Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 18, 2016

Doodle #1 - Limbo.


Salam.

Sesuatu berlaku kepada aku minggu lepas.
Sesuatu yang tak best.
Jadi,
aku berkurung dalam bilik dan melukis doodle bagi merawat lara hati.

Sepanjang minggu ini,
aku akan berkongsi doodle yang aku lukiskan itu setiap hari.
Kalau kalian hebat dalam psycho-analysis,
silalah buat analisa terhadap lukisan aku.
It's like that Rorschach Test thingy but with doodles instead of inkblots.

Kalian akan dapat tahu betapa teruknya peristiwa yang berlaku minggu lepas memberi impak kepada aku.



Oh, untuk makluman apa yang berlaku kepada aku minggu lepas itu tiada kaitan dengan cinta. Asal nak merawat hati yang lara je mesti nak kaitkan dengan cinta. Hahaha.

Sepanjang minggu ni juga aku akan kurangkan masa di internet.
Hati lara bukan boleh rawat seminggu dua je tau.

Sekian.




.




20 comments:

  1. yg tertingal, hanya gambar mu di meja kamar ku, ditemani dua puisi tentang lara hati.. itu bait lagu siapa? hehe dlm kes di atas, dua doodle :p

    i know this is not a right time to do a stupid joke or sing a stupid song buy you need to cheer up. as for the doodle, not just a psycho-analyst, a 5 y/o also can figure out your feeling at the moment, ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Zyra

      Tak dapat tangkap laa lagu apa. Dari segi lirik macam lagu rock kapak 80-an kan? Hahahaha

      It was just a moment of finding answer and grasping ground. But I'm okay. Always will be.

      Delete
  2. Each line represent your every second of misery. Aku tahu perasaan tersebut..sebab bila kau sedih, kau mau setiap saat yang berlalu hanya untuk kau. Setiap micro second. So, kau akan hargai setiap detik tersebut.

    Mungkin sekarang kau mengalami depressi dan merasakan kau dalam kejatuhan kerana seseorang atau sesuatu keadaan.

    Bertabahlah bro.
    Hidup ada naik turun. Baru namanya ke hidup an.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Aujinz

      Thanks Ojin.
      Hidup memang ada naik turun. Waktu naik kita gembira dan waktu turun kita berduka. Tapi hidup kena terus. Bila turun, naiklah balik, kan?

      Hehehe

      Delete
  3. Each line represent your every second of misery. Aku tahu perasaan tersebut..sebab bila kau sedih, kau mau setiap saat yang berlalu hanya untuk kau. Setiap micro second. So, kau akan hargai setiap detik tersebut.

    Mungkin sekarang kau mengalami depressi dan merasakan kau dalam kejatuhan kerana seseorang atau sesuatu keadaan.

    Bertabahlah bro.
    Hidup ada naik turun. Baru namanya ke hidup an.

    ReplyDelete
  4. cEro! Yang aku pasti di setiap kesusahan/kesukaran/kejatuhan pasti ada gemilang yang Allah dah janji siap untuk kita dengan syarat hadap dia doa dan usaha.

    Every cloudy cloud has a silver lining! Aku doakan yang baik2 buat kau cEro. Walaupun kita semua hanya lah kenalan di internet, aku selalu rasa macam korang semua geng sekepala yang dah kenal lama. So bila korang sedih percaya la.. aku pun turut sedih disini! TT__TT

    Jangan sedih cEro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Yura Yu

      Thanks Yus. Aku pun yakin ada sesuatu yang dijanjikan-Nya untuk aku kalau aku berusaha. Tapi biasalah manusia, beremosi. Ada tika kita suka, ada masa kita sedih. Tak dapat lari.

      Thank Yus. Thank you :)

      Delete
  5. Forever falling.. Do not despair my friend.. As the great Alexander Graham Bell once said, when one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us..

    Semoga Allah permudahkan jalan kau, kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju dengan komen mona. Aku tumpang komen ko je lah mona... huhuh...

      Delete
    2. >Dea Day

      Thanks Mon. Baca komen kau ni aku rasa aku kena pandang definisi 'impian' tu dari sudut yang lain, yang berbeza.

      Thanks sebab ingatkan aku.

      Delete
  6. Walaupun tak tahu apa-sapa, stay strong, cEro. May Allah ease your pain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Farah

      Tak apa Farah. Nothing serious pun. Hahaha
      Thanks Farah :)

      Delete
  7. Replies
    1. >Miss Fireflies

      Sikit arr bahayanya. Hehehe

      Delete
  8. be strong cero. whatever happens, there must be a reason. chin up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Thanks Nadia. I will be strong and my chin will be up, soon :)

      Delete
  9. Masuk blog kau tetiba dah x bersih. Selalu ada warna kuning la paling menyerlah sekali. Ni dah gelap je.. Ada sebab rupanya...

    Lek cEro, xde benda stable kat dunia ni. And xde satu benda pun kita punya. Semua pinjaman. Kalau dh benda tu nak jadi, jadi jugak. Kalau dah bukan rezeki kau, memang x dpt kat kau jugak.

    Kadang2 kau je rasa benda yg berlaku ni menjatuhkan kau, tapi
    hakikatnya ia jadikan kau lebih baik dr sebelum ni dan mungkin membawa kau to the next level. Be strong bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Bak kata orang, what doesn't kill you make you stronger, kan?
      So aku anggap segala apa yang berlaku buatkan aku lagi kuat, bukan sekadar zahir tapi juga emosi.

      Thanks Bro Ley :)

      Delete
  10. selalunya masalah CINTA je la sbb tu org akan relatekan dgn mslh tu. tp mcm hang kat la-- "Asal nak merawat hati yang lara je mesti nak kaitkan dengan cinta" .

    betoi mcm Bro Ley kata gak. benda kalo nak jadi, akan jd jugak. dan tak semestinya perkara tak best yg jadi ni akan terus-terusan mmbawa yg tak best je. bunyi mmg cliche tp tu lah jugak hakikat dia. kemudian hari mesti ada kemanisan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >anamizu

      Betul Ana. Thanks.
      Walaupun kita ni manusia yg lumrahnya ada pasang surutnya, tapi apa-apa pun semuanya dah ketentuan-Nya, kan?
      At the end of the day, redha itu penting :)

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: