Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Apr 19, 2011

Terjun ke Satu Kesimpulan yang Jitu







Bila aku buka balik folder gambar dalam laptop,
tatap gambar aku dari sekolah dulu sampai sekarang,
aku dapat terjun ke satu kesimpulan yang jitu,
iaitu...

AKU TAK FOTOGENIK!

Hampir semua gambar yang aku lihat,
semua menampilkan jelas muka buruk aku...

Sekian...

(kecewa dan menyorok di sudut bilik...)




25 comments:

  1. jangan risau.kau ada kawan.
    kita serupa.

    ReplyDelete
  2. cili di gigi sangat membimbangkan. kau patut jumpa dokter pakar

    ReplyDelete
  3. Adekah email ini bersifat DOWN??
    Atau sekadar berkongsi rasa??
    hahaha..ok...to the main point..
    Sebagai khalifah ALLAH di muka bumi ini..
    kite kene bersyukur kerana lahir dalam fizikal dan fikiran yang sempurna..
    ade nikmat utk melihat, mendengar, merasa dah paling penting nikmat keimanan dan kesihatan...
    Semua manusia punya keunikan dan sifat tersendiri.
    Bersyukur, senyum dah saling memaafi..InsyaALLAH.hidup akan lebih bererti..
    ok sekian..
    ingatan utk diri sendiri juga...
    S.M.I.L.E..
    (sorry--> tetibe komen panjang bebenor..)

    ReplyDelete
  4. bro maybe ko patut pegang kamera. mungkin ada benda yang boleh disampaikan melalui lensa mata yang melihat.

    aku pon tak reti pose bile bergambo, sebab tu aku lebih suka jadi manusia di sebalik kamera.

    p.s: kamera tak perlu canggih kalo tahu tekniknya =)

    ReplyDelete
  5. apa kata kau cuba berfotogedik plak ke? mesti jadi. ngeh3. :p

    ReplyDelete
  6. hahaha..

    lucu la gmb ko lukis tu..

    aku kalo tgok gmb lama, mmg tergolek2 aku gelak.lol.


    ah, sama je la..aku pn cam ko gak.. jenis x reti posing. tp kalo org nk amik gmb, aku org 1st yg nk bergamba. ekeke

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. suka ak tgk gmbr no 3 weh! btw ak pun x de lah photogenik mana pun. so ko tak seorang. dlm seratus gmbr adalah 1 yg elok. like seriously!

    P/s: nak tau sgt siapa 2 lagi lelaki dekat pic no 1 tu. dh byk kali nmpk!

    ReplyDelete
  8. hahaha..kelakar lah ko ni.
    hurm.. aku ada kawan nie. dia tak fotogenik. tapi bila tgk life, aku rasa dia comel. sebenarnya fotogenik bukanlah perkara penting untuk 'REAL LIFE' pembawakan dan peribadi kau lebih penting untuk menonjolkan luaran ko.

    ReplyDelete
  9. perlu ke menjadi fotogenik setiap kali ambik gambar, bro? musykil ni!hehe

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. blog comel! hekhekhek
    tjumpe kat blogtopsites :)

    ingat blog indonesia , rupe2 org malaysia. Alhamdulilah

    ReplyDelete
  12. ma name is Mr Anon Angel
    kalu ko xfotogenik ape kate ko buat fotogedik lak..mne tau kot ko berjaya?,,,yedakkk..hahahah

    ReplyDelete
  13. lah baru tau ke?

    -kudozu

    ReplyDelete
  14. cero, kalo ko fotogenik, ko nak share gambo ko kat blog x? aku rase x kot..so, bia la x fotogenik pon..sdiri yg tengok..paling terok pon utk tatapan anak bini nnt..>.<

    ReplyDelete
  15. wow! semua org dh bashing kau. LOL!

    siapa lah gamaknya 2 org tuh.. rasanya mcm ada diantara diorg tu pengomen blog ni..

    ReplyDelete
  16. @iQBaL HaSBuLLaH
    hahaah, lega sikit hati..heheheh

    @m i r a f i q a
    hahahaaha, sape suro makan nasi lemak??hahaha

    @MS. NO NAME
    hahaha, saje saje je...sbnarnye niat nak jadi model, tp sbb muka tak fotogenik, terus batalkan niat..hahahah

    @pu3aan
    hahaha, lega lega...

    @Shukjessa
    hahaha, bile tgk kamera sndri murah, dan kamera org lain mahal2 belaka, terasa down oo.. tu yg taknak pegang kamera tu..hehehe

    @hanaahmad
    hahahaha, laki nak fotogedik mmg susah arr..hilang macho..hahaha

    @~* chirpy_chummy *~
    hahaha, tu baru sikit...
    byk lagi gmbar buruk yg tak fotogenik langsung..hehehe

    @2970812016054355593.0
    WZ, hehehe
    diorg kawan2 aku, tp sure laa rambut diorg bukan camtu..

    @Sophie Al-yahya
    hahaha, aku harap aku boleh jadi macam kawan ko tu...
    insyaAllah..

    @little cart00n
    hahaha, kalo satu dlm seratus gambar je elok n sume lain muka teruk, susah laa nak letak jadi profil pict kat FB..hehehehe

    @electrony
    thank you..singgah laa selalu yek...

    @mr delirium
    hahaha, tak mau tak mau...nanti hilang macho (walaupon sebenarnye mmg tak macho)

    @Anonymous
    alaaaaaaaaa...
    rupanya dah lame ke????
    hahahaha

    @CikGusi BingbOo
    hahaha, mungkin sbb tu aku tak share gambar kat blog kot...
    sbb sume gambar menghampakan aku..hehehehe

    @WZulhilmi
    sampai dua ko komen...hehehe
    mmg kdg2 dia ada dtg sini..tp malu laa kawan baca blog kita..hahahaha

    ReplyDelete
  17. hahaha... ingt konklusi ape kau nk buat.... hahaha...
    xpe2, aku pon same der~

    ReplyDelete
  18. hahaha..xpe kalau tak fotogenik.sekarang kan da moden.boleh edit.

    ReplyDelete
  19. rlek la..aku pun same gak..LOL

    ReplyDelete
  20. @echasuzrin
    hahaha, dah naseb badan, nak buat camne...

    @storyfromme
    alaa, edit tak best arr..tak asli..ehehehe

    @tulip
    hahaha, kesian spesies mcam kita, kan???

    ReplyDelete
  21. aku pon rase begitu...kita serupa...bile tgk blik gmbr lama trutamanya camwhore yg ntah pape rase malu tgk blik n rase nk delete je tp syg la plak...ahahaha3

    ReplyDelete
  22. @Miss Comot
    Hahaha, aku tak suka camwhore..
    Mana2 gambar aku yg mcam camwhore tu, trus aku delete tanpa segan silu..hahahah

    ReplyDelete
  23. @neko nero kuro
    aku mmpunyai dilema di mana takde satu pon gambar aku cukup elok utk dijadikan profil picture fb..hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: