Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 24, 2016

Doodle #7 - Future.

Salam.

Sepanjang minggu ini,
aku berkongsi doodle yang aku lukis setiap hari.
Seminggu sudah berlalu, ini doodle terakhir yang dapat aku kongsikan.




Mungkin ada di antara kalian yang sudah tahu apa masalah aku.
Ia adalah cabaran (seperti yang aku tulis) bukan masalah.

Apa yang aku belajar,
kalau sudah sampai tahap tertentu,
tak salah untuk menyerah.
Menyerah sekarang bukan bererti tidak berjaya akan datang.
Ia bererti kita jumpa jalan yang tidak membawa kepada kejayaan.
Banyak lagi jalan yang lain boleh diterokai.

Aku tulis ini sebagai cEro pada dua minggu lepas.
Aku harap cEro masa akan datang yang baca entri ini tahu bahawa diri dia tidak kalah.

Go cEro, go!
Go Positive cEro, GO!

Sekian.




.




13 comments:

  1. Yes Cero! Go go! Follow ur instinct and have faith. InshaAllah everything will run smoothly.

    Kau doodle tu thumb prints ke? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Thanks Nad.
      Kalau thumb print yang kau nampak , maka thumb print lah ia.
      Hehe

      Delete
  2. Replies
    1. >najwa zahid

      Terima kasih terima kasih :)

      Delete
  3. Aku selalu main game ni masa kecik kat surat khabar atau majalah. Tapi kau punya ni byk jalan mati je, challenging gila. Camne nak smpai penamat..huhu...

    Btw, doodle yg sgt deep. Good luck for your future cEro. Percayalah kau akan jadi someone yg berguna kpd masyarakat walau apa pun yg kau jadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Oi, itu cap jari laa, bukan maze. Hahahahah

      Thanks Bro Ley. Future aku entah macam mana laa, aku pun tak pasti lagi. Hahahahah..haha...ha
      **jadi depress balik**

      Delete
  4. Kita manusia, tak boleh ada semua. Sometimes, apa yang kita fikir elok untuk kita, sebenarnya tak bagus pun. Yang kita ingat tak best untuk kita, actually, benda tu la yang jadi wow! untuk kita kelak. So, apa pun pilihan yang ko kena buat, aku pegang pom pom. Kalau nak jalan, kabo je. kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. >~* chirpy_chummy *~

      Thanks Mar.
      Aku tahu kau seorang kawan yang baik. Terima kasih sebab selalu sokong aku :)

      Delete
  5. kalau orang jawa, dia akan cakap "CAP JEMPOL" sambil tunjuk ibu jari..maksudnya "mmg bagus" sangat..

    so, aku sebagai nazha pada masa depan juga harap ko terus positif..hehe

    ok ko tau sepanjang aku baca entri ko ni, entri apa yang aku rasa paling menangkap?

    entri si kasut converse..

    sbb penceritaan ko touching..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu permulaan entry yang buat aku follow blog ni sejak dulu. hihi

      Delete
    2. >nazrul ali

      Hahahaha...cap jempol tu maksudnya mmg bagus ke? Baru tau. Hehe

      Terima kasih Nazha masa depan. Sentiasalah sokong aku di masa-masa akan datang :)

      Alaaaaaaaaa....
      Jangan laa ingatkan aku pasal dia lagi.
      Hahahahah

      Delete
    3. >~* chirpy_chummy *~

      Jauh hati aku, aku macam nak delete semua entri bawah cerita tu, tapi aku tahu ramai yang datang blog ni mula dari situ, so aku jadi serba salah. Hahahahahah

      Delete
  6. Go cEro gooooo..!! Dungibap, dude..!! >v<9

    Life is a barren existence without problems/challanges.. *terasa bijak seketika di situ..haha.*

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: