Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 23, 2010

Lagu yang mengaktifkan amygdala

This is seventy-ninth..
and I'm sorry...

BAU - Warkah





Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

******************************

Pernah dgr lagu ni??
Ye..aku tahu.. drama Sindarela
Tapi aku dah tau lagu ni lagi awal dr ianya keluar kat citer tu..
Pernah gak cari CD kumpulan BAU kt kedai,
tp takde laa plak...
takpe, nanti aku cari lagi..

Bila dengar lagu ni,
rase melayan je..
iramanya ringkas, namun berkesan..
Lirik pon boleh tahan gak..

Just sharing..
enjoy!!!

p/s:
bagi yang tak tahu apa itu amygdala,
Amygdala adalah satu bahagian di otak
yang berfungsi dalam memori dan reaksi emosi.
Apabila kita terdengar/ terlihat/ terhidu sesuatu
dan kita teringatkan satu kenangan
dan kemudian kita sedih/ gembira/ benci/ marah
amygdala lah yang bertanggungjawab terhadapnya.




5 comments:

  1. suka gila lagu ni!! yeay! :)

    ReplyDelete
  2. hehe 1st time aku tgk diorg perform mase konsert mini celcom dkt uitm. Diorng jadi backup music utk Suki time perform tu. Start dari situ lah dah familiar name Bau ni hohoho

    ReplyDelete
  3. lagu ni sngat best...
    layan je...
    sedih pn ade...
    huk3~~~

    ReplyDelete
  4. @Fafa Rafa:
    Aku pon suka gak!!!

    @shukjessa:
    band ni sgt indie, wat keje blakng tabir je...

    @raja dinie:
    lagu ni menyentuh feeling, kan??

    ReplyDelete
  5. oooo..baru tau pasal amygdala..

    tq2..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: