Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 6, 2016

Melampaui Limitasi.




Like Facebook Empire State of cEro
Follow on Twitter @cerolian
Add as friend on Facebook here.
Follow on Instagram @cerolian
Subscribe on YouTube channel cErolian



.




45 comments:

  1. tahun ni rasa mcm nk beli graphic tablet jugak, tapi tak rasa nak sangat2 lagi, jadi.. tengoklah. tazabar nak tau buku apa yg akan dipublish tu.

    memang menjangkaui limitasi, but achievable (berbanding nak beli ekisikal)

    wow seluar kecik hipster.. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Zyra Roxx

      Beli laa dua. Bagi saya satu. Wahahahahahahaha
      Tazabar kan...Nantikan. Hehehe

      Hey, ekasikal pun achievable hape...Cuma rare laa sikit. Huhu

      Delete
  2. Aku dari dulu asyik sebut chair-ro. Walopon dah berapa kali si cEro dok betulkan. Hahaha...

    Aku takde azam. Tapi aku rasa aku nak meniaga ahhh ~

    Seluar dalam hipster. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Aujinz

      Okey, ini rare. Aku selalu berhadapan dgn org panggil 'see-ro' je, rupanya ada jugak bunyi lain. 'chair-ro'. Bunyi macam jawa sikit. Hahahaha

      Huyoo. Bakal jadi peniaga ni. Good luck weyh. Nanti bgtau laa barang apa nak diniaga. HEhe

      Haruslah hipster. Dalam dan luar. Hahahaha

      Delete
    2. hahahha.. dah ada target. Tapi tungguuuuu..
      wkwkwkw

      Delete
    3. >Aujinz

      Citer arr citer arr tazabar nihh!

      Delete
  3. La sebut say-ro. Igt sebutan ke-ro ala2 keroro gunzo tu. Hehe. Gud luck bro. Tahun ni selain larian. Budoxe main basikal pulak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lagi dasat sebut chero haha walau tahu salah tapi pedulikkk janji comel. Btw my name is zi-ra not zaira kah!

      Delete
    2. >budoxe lee

      Hahaha. Ada bunyi lain pulak?
      Say-ro. See-ro. Chair-ro (ojin), kau pulak 'ke-ro'.
      Hahahaha...
      That explains alot sbb pernah dulu ada orang email aku panggil aku nama 'khairul' sebab dia kata dari khairul jadi 'ke-ro' jadi cEro. Hahahahaah

      Delete
    3. >Zyra Roxx

      Hahaha. che-ro lagi lawak.
      Rasanya kena buat entri khusus menerangkan cara nak sebut nama ni. Hehehe

      Delete
  4. Entry pasal azam ni buat aku rasa nak buat azam jugak padahal aku sangat infamous suka ignore azam sendiri, lol.

    Tapi tahun ni, azam terbesar aku adalah untuk memenuhi harapan family.. Paling besar sekarang adalah untuk support adik aku buat degree translation and interpretation sebab apparently parents aku against the idea. Bila ko cakap pasal sambung belajar dan takde support kewangan tu aku rasa tertampar pulak.
    Semoga ko dapat mencapai cita-cita untuk sambung belajar.

    GO SayRo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Dea Day

      Silakan Day. Buatlah azam sendiri untuk diri sendiri.
      Dapat capai ke tidak itu soal lain, janji terarah. Hehehe

      Bagusnya kau nak tolong adik.
      Degree translation & interpretation tu aku rasa kena terangkan terperinci dekat parents baru nanti diorang faham.
      Most parents risau dgn pilihan anak-anak sebab takut nanti susah nak dapat peluang kerja yang sesuai. Kalau dapat terangkan dgn jelas, aku rasa nanti sure parents kau akan sokong adik kau.

      Dna untuk aku, walaupun sgt susah rasanya nak sambung belajar tapi rasanya aku takkan tahu selagi aku tak cuba, kan?

      Delete
    2. Bila kau bercakap serious stuff terus terlupa kau ni Mona.
      Hehehe.

      Hai Mona.

      Delete
    3. [img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3b/b7/85/3bb785f43c6f2a8df954f9f65235e1ef.gif[/img]
      inner Mona is awakened..

      Delete
  5. Tulisan kau termasuk dalam kategori lawa bro. Tulisan tak brapa lawa kau tau kan? Tahun lepas aku ada ckp hahahahaha pastu dia marah kot. Matilaa tahun ni kena lagi. Banyaknya azam kau. Semoga dapat capai ok..go go singgg

    ReplyDelete
    Replies
    1. >mashy_entah

      Tulisan lawa ke tak lawa ni bergantung kepada penmanship dan mood ketika menulis. Mungkin masa abang tu tulis yang kau tegur tak lawa tu masa dia tengah mood tak berapa nak baik kot. Hehehe

      Go go singgg tu hapekemende?

      Delete
  6. cero, ape mksd nombor yg ada warna merah dengan nomber yg tak ada tanda merah tu? mmg hiasan atau ada mksd tersirat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. >najwa zahid

      hahaha...ada jugak yang terperasan.
      Actually sebab 1,2,3 tu tulis dlm page lain dan 4,5,6 tu tulis page lain, so bila merahkan page 1,2,3, terlupa nak merahkan sekali 4,5,6.

      So jawapannya, tak ada maksud pun. Just terlupa. Hahahah

      Ingatkan tak ada orang perasan. Hehe

      Delete
  7. Melampaui limitasi... naise *thumbs up* ;3

    Aku komen pendek je, takde idea sangat nak komen panjang2 kali ni, aku baca sampai habis tapi aku takde idea nak komen panjang2... kah :p

    p/s: Aku jeles tengok tulisan kau, tulisan aku masih buruk lulz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >plain83

      Hahaha. Sila jangan jeles dgn tulisan aku sebab tulisan tu ditulis semasa mood tengah baik.
      Kalau kau tengok tulisan aku masa takde mood, aku rasa para doktor pun give up mengaku tulisan aku paling cakar ayam.

      Hahahaha

      Delete
  8. Serious ke ni handwriting cEro? Hebatlah. Cantik! :)

    Btw, apa motif letak seluar kecil? hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Farah

      Cantik? Thanks.
      Malangnya tulisna cantik tidak memberi sebarang kesan terhadap resume mancari kerja. Hahaha

      Seluar kecik tu sesaje je lukis taknak bagi ruang kosong.
      Lukis spontan dgn apa yang ada dalam fikiran, so sbb fikiran tak berapa nak bersih, maka wujudlah seluar kecik tu. Hahaha

      Delete
  9. Font kau ni buat aku sakit mata. Sama la dulu pun aku ada komen font kat blog komik ojin. Kakaka mungkin mata aku letih sbb baru habis kelas. Font dalam blog dan komik dan buku mmg aku utamakan. Hihi cewahh garang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Miss Fireflies

      Ala cikgu ni garang plak.
      Anak murid kau mesti ada banyak lagi tulisan lagi sakit mata dari aku. Hehehe.

      Delete
    2. Si Kon ni, dari dulu duk komen pasal font... meh bagi font yang hang suka weh.. kakakakaka

      Delete
    3. >Aujinz

      Entahnye Kon ni.
      Cuba habaq mai font mana yang tak meletihkan mata. Jangan kata Comics Sans plak. Hahaha

      Delete
    4. Hahaha.. Kon Font. Rhyme lah pulak.. Kon Font

      Delete
  10. Selamat tahun baru gaaaakkk.. Aku tiba2 terasa nak berazam gak..haha..

    Alaaa, graphic tablet tuh kalau aim yg mahal, memg mahalle..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Lee-kun

      Selamat tahun baru. Silalah berazam Lee.
      Nak jugak tahu apa azam kau tu. Hehehe

      Graphic tablet tu, kalau mahal lagi mudah dan efisien guna berbanding yang murah sikit. Tapi aku ada target aku nak yang mana. Still dalam kemampuan...kot.
      Hahahaha

      Delete
  11. No worries Say-ro, Doodle Scratch pun mengunakan kaedah lukisan sama seperti saudara. lukis atas kertas, amik gambar/scan baru warna. lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Hafiy Halim

      Hehehe, geng!.
      Walaupun cara tersebut (pada aku) paling memberikan aku kepuasan melukis, tapi ianya sangat time-consuming.
      Disebabkan masa bukanlah sesuatu yang aku ada banyak sangat, so maybe aku patut maju sedikit ke depan dgn menggunakan tablet. Hehehe

      Jom arr Hafiy, bertukar kepada tablet :)

      Delete
  12. kalau azam kau nak sambung belajar, aku pulak azam nak habiskan belajar...tapi nak sambung lagi...masalah dia sama....tapi tu lah...kena kerja jugak dulu...so azamnya, kena dapatkan kerja untuk sambung belajar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >sofie adie

      Kalau kau habis belajar nak kerja dulu baru nak fikir sambung, kau kena ada tekad yang kuat.
      Sebab bila dah start kerja, kita akan senang distract sebab dapat pegang duit hasil titik peluh sendiri.
      Masa tu macam-macam nak buat, beli kereta laa, beli rumah laa, kahwin laa.
      Last-last kita punya plan nak sambung belajar tu hanya jadi angan-angan.

      Ingat. Tekad kena kuat :)

      Delete
  13. sikitnya kau hajatkan, list aku ada namploh (tamak) haha. semoga semua yang kau hajatkan tertunai, mana yang baik untuk kau.

    yang ke-6 tu taknak isi berkeluarge ke? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Aku sendiri yang limitkan jadi 6 je walhal dlm kepala aku berlambak lagi nak tulis. Hahahah

      Yang ke-6 tu..hm...keluarga ye...hm...maaayybe?
      Hehehe

      Delete
  14. azam yg hebatt., semuanya boleh dicapai insyaAllah., semoga dipermudahkan., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. >tiga lalat

      InsyaAllah Wak. Doa-doakan laa ye. Hehe

      Delete
  15. semoga tercapai semua hajat yang dihajati. cewahhh. selalu sebut cero ala2 lidah melayu baku je. wakaka. :D

    cantik tulisan ingat font tadi. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. >BudakVanilla

      Amin. Bahasa baku pun apa salahnya. Hehehe

      Terima kasih. Tengah mood baik, tu yang tulisan pun baik. Hahaha

      Delete
  16. Graphic tablet dgn tablet biasa lain ke? Aku rasa dh alang2 kau punya laptop pun dh lama, aim surface book terus, jadi tablet boleh, jadi laptop pun boleh. Kalau ikut marketing microsoft tu, surface book 50% lg power dr macbook pro (kot?) Harga mahal sikit la tapi...

    Btw, aku pun xde alamat sendiri lagi. Duk pindah randah je ni, kerja tukar2, bila nak settle down tah.. Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Lain sikit sbb graphic tablet khusus utk drawing (mostly ada pen sendiri) manakala tablet biasa more kepada alat telekomunikasi.

      Ada jugak aku terberangan nak tibai Surface Pro, tapi mcam aku cakap tadi, graphic tablet khusus utk drawing, surface tu more kpd gadget walaupun mmg power. Hehehe

      Jom laa kita beralamat. Settle down. Tapi bergantung kpd 'settle down' kau tu bermaksud apa laa...hehhee

      Delete
  17. seperti biasa, aku habis membaca dgn gigihnya..huhu

    aku tau ko nak sambung belajar kos biologi kan?
    sila jawab ya atau tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >nazrul ali

      Hahaha. Baguslah. Kegigihan sentiasa akan membuahkan ganjaran. Huhuhu

      Hahaha. Mana kau tahu ni aku nak sambung belajar kos biologi?
      Hahahaha

      Delete
  18. hehe tu la pnh dgr gak pasal azam atau target ni perlu jugak ditulis.

    aku pun sbnrnye pnh berazam utk sambung bljr lps aku dah kerja.
    (sbb masa aku study dulu cuma 3 tahun je tp kalo nk smbung lg 1 tahun kena guna duit sendiri which is masa tu kewangan famly aku mmg sgt2 mendesak so aku terpaksa pilih utk tak sambung)

    kekonon bile dah kerja & ada duit sndiri nk smbung tp yeahh mcm hang kata lah:
    bila dah pegang duit hasil titik peluh sndiri ni mmg lain mcm sikit dan ditambah pulak adik2 aku pulak masih bljr so aku rasa takpelah ckuplah dulu aku bljr takat tu utk tlg adik2 aku je.

    hang mesti boleh cEro ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. >anamizu

      Sebab tu laa, bila ada niat kuat nak sambung belajar, memang kena ikut niat tu sebab bila dah ada duit sendiri nanti cepat jadi distracted.

      Tolong adik pon tolong jugak, tapi kalau dapat buat dua-dua (tolong adik & diri sendiri) pun best jugak, kan?
      Tapi tu laa, duit ni bukan daun yang bileh petik dari pokok je, kan?

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: