Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 2, 2014

Entri Tulis Tangan








.




57 comments:

  1. Replies
    1. @cinderella besar sikit je
      Not bad? hahaha...worst kot!

      Delete
    2. tulisan yang baik ialah bila orang dapat baca properly and paham apa yg kau cuba nak sampaikan... so, overall, not bad lah! haha

      Delete
    3. @cinderella besar sikit je
      ooohhh..gitu..
      Tulisan ikut mood jgak..kekadang bila mood kelaut tu, tulisan pon takde sape boleh baca...hahaha

      Delete
  2. If you practice more then I believe you can be nitoryu as well.

    Azam? Apa tu?? Nama org ke??? Hahahaha… nmpk sgt aku dah lost contact dgn azam aku thn ni. Ko ada simpan no dia x? Hahaha.

    What kind of plan? Sound interesting…

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Haryz Khairuddin
      Tu yg masalah tu...malas nak practice...heheh

      Azam tu jiran belakang rumah aku...hehehe. Meh singgah rumah aku kasi kenal...hoho

      Ada laa beberapa plan yg melibatkan 'zombies'...hehehe

      Delete
  3. kahkahkah, tulisan kau boleh tahan serabut ni, tapi tulisan kau better dr bero aujinz. tulisan dia hampeh huduh gemuk. hahaha, matilaa aku kalau dia baca ni. sah kena lagi. aku ingat kau kidal, sbb tulisan kau slanting ke kiri, tapi atleast tulisan tangan kiri kau boleh baca lagi, kalau aku tulis tangan kiri, dia jadi coretan coretan mengarut yg tak boleh baca langsung.
    banyak kan aku komen? hahaha, in camouflage supaya ojin tak perasan aku cp psl tulisan dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. what??... I'll see you in court! huh!
      kah kah kah

      Delete
    2. @mashy_entah
      Hahahah...in what circumstances kau boleh dapat baca tulisan aujinz?
      Hmmm..itu mmg misconception org ramai pasal tulisan, sbb slanting ke kiri tak semestinya tangan kidal...hehehe

      Delete
    3. Hahaha dia upload gambar tulisan tangan dia kat fb. Abang ojin jgn marah ye, tu gurauan manja, reaction dia bg power gila aku perlu kacau klu tak rasa mcm tak best hidup jd suram hahahaha

      Delete
    4. @mashy_entah
      Gah gah gah!
      Abang ojin sensitip...hehehe

      Delete
    5. kau bebaik, jap lagi buatnya dia stalk comment, pastu dia sentap ngan kau pulak, naiyaa kena belikan coffee maker untuk berbaik semula hahahahaha

      Delete
    6. @mashy_entah
      Abang ojin yg aku kenal seorang yg cool, jadi jangan risau...hhahaha **bodek**

      Delete
  4. Aku akan rasa terhina kalau ada orng kata tulisan kau buruk. sebab tulisan aku jauuhh lagi buruk.
    mcm best jugak entri tulisan tangan ni.. bleh try

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Keri Ikhwan
      Buatlah satu entri tulisan tangan...
      Jangan risau psal tulisan buruk, sbb keburukannya terletak kpd the eyes of the beholder...hehehe

      Delete
  5. smart smart... jaga hang Che Ta.. nanti abang publish entri tulisan tangan abang... berani dia kabo tulisan abang huduh dan gemuk... ciss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Buat satu entri tulis tangan bro!
      Buktikan kpd dunia bahawa tulisan kau tidak seburuuk yg disangka mereka...hahahha

      Delete
  6. ohhohoo ohohoo~ bangga aku tetiba dah 2 org geng blogger amik idea aku publish entry tulis tangan... kekeke~ ;3

    haha, ya... sebenarnya, tulisan tangan memang boleh berubah (secara tidak sengaja) dan diubah (dengan sengaja), sebab tu aku tak pernah nak amik serious kajian personality seseorang berdasarkan handwriting dia... tulisan aku pun ada banyak style, tehee~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Pada aku, kalau nak buat perbandingan keaslian tulisan kekonon macam dlm CSI dan masuk court tu, itu valid.
      Tp kalau kata dr tulisan dapat tahun tahap IQ dan keadaan psikologi seseorang, itu kureng sikit...hehehe

      Delete
  7. Replies
    1. @Izzati Amira
      Awak pon kretiff jugak :)

      Delete
  8. Alammak..tulisan sangat lawa.. Kalah tulisan iols huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Shafina Othman
      Oh..thanks. Aku tak kategorikan tulisan aku lawa, tp dlm masa sama tak laa buruk. Asal boleh baca je dah boleh hidup...hehehe

      Delete
  9. aku dah lama like fb page ko. :3

    aku ingatkan ko tulis tangan kiri. rupanya kanan. hehe
    aku rasa aku pun boleh di kategorikan macam mak ko kot. aku boleh guna dua-dua tangan. tapi bukan untuk menulis la. contoh : tulis aku memang guna tangan kiri. main badminton pun kiri. tapi pegang pisau aku pegang tangan kanan. tak semua tangan kiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @~* chirpy_chummy *~
      Oh, sebut pasal main badminton, aku boleh main guna dua-dua belah tangan termasuklah main pingpong dan tenis...
      Walaupon tak lincah seperti tangan kanan, tp still boleh mengalahkan lawan...hehehe

      Ko kidal ek Mar, aku baru tau...hehehhe

      Delete
  10. hmm..macam boleh try tulisan tgn ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nazha anua
      Buat bro! Teringin jugak nak tgk tulisan kau...hehehe

      Delete
  11. nasib baik tulisan ko tak cakar ayam macam tulisan dokter cero.
    kalau tak sia je ko tulis, aku bom terus belog ko ni..

    sekarang baru aku tahu, ooooo ini rupanya jenis tulisan orang yg suka merapu...? miahahahahaha... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gee Lion
      Wahahaha...begitu laa tulisan org yg suka merapu..
      Kau tanak kongsi tulisan kau cam mane ke? hehehe

      Delete
    2. inshaAllah kalau aku rajin..
      keje aku skrang ni asyik menaip je.
      aku takut bila aku start tulis nanti, lagi teruk dari tulisan dokte.
      silap hari bulan dokte pun terkezut tengok tulisan aku..
      hehehe..

      Delete
    3. @Gee Lion
      Gah gah gah...
      Dulu aku camtu jugak...
      tp aku biasakan diri menulis byk, jadi tulisan tak sempat nak buruk...hehehe

      Delete
  12. haa kan dah kata tulisan ko cantik!so kad raya tu authentic kamu yg tulis =,)
    aku asal kidal,tapi waktu tadika cikgu tak bagi pakai tangan kiri menulis,so paksa pakai tangan kanan. Waktu form 4 pertama kali jumpa member tulis tangan kiri dan terkejut gila sebab tak sangka boleh!ingat cam berdosa gila tulis pakai tangan kiri haha (I slightly held a grudge towards my teacher knowing that)
    -rasanya pernah baca kecondongan tulisan tu ikut mood,kalo tgh happy,ke marah camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. @star
      Tulisan aku cantik? Wahahaha...
      Ilusi optik kot...
      Jadi, sekarang kau boleh pakai tangan kiri lagi ke tidak?
      Memang tulisan bergantung kpd mood...tp ianya jadi pseudoscience sebab masik tak ada methodology lengkap yg menerangkannya...akan datang mungkin akan jadi tak pseudo kot...hehehe

      Delete
    2. Cantikla tu,kemas dan konsisten,berbanding tulisan aku yg serabut. Adakah aku boleh menggunakan tangan kiri? Rahsia lol! Selalu fikir baik rahsiakan ambidexterity so that boleh buat jenayah (terpengaruh detective conan)

      Delete
    3. @star
      sebab kau tak menafikannya, aku rasa kau boleh pakai dua2 kanan dan kiri, kan? kan? kan? kan??

      Delete
  13. eah cam cecomel jerk tulis entry gittew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Jane
      Kannn??
      Kittew memang comel pown!!! hahaha

      Delete
    2. @Jane
      Hahaha
      sila jangan muntah! heheh

      Delete
  14. comelnye tulisan ko cero ! sebijik mcm tulisan member aku Dira budak melaka.. dia pon sama gak suka guna narrow line sbb jimat sikit katanya kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Hehehe...kira aku ni compatible laa dgn Dira tu ek??
      Kem salam dia...hehehe

      Delete
    2. dira tu dah kawen dah. anak masuk dua bebaru ni kiki
      err ok inshaAllah nti aku kem salam kat die hehehe

      pstt~ meh la join 1st GA aku buat tu kikiki
      eerrr kalo nak sumbangkan hadiah pon boleh gak kiki =P
      http://ana-mizu.blogspot.com/2014/11/nah-1st-giveaway-by-anamizu.html

      Delete
  15. Salam pengenalan, Nama saya Jalalboy. Jemput untuk datang ke blog saya.. Jalalboy

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Jalal boy
      Hello Jalalboy...
      Saya akan membalas kunjungan...
      Terima kasih kerana berkunjung ke sini...

      Delete
  16. sume dok wat entri tulis tangan nih. Ngah pikir nk wat gak ke tak... btw, serius mak cero leh pakai pisau dua tngn???!!!! dua-dua tngn bergerak serentak ke mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gadis Misteri
      DIa kata dia boleh buat kerja serentak, tapi hasilnya tak memuaskan. So dia lg suka guna secara alternate, sekejap kiri sekejap kanan...cool kan?

      Delete
  17. hi salam kenal..

    comel je tulisan nye ;)

    jemput singgah blog saya http://idanas.blogspot.com!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @norlida kamaruzaman
      Hi, salam kenal...
      Terima kasih kerana berkunjung ke sini...
      Nanti akan membalas kunjungan :)

      Delete
  18. mula-mula aku tengok tulisan ko ni macam tulisan perempuan. haha. tapi betul la ada gak tulisan laki lagi cantik dari perempuan. tulisan aku buruk kot. haha. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Aku sokong seratus peratus komen ni. Memang cam tulisan pompuan.

      Delete
    2. @Hikayat Seorang Budak
      @Dea Day

      Kawan aku pernah kata tulisan aku macam perempuan, tapi aku rasa kalau aku perempuan, diorang akan kata tulisan aku macam lelaki...hehehe

      Delete
  19. tulisan anda sangat cantik..huhu..tetiba.. : D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @adrianna syaz
      Thanks...tapi rasanya pemilik tulisannya cantik juga
      (sila muntah)

      Delete
  20. Kemas jugak tulisan bagi seseorang yang berjantina lelaki. Tetiba rasa macam nak suruh post-post akan datang buat guna tulisan tangan je. HAHHAHA.


    Tengok post ni, rasa macam nak try buat je, tapi malas ler pulak nak scan. =..= HAHHHAHA


    Azam 2014, tak ingat lah pulak. Rasanya tak de azam pape. Just go with the flow. Kalau ada pun, azam nak jadi lagi busy je kot. Tercapai lah rasanya, sebab hari-hari busy, tak busy pon selalu buat-buat busy. [Entah apa aku cakap =..=]


    Pen yang best mengikut pengalaman sendiri, Ballpoint pen G-Soft 0.5 dengan pen jenama Zebra 0.7. Nak describe lebih tak tau cane. Kalau lah komen ni boleh upload gambar, dah upload lama dah macam mana rupa pen-pen tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Hehehe...insyaALlah akan datang kala2 tak ada idea boleh je buat entri tulis tangan lagi...

      Try laa buat...ala, scan kan sekejap je...hehehe

      Hahaha...boleh plak azam tak ingat...kena semak balik tu namanya...

      Hm...nanti aku try cari pen yg ko maksudkan..thanks :)

      Delete
  21. cute!! tapi feeling tulis kat buku dengan tulis kat lappy tak sama. aku selalu takut kalau orang terjumpa apa yg aku tulis kat buku. kat blog tak takut pulak. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Teena Tna
      Hahaha...setuju sangat.
      Memang tak sama tulis buku dgn tulis dlm blog.
      Bila atas buku (diari), feeling dia mcam sentimental sikit, semua perkara sensitip semua keluar...hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: