Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 16, 2011

Berjalan dengan cik Lisa Surihani

13 Mac lalu,
aku check-in Foursquare seawal 7 pagi kat Dataran Merdeka.
Buat apa? Ada acara berjalan amal diberi nama 'Walk for Children: 1Malaysia Goes Green' anjuran International School Kuala Lumpur (ISKL).

Oleh sebab petang kerap hujan belakangan ni, aku pun join berjalan amal ni dengan niat nak keluar peluh.

Ada ramai selebriti yang turut serta, tapi yang menjadi perhatian sudah tentu duta acara amal ni, cik Lisa Surihani.

Selepas dilepas-tembak oleh isteri PM, aku berjalan untuk 5km.
Sepanjang perjalanan 5km, aku dapat kelaskan beberapa golongan peserta.




Kalau korang join sekali, agaknya korang dalam kelompok yang mana?
Aku berada dalam kelompok B.
Tapi sebenarnya aku nak join kelompok F, sebab rasa malas..
Tapi sebab dah datang punya pasal, rasa rugi pulak datang tapi tak buat apa-apa, jadi aku pun berjalan je..

Tapi sebab aku agak di belakang pada mulanya,
ada satu ketika, masa tengah jalan, rasa macam
"Apahal tetiba ramai sangat orang kat sekitar aku ni..."
Rupanya toleh tepi je, cik Lisa Surihani kita tengah berjalan jugak dengan Farish Aziz.
Ooo, patut laa tetiba ramai, rupanya (kontrol cool)...

Habis larian ada konsert mini,
artis macam Aizat and the band, Altimet, The Fabulous Cat, Amber Chia, FBI, Aishah Sinclair dan beberapa lagi yang aku tak ingat nak mention pun ado..
Konsert mini tu diacarakan oleh, lagi sekali, Lisa Surihani (ehem ehem..kontrol..) dan Farish Aziz.

Sebenarnya, ini kali pertama aku join event amal camni..
Maklumlah, muka rempit cam aku dan acara amal memang tak ngam..
Dan juga, ini kali pertama aku jumpa cik Lisa Surihani secara live.
Dalam TV nampak lawa, tapi bila live, alaa..OK laa.. (lek lek, jangan tunjuk eksaited)
K, Bye...



postquam-scriptum:
Actually, aku sangat teruja dapat jumpa cik Lisa Surihani. Tapi hati aku punah bila semasa sesi bergambar lepas konsert mini tu, sepatutnya dia ada bergambar dengan aku sekali, tapi entah nak carut kat sape ntah, bila belek kamera tu balik, gambar aku dengan cik Lisa dah tak ada. Kecewa macam rasa nak hentak kepala kat almari. Biar aku rephrase ayat dalam post di atas, 'Dalam TV nampak lawa, tapi bila live, PERGHHH, rahang aku jatuh tak terangkat dah. Perasaannya macam orang yang selama ni hanya dapat tengok kereta Lamborghini dalam majalah dan TV, tapi kali ni nampak live depan mata, tak berkelip'. Aku baru bercadang nak mintak nombor dan ajak keluar tengok wayang (mustahil), tapi bila berhadapan dengan cik Lisa, lidah kena ikat. Tapi, kenapa gambar kami berdua tak menjadi..AAARRGGGHHHHH!!!!




26 comments:

  1. berani ko banding Lisa dngan kereta!! hahaha. =P

    ReplyDelete
  2. wahh bangga la cero yer... hehehe

    ReplyDelete
  3. kahkahkah....xde jodoh namenye tu cEro!

    ReplyDelete
  4. apsal ko teruja ngan lisa je? farish? haha..dasar lelaki..

    ReplyDelete
  5. ceh..cakap je la ko dah tertawan dgn kejelitaan die..siap nk ckp rahang jatuh kunun..ingt ko The Mask ke???

    p/s: ni tetibe rase nak tgk cite The Mask nih.hahahhaha...

    ReplyDelete
  6. well...at least ko da jupe dia Cero. XD simpan dlm hati je la kenangan itu ye..

    ritu chummy nk p gak, tp mmg da full schedule. x dapek la nk p..dpt sijil ke kalo join tu?

    ReplyDelete
  7. kehkehkeh..kau peluh2 nk maek gmba dgn lisa apahal..aku boleh marah beb macam tu

    ReplyDelete
  8. wahhh..lisa tu...pompuan pun suke apatah lg lelaki kan.bestnye dpt join 8tvt camni..

    ReplyDelete
  9. nak tumpang jeles boleh?haha

    ReplyDelete
  10. kemungkinan paling besar nesa dalam golongan F :D

    ow. i lap lisa~!!

    ReplyDelete
  11. muahahahhaha...
    bertabahlah bro.. kemere tue ghosak kot...

    ReplyDelete
  12. woohoooo...syok la tu dpt jmp lisa..hehe

    ReplyDelete
  13. kalau gambar jadi mesti ko riak kat blog ko bergambar ngan LS. Haha. Ada hikmah tau.

    Eh kalau aku golongan A. tengok hadiah lemayan beb. haha.

    -kudozu

    ReplyDelete
  14. Serius gigih giler ko lukis. bagi semangat kegigihan tu sket kat aku..

    ReplyDelete
  15. @syafiq
    hahaha, thanks dude...

    @Akulah Aqilah Itu
    hahaha, beb, kereta Lambo kot, bukan kancil..hahahha

    @AngahSayang2314
    seronok dpt nmpak dpan mata...

    @hanaahmad
    itu maknanya aku kena jumpa dia lg utk tangkap gambar..hahahah

    @CikGusi BingbOo
    gilo ko aku nk teruja dgn farish??
    songsang kang..hahahah

    @pu3aan
    hahaha, dlm ayat hebat rahang terjatuh arr...tp beb, mmg cun habis...

    @~* chirpy_chummy *~
    ade sijil..siap ade cabutan bertuah lgik...cuma macam biasa, aku tak pernah bertuah nk menang cabutan bertuah..hahahah

    @hentakbelipat
    hahaha, aku peluh, dia pon peluh gak...
    tp aku peluh jadi busuk, dia peluh ttp wangi dooo..

    @d_La
    best!! kalo ade lg, mmg akan join...hahaha

    @jaaFahiza
    hahaha, silakan silakan...

    @Nesa Wazir
    i lap her too..hahaha

    @mr delirium
    hehehe, awek tu...

    @m i r a f i q a
    hehehe, dengki ke???

    @Aujinz
    geram habis...adus...
    rugi arr...

    @tulip
    syok habis...hilang terus penat berjalan 5km...

    @Anonymous
    ade betulnya kate ko kudozu..
    tp sape nk letak gambar aku n lisa dlm blog, kena cover muka tak hensem aku laa jawabnye..hehehe

    @Wan Zulqhairi
    hahaha, simple je kot, bukan susah pon..hehehe

    ReplyDelete
  16. Aku baru je dengar panggilan hangit kenakan Lisa, kuakakakahh...

    ReplyDelete
  17. @ParkAir
    hahaha, aku pon ade dengar gak..
    kalakar plak rase..hehee

    ReplyDelete
  18. aku rasa aku jadi yg saja2 jalan amik angin sbb klu nak menang tu pyh lah. hahaha. mesti mcm kelam kabut gila bila artis sampai dekat area ko jalan. hahaha.

    p/s: kesian gmbr hilang tak boleh ko nk tampal kat dashborad.

    ReplyDelete
  19. cero, aku pun pernah jumpa Lisa kat Langkawi. AKu yang perempuan pun boleh terkedu tgk dia. Inikan pula kau yg lelaki.. =D

    memang sangat..sangat..sangat.. urghhh.. She's so lovely and her skin is flawless. =)

    ReplyDelete
  20. ak rase ak pon golongan B

    btw,sape si lisa ni?
    kahkahkah

    ReplyDelete
  21. alar wehhhhhhh...ruginyeeeee..hahha..lisa aku belum lagi...misha tu biasa la..huhu..touch pipi dia..g backstage IB..hehhe..jeles2 ngn kau..

    ReplyDelete
  22. hahaha...sonok giler dapat jumpe artis.lagi-lagi artis yang cun/kacak :)

    ReplyDelete
  23. @WZulhilmi
    betul, aku terasa tetiba je kena kerumun, ingatkan diri yg femes, rupanya ada artis seblah..hahahah

    @Sophie Al-yahya
    hahahaha, sape kata lisa tak cantik, aku rasa dia dr planet lain atau just ego taknak ngaku kebenaran..hahaha

    @Al
    alaa, lisa anak jiran blakang umah tok penghulu kampung pisang tu..hahahah

    @3796466847997694606.0
    nekmo, ko pegang pipi misha??
    biaq betoi??? dia bg ke???
    wahahahah

    @storyfromme
    sebenarnya, aku bukan laa jenis yg teruja bila jumpa artis..pernah duduk sblah que haidar dulu, tp mcam takde perasaan je rase...tp lisa ni lain...sgt memukau..hahahah

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: