Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 16, 2015

Lelaki dengan Perisai Belang Merah Putih Biru Bintang.


Salam,

Captain America memakai uniform biru, merah dan putih berserta motif bintang.
Kalaulah ada Captain Malaysia, patutnya uniform dia lebih kurang juga,
cuma ada bulan dan bintang warna kuning.




[03] Previous-----04-------Next [05]

Perisai bulat yang merupakan identiti Captain America diperbuat daripada logam Vibranium.
Vibranium dikatakan sejenis logam yang mampu tahan hentakan kuat,
sekaligus diiktiraf sebagai logam yang (hampir) tidak boleh dimusnahkan.
Berat Vibranium juga dikatakan hanya satu pertiga daripada besi keluli biasa.

Kuat dan ringan.
Patutnya Proton dan Perodua guna vibranium sebagai bahan asas kerangka besi kereta mereka.

Malangnya,
vibranium tidak wujud. Ianya hanya rekaan semata-mata.




Dan tiap kali aku tengok badan Steve Rogers masa awal-awal dulu,
aku mesti berasa lawak dan sedih bercampur baur.
Lawak sebab kelakar badan dia kurus amat.
Sedih sebab at least dia akan jadi Captain America,
manakala aku pula tak akan mampu dapat badan macam Captain America pun.
(T_T)





Be good. Have a good day :)




.




21 comments:

  1. what if... the formula for vibranium is trapped inside the mind of someone who can't afford an education?

    mampu je bro, keep working out! ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vibranium bukan formula... ia adalah elemen. Masalahnya elemen itu tak wujud.. wkwkwkw

      Delete
    2. @Zyra Roxx
      @Aujinz
      Betul kata Abam Ojin, vibranium bukan formula tapi lebih kepada elemen. Tapi sesetengah komik kata vibranium adalah aloi (gabungan beberapa logam), so technically kalau nak buat vibranium versi aloi, kena ada formula jugak...hehehe

      Delete
  2. Aku dok terfikir satu benda.. kalau Vibranium tahan dan menyerap hentakan, macam mana dia simpan tenaga kinetik untuk memantul pada dinding dan kembali semula kepada Captain America apabila dilemparkan.

    hurmmmmm.... wkwkwkwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Benda tu jugak yg buat aku pelik sikit dgn komik ni...
      Kalau dia boleh pantul tenaga, maka semestinya dia punya properties utk serap hentakan dan tenaga kena kurang.

      But what to expect from comic storyline kan? Hehe

      Delete
    2. yeah, i know right... boleh serap dan juga pantul tu, but oh well... science fiction is science fiction ;3

      Delete
    3. @plain83
      Sure para realist mesti pening kepala dan kusut bila layan siri filem Marvel ni, kan?
      Hahaha

      Delete
  3. kapten malaysia. mesti kat perisai tu kena ada bulan bintang.
    bulan bintang capricorn <-- dedulu pnh ada drama tajuk cenggini =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Ha'ah. Aku pun ingat.
      Dia siap ada lagu lagi drama tu...
      ~~ Bulan Bintang Capricorn~~!!

      Delete
    2. Ohh.. ohh ..ohh.. masa aku kecik aku ingat lagi ada komik Kapten Malaysia... koh koh koh..

      Delete
    3. @Aujinz
      Aku macam pernah jugak teringat dengan komik Kapten Malaysia tu. Yang baju belang pakai cermin mata hitam tu kan?
      Ke salah?

      Delete
  4. Comel pulak Captain America versi hang. Hooo, nak badan macam Captain America kena selalu pi gym aa, makan protein bebanyak. Tapi memang kena work hard sikit aa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Hahaha...baru tengok Kapten versi aku.
      Belum tengok aku lagi **muntah hijau**

      Delete
  5. Aku pula tak mampu untuk mendapatkan pakwe seensem dan segagah Captain America.. QAQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Lee-kun
      Kalau dapat yg Steve Rogers versi kurus, nak tak?? Hehe

      Delete
  6. perisai untuk hujan pun bole~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amna Shark
      Kata orang,
      "Gunakan sebaiknya!"

      Hahaha

      Delete
  7. Macam manalah depa boleh edit badan Steve Rogers jadi kurus bebenor. Agak2 kalau badan dia stay je macam tu, si Peggy tu nak tak kat dia? Huk3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gee Lion
      Zaman sekarang komputer dah power rangers dah. Edit-edit ni kacang je...heheh
      Tapi rasanya, Peggy dah minat sikit dgn Steve masa dia kurus lagi, sebab dia sangat baik hati. Masa dia jadi sado je minat tu makin meluap-luap...hahahha

      Delete
    2. oooo.. teknologi tu dah ada lama dah.. seingat aku, dalam filem Titanic pun depa dah guna.. ingat tak babak Rose dengan Jack berlari masa kat lorong bila pintu pecah dan air membuak masuk dan mereka akhirnya tersangkut pada grill besi. Haaa... babak tu, dilakonkan oleh stuntmen tapi muka Dcap dgn Kate jer depa tepek... wkwkwkw... pergh.. panjang lebo.. wkwkwkw...

      Delete
    3. @Aujinz
      Titanic scene dalam kereta berpeluh-peluh tak ingat ke?
      Wahahahah

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: