Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 17, 2015

Lelaki Berjambang Berbaju Kuning.


Salam,

Wolverine adalah superhero kegemaran aku sejak dari awal aku baca komik X-Men dulu lagi.
Antara sebab aku suka Wolverine ialah kuasa penyembuhan segera dia, which is sangat cool kalau aku ada.
Masa kecil, masa shampoo rambut,
aku suka bikin rambut bertanduk macam rambut Wolverine,
lepas tu selit berus gigi celah jari kekonon macam dia punya claws.
(Dah besar pun selalu buat lagi sebenarnya...)




[04] Previous-----05-------Next [06]

Rangka badan Wolverine disadur dengan logam Adamantium.
Adamantium (seperti Vibranium) juga adalah logam rekaan dalam Marvel.

Wolverine juga ada catchphrase,
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice,"
Cubalah cari ayat tu dalam mana-mana filem X-Men (hehe)

Hugh Jackman, pelakon yang sinonim dengan watak Wolverine ada buat pengumuman pada 7 May 2015 lepas bahawa filem Wolverine ketiga yang bakal ditayangkan pada 2017 adalah filem terakhir dia sebagai Wolverine.

Persoalan timbul di kalangan peminat tentang siapa yang bakal melakonkan watak Wolverine seterusnya.
Aku sudah nampak satu calon yang sangat sesuai,
muka pun sama, badan pun sama **batuk batuk**
tapi malangnya dia bukan pelakon.
Aku jumpa dia tiap kali aku duduk depan cermin
**double finger guns with a wink**

('v')


Wolverine pertama kali muncul dalam komik. Macam kucing pun ada...




Be great. Have a good day :)




.




18 comments:

  1. Gua suka wolverine sebab bulu2 dia tu ha, kakaka. Tp lebih suka cyclops entah la kenapa, sexayyy kut

    Bakal ganti hugh jackman? Nak minta sain siap2, kahkahkahakahakahhahahaha comel ironman

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Zyra Roxx
      Wolverine dia punya misteri tu yg buat laki ke pompuan ke semua terpesona...hahah

      Nak sain? Hm, aku kena prektis sain ala-ala artis ni...hehehe

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Nuuuuuuuuuuu...I still want Hugh Jackman as Wolverineee...!!!
    Hmmmm, sape ye pengganti dia... *buat2 taktau*

    Peh, x calar balar cilir bilir culur bulur plak mulut dia.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ada self healing property.. so, no hallah.. kata Wolverine... wkwkwkw

      Delete
    2. @Lee-kun
      @Aujinz
      Aku terfikir juga tentang tu masa aku lukis hari tu.
      Sebenarnya, kalau dia nak makan megi guna claw dia, megi tu tak lekat pun. Bila angkat je terbelah, bila angkat lagi terbelah lagi.
      Claws dia sangat tajam.
      Itu pun kalaulah dia boleh cedok megi tu keluar dari cup yang kecik tu.
      Kalau dia cuba, sure terbelah cup megi tu...hahaha

      Delete
    3. ok, aku tak payah komen dah sebab cEro dah komen apa yg aku nak komen (part - Itu pun kalaulah dia boleh cedok bla bla bla terbelah cup megi tu). kehkeh! X3

      Delete
  4. Tak lah berapa minat Wolverine sangat, tapi Wolverine nampak cool dengan rambut dia yang bertanduk tu. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Itu trademark kot.
      Wolverine ni dr kecik sampai ke tua asyik dengan rambut tanduk dia tu je...tak pernah berubah. Hahaha

      Delete
  5. HUGH JACKMAN ! homai nampak tak aku TERcaps lock. cairrrrrrrrr *meleleh air lior*

    sempoi gila wolverine mkn megu guna claws hahaha

    ok aku nak jumpa bakal pengganti wolverine.
    konfem dia sudi mkn2 dgn aku. wewitttt =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Hahaha...inilah antara peminat fanatik Hugh Jackman ni? Hehe

      Rasanya macam geli plak kalau dia guna claws tu makan megu. Sebab claws tu dah lalu macam-macam jenis perut orang, darah, kepala, tangan, kaki, then lepas tu dia buat jadi garfu plak...hahaha

      Pengganti Wolverine sudi je makan sekali, tapi kena belanja laa....HAHAHAHA

      Delete
    2. Huhuu... aku nak belanja big apple doughnuts kat pengganti wolverine ni kat the mines, dia tak sudi... *sobs*

      kekeke~

      Delete
  6. Aku taklah penggemar setia siri2 Avangers ni. So bila baca entri ko ni, sedikit sebanyak tertambah pengetahuan aku tentang Wolverine ni. Seingat aku, aku cuma suka tengok cerita ni sebab pelakon Hugh Jackman dia yg hensem. Fakta2 lain; bolayan. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gee Lion
      Hahaha...kena laa tahu kalau minat pelakon sekalipon...heheh
      Tapi tak dinafikan Hugh Jackman ni mmg hensem.
      Mungkin karisma dia tu yg menarik...or mungkin bulu extra tu...hahaha

      Delete
  7. Aku rasa, Hugh Jackman sendiri memang dah cool. Walopon dia melakonkan watak lain contohnya dalam filem Swordfish, aku tetap anggap ia Wolverine

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Betul betul!
      Aku ingat lagi masa aku tengok Real Steel dulu pun aku terbayang Wolverine je...dah laa cerita pun lawan-lawan...hahaha

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: