa gatal gilak.. aku panggil nyamuk tu nyamuk Israel..

    ReplyDelete
  7. nyamuk nak mengawan rupenye.. ingatkan sbb dia punya sayap vibrate ke ape smpai bunyik.

    ReplyDelete
  8. ada satu ni nyamuk gajah. spesies ni beso2 tapi lembap. senang nk kena penampor. Lmbt sikit respon dia. Last2 boleh buat koleksi mayat2 nyamuk.

    ReplyDelete
  9. kenapa nyamuk suka gigit orang yang makan pisang?

    ReplyDelete
  10. entry ini agak sarkastik dan sesuai dengan suasana ceria di bulan Mac ini di blog aku. Aku ambik link, ye....?


    (Lepas ni pengomen blog kau mesti mencanak)

    ReplyDelete
  11. @kata kila
    hhahaha, kulit ko ke??

    @hanaahmad
    al0 lo lo, kesian ko...aku pon pernah gak dulu...

    @pu3aan
    hahaha, cume ceramah ni tak bosan smpai mengantuk...hahaha

    @aleen aiden
    hehehe, bley je slow2, kan??

    @Dark Half
    hehehe, cool bile tak gigit kta bagi gatal...

    @Aujinz
    aku pernah jumpa...
    gigitan dia gatal habis, boleh bengkak, kan???

    @m i r a f i q a
    mmg bunyi tu dtg dr sayap dia, tp itu upacara tarian sebelum memikat pasangan utk mengawan...org panggil 'dancing ceremony'..

    @WZulhilmi
    Nyamuk camtu byk kt kmpung yg ade semak..aku panggil dia nyamuk kampung..senang gila nk tampar...

    @nourelcahaya
    sbb pisang ataupun ape2 yg ade unsur potassium dlm makanan akan membuatkan kita mengeluarkan asid laktik dalam badan terutamanya peluh. Nyamuk suka asid laktik, pd diorg, tu bau yg sedap...

    @tulip
    hahaha, nyamuk pun love you...

    @Irwan
    silakan irwan, tak kisah pun..
    thanks by the way!

    ReplyDelete
  12. nice info...nyamuk jntn mkn sel tumbhn je..

    ReplyDelete
  13. @Miss Comot
    yup! mostly nectar.

    ReplyDelete
  14. aku benci digigit nyamuk.enuff said.


    sprayyyyyyyyyyyyyyyyyyy.die.

    ReplyDelete
  15. @iemaZAIMAH
    kalo ko nk spray, pastikan guna yg pembunuh nyamuk, bukan penghalau nyamuk...
    sbb kalau kau guna penghalau nyamuk, diorg tak mati dan hanya berpindah ke tmpat lain...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: