Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 12, 2011

Tanpa Tajuk #5

Tanpa Tajuk adalah tajuk kepada entri di mana menjadi mangsa aku membebel tanpa poin yang jitu.


1. Enam bulan pemerhatian.

Selama 6 bulan, setiap minggu aku akan simpan statistik blog ini untuk dibuat perbandingan.



Hasilnya,
aku dapati hari paling tak produktif dari segi jumlah pengunjung dan bilangan komen adalah hari jumaat dan sabtu tak kira berapa hebat pun entri pada hari itu.

Hari sabtu aku faham, sebab entri tentang 'selamat dunia' sememangnya kurang mendapat sambutan umum.

Tapi untuk hari jumaat pula,
aku agak pelik kenapa hari itu antara hari yang kurang pengunjung dan kurang komen.
Satu sebab yang mampu aku terfikir adalah, hari jumaat adalah penghulu segala hari, jadi kebanyakan pembaca akan habiskan masa di masjid dan surau. Atau mungkin hari jumaat yang merupakan kepada bayangan hari sabtu, di mana fikiran semua orang sudah nampak ke arah menikmati hujung minggu yang mendatang.

Kalian tahu apa sebab hari jumaat kurang popular?
Kongsilah yee..
Jika kalian baca sampai sini, sila komen dengan perkataan 'Enam'



2. Awesome picture from the net.

Jadi, aku jumpa satu gambar yang menarik ni sewaktu menyelongkar almari terbesar dunia yang dipanggil internet.



"What the fart gambar belang-belang dikatakan menarik?"
"You can do better, cEro!"

Lek luuu...
Kalau kalian sampai ke sini, sila komen dengan perkataan 'awesome'.
Cuba kalian tengok gambar tu,
kalau tak nampak apa-apa kecuali belang,
sambil tengok skrin, cuba perlahan-lahan jauhkan kepala dari komputer.
Sampai satu tahap, kalian akan nampak bayang kepada gambar ini.

Awesome, kan???
Tapi tak dapat lawan ke'ohsem'an Hentak Belipat.


3. Menghormati Ramadhan

Kalian ada baca entri 'Bila Bangku Diduduki Tiga Lelaki' kan?
Banyak komen kata angka 3flat, 3.4 dan 3.1 merujuk kepada saiz sesuatu yang tak lelaki ada tapi perempuan ada.





Actually, entri tu ada sequel dia,
yang menerangkan tentang segalanya.
Tapi sebelum apa-apa, jika kalian sampai ke sini, sila komen dengan perkataan 'Ramadhan'.
Tapi, entri tu sedikit kurang sesuai dalam bulan Ramadhan ni, so aku bercadang akan publishkannya selepas Ramadhan habis.

Tapi yang pastinya,
ianya tak ada kena mengena dengan saiz apa-apa pun..
Tak sangka otak pembaca aku ni boleh tahan gak,
aku ingat aku je otak kuning kat sini...
hehehehe...


------------------------------

Sekian.
Silalah tinggalkan komen yek..
Walaupun hari ni hari Jumaat..
heheheh




33 comments:

  1. angah rase ari jumaat kurang pengunjung dan pengomen kerana - jumaat waktu kerjanye pendek dan waktu rehatnye panjang. jadi mereka bertungukuslumus menyiapkan kerja sebelum pergi bershoping di waktu rehat yg panjang itu...

    ReplyDelete
  2. enam awesome ramadhan..haha

    hmm..hari jumaat tu ramai yg hangout ngn kwn2 and family..tu pasal ramai xon9 sgt..sesetgh negeri kan cuti hari jumaat dan sabtu...so nie hujung minggu utk dorg la..

    ReplyDelete
  3. enam awesome ramadhan

    Hr jumaat biasanye hr menyiapkan keje sbb esok dah cuti. So nak isnin fresh start. Dan tempoh keje tak lama. Pg2 biasanye ada majlis ngaji2 kat ofis, tak mcm pg yg lain ziarah dulu blog2. ni dr belah sinila. Belah lain aku setuju yg kat atas2 tu.

    ReplyDelete
  4. hehehehe..
    ok, umie tinggalkan kumin wlpn hari jumaat.haha.

    ReplyDelete
  5. aku nampak bahu clown tu je kt gmbr belang2 tu.mata aku mmg x awesome! haha

    ReplyDelete
  6. Enam ohsem ramadhan

    Hahaha.. cara kau kaji pembaca yg membaca mmg ohsem..

    Kenapa jumaat tak ramaai pengomen....kebanyakkan pembaca blog adalah perempuan. Pagi mereka bz, tghari mereka gie sopping masuk opis blik pkul 3. Sambung keje blik 2 JAM sebelum balik.hahaha. X Smpt blogwalking..

    Keh keh keh..

    ReplyDelete
  7. blogger org keje makan gaji
    guna komp opis bloging
    guna waktu keje bloging
    jumaat keje setengahari je!
    hehe.

    trg.kelate cuti jummaat.

    ReplyDelete
  8. haha, satu benda yang aku perasan kenapa traffic kau kurang mungkin disebabkan dah takde cte cintan syahdu mahdu ko cEro? hehe.

    aku baca blog kau tak kira hari tau. ekekkee

    ReplyDelete
  9. 'Ramadhan'

    Yup! weekends mmg hari paling tak best buat blogger. tp klu aku punya jumaat ok je. maksud aku stabil lah (klu publish entry) tapi x tinggi mana pun. cuma weekends mmg rendah gila.

    ReplyDelete
  10. enam:hari jumaat org bz utk persediaan hari sabtu..gi jalan2. tp itu nesa la,,org lain xtau :D

    awesome: yep..awesome la! igt kan bar code td XD

    ramadhan: harus lah kuning sikit kot :P

    ReplyDelete
  11. hahaha..bulan ramadan, tiga-tiga orang tu dok diam jer ek..

    ReplyDelete
  12. enam awesome
    hari jumaat adalah hari untuk bersenang lenang! dan gmbar belang-belang, mmg buat mata berpinar21 tapi cukup hebat kott! :)

    ReplyDelete
  13. Ramadhan.

    Hari-hari pun singgah sini:)

    ReplyDelete
  14. Ramadhan

    Hari jumaat lah baru busy nak siapkan kerja seminggu. HAHA

    Bukan aku ok, aku keje support hari2 ade kerja ;P

    -kudozu

    ReplyDelete
  15. enam awesome ramadhan. hehe..

    ReplyDelete
  16. Enam.
    Ikut logik kepala aku, aku rasa entry hari jumaat n hari sabtu kurang mendapat sambutan sebab hujung minggu orang banyak habiskan masa untuk buat aktiviti luar. Errr. Jumaat tu kira hujung minggu la kan? HEHE.

    ReplyDelete
  17. ramadhan. =)

    aku nampak gambar orang kat belang tuh. hehe.

    anyway, menunggu entry ko walaupun aku dah jarang online =)

    ReplyDelete
  18. nekmo busy..hehe15 August, 2011 16:37

    wow cero....hehe...gambar tu unik la..(ok fine..aku ckp xde kena mengena..huhu)..selamat berpuasa..haha

    ReplyDelete
  19. enam awesome ramadhan
    hahahaha~ :D

    selamat berpuasa ;)

    ReplyDelete
  20. @Angah
    ada betol jugak tu kan?
    semua nak habiskan kerja hari jumaat, baik org bekerja, atau yg belajar..

    @EspadA
    ha'ah laa, tak teringat langsung ada negeri cuti hari jumaat n sabtu..haha

    @fISZ
    wahh! bagusnya ada majlis ngaji kat ofis..bagus bagus bagus!!

    @Umie Artoqiemie
    hehehe, bagus umie..thank you!!

    @.::WaNiE::.
    hahaha, itu jawpan yg paling tepat..hahaha

    @mr cekodok
    cuba laa lagi, sbb aku pon berkali2 buat baru dapat..hehehe

    @Aujinz
    ha'ah laa...
    kebyakan pembaca pompuan, so jumaat agak kurang produktif akibat terlalu fokus menghabiskan kerja.betol2

    @kueh bakar
    haha, aku suka bila ko kata guna komp ofis..hehehe..aku sendri dpat bayangkannya..heheh

    @hanaahmad
    alaaaaaaaaa.....
    bukan taknak tulis citer tu lagi, tp takde ape yg nak diceritakan laa sayang..hehehe

    @WZulhilmi
    hehe, itulah nasib si blogger picisan macam aku..hehehe

    @Nesa Wazir
    hehehe, nesa jalan2 hari jumaat??
    hari jumaat kena solat jumaat kat masjid, jd hari jadi pendek, laki tak sesuai jalan2 hari jumaat..heheh

    @m i r a f i q a
    hahaha, nak jugak dia...

    @DoodleLicious
    hahaha, kami baik2 belaka di bulan ramadhan...

    @Elie Lily
    gambar tu mengkagumkan kan? kan? kan??

    @nurfatin
    bagus laa..rajin2 laa tinggalkan komen yek..hehehe

    @Anonymous
    hahah, kudozu..
    ko dah tahap legend kot..hehehe

    @aQel
    hehehehe

    @dG
    btol gak tu, kan?
    tp itu tak explain kenapa ahad ok laa plak, kan???

    @Sophie Al-yahya
    aku sendiri pon dah susah nak bg komitmen kat blog..buat yg termampu je laa, kan??

    @6620281941026881276.0
    fuyooh!

    @nekmo busy..hehe
    mmg unik habis, aku suka gile..

    @butterflies Lovers
    selamat selamat!

    ReplyDelete
  21. Exсellent pοst. I was cheсking constantly this
    blog and Ӏ'm impressed! Extremely helpful information specially the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.
    Feel free to visit my page ; loans for bad credit

    ReplyDelete
  22. Cаn I simply just ѕay what a comfort to disсοvеr ѕomeone who genuinely knows what they're discussing over the internet. You definitely realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people need to check this out and understand this side of the story. It's
    surprising you're not more popular since you certainly possess the gift.

    Also visit my homepage: payday loans

    ReplyDelete
  23. Ηі, I ԁo think this is an excellent
    web site. I stumbledupon it ;) I аm
    going to return onсe аgaіn since I book marκеd it.
    Money and freedom is the greаtеst ωay to
    change, maу you be riсh аnd continuе to help others.


    Αlsο vіsіt mу hоmepagе; same day loans

    ReplyDelete
  24. hello!,I like youг writing so ѕo much! pгoportіon we keep in tοuch
    morе аpproximаtely youг post on
    AOL? I nеed a spесialist іn thіs
    area to solve my problem. May be that is you! Looking ahead to see yοu.


    Here is my blоg ρost - payday loans

    ReplyDelete
  25. Hi, I dο bеlieve this is a grеаt web site.
    I stumbleԁupon it ;) I wіll return yet again ѕinсe I sаved aѕ a favorite it.
    Money and freedom is the best way to changе, mаy you bе rich and continuе to help otheгѕ.


    Mу site; loan

    ReplyDelete
  26. What's up, everything is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that's actuаlly fine, kеeр uр wrіting.



    Check out my web page - bad credit personal loans

    ReplyDelete
  27. Thankѕ for finally writіng about > "Tanpa Tajuk #5" < Loved it!

    my web blog :: Propeгty for Sale

    ReplyDelete
  28. Gгeat blog heгe! Αlso yоur websitе
    loаds up very fаst! What wеb host aгe you
    using? Can I gеt your affіliate link to youг host?
    I wish mу sitе loaԁed up as quіcklу as yours lol

    Herе is my web page :: payday loans

    ReplyDelete
  29. Αhaа, its fastіdiоus ԁіѕcussіon on the topic of this рarаgraph at this plaсe аt
    thіs webpage, І hаve read all that, so аt thiѕ timе me alsο
    сommenting here.

    Fеel free to surf to my webѕitе ... Instant Payday Loans

    ReplyDelete
  30. We are a gгoup οf volunteerѕ anԁ stагting a brаnd neω ѕcheme
    in our communitу. Youг site ρrοvided us
    with helpful info to worκ оn. Үou have dоnе a formidable ρгoсess and
    our whole сommunity cаn be grateful to you.


    Неre іѕ my web-site - Payday Loans

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: