Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 30, 2015

The End of the Beginning.





Like Facebook Empire State of cEro
Follow on Twitter @cerolian
Add as my friend on Facebook here.
Follow on Instagram @cerolian
Subscribe on my YouTube channel cErolian




.




58 comments:

  1. Panjang betul azam tahun baru ko, Cero. Hohoho. Good luck my friend. I was hoping to see something about your Youtube channel on the list..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Dea Day

      Alamak...satu expectation yang tinggi untuk channel YT aku.
      Hehehe.
      Boleh Mona, aku tgh kumpul material sekarang ni.
      hehehe

      Delete
  2. Azam nk buat spek mata baru gagal lagi.. huahaha. Azam nak jadi positif pun so-so aje. I guess 2015 iz a little bit krikk krikk to me.

    Azam yg tak terucap adalah publish entri twice a week, mon and wed. So far so good, kot. sbb kalau weekend mmg audience jatuh merudum ke tahap cengkerik.

    Happy new year C.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Zyra Roxx

      Tapi untuk tahun 2016 dah buat kan spek? Hehe

      twice a week mcam terlalu payah laa. Tapi kalau Z boleh buat okey laa tu.

      Happy new year :)

      Delete
  3. Terbaiklah cEro. So ko dapat berapa printer?

    Sepanjang 2015, macam macam aku lalui. Tapi takpe, nanti aku senaraikan satu persatu. Huhuhu

    Kemain rajin aku baca entri ko sampai habis bero. Hahahahaha...

    Aku pun rasa fb paling cepat boleh cari audiens. So, aku ikut jejak langkah Noob. Cara dia cari audiens paling cepat. Wkwkwk... aku selangkah juga untuk menakluki duniaaaaa... wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cisss, tak dapat first!

      Delete
    2. Saya pun baca sampai habis jugak, sbb tu lambat komen, cisss mona.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Ye Mona di sini..
      [img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/40/92/fb/4092fb23d5e3da305ddb8e8e617c5797.gif[/img]

      Delete
    5. [img]http://38.media.tumblr.com/79be444479e9605b5814f61b0cef38e6/tumblr_mws8h0n4RT1sqhx1ko1_500.gif[/img]

      Delete
    6. >Aujinz

      Printer dapat satu je Ojin...eh, jap. Kau tanya berapa tu harga ke bilangan?

      Oh, sila buat entri khas appreciation utk tahun 2015, aku nak baca...hehehe

      Boss Noob punya strategi dlm fb sangat berkesan, kan?
      hehehe

      p/s:
      Aku LOL besar dekat pic Mona. Hahahahahaha

      Delete
  4. Replies
    1. >Miss Fireflies

      Happy new year, Kon :)

      Delete
  5. explanation target number of followers tu sgt baik. tak semua gila likers or followers, tp dengan peningkatan jumlah tu dpt jgk menyumbang kpd peningkatan keyakinan kita utk do something more and more, more, moreee. Selamat Tahun Baru cero!

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Nursaila Norman

      Betul.
      Ianya boleh jadi satu motivasi untuk diri sendiri dan kadang-kadang sebagai petunjuk yang apa yang kita buat ni bukannya syok sendiri. Hehe

      Delete
  6. Yeah~ new year suda tiba. Masa untuk renew azam baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. >budoxe lee

      Jom berbasikal jom. Hehehe

      Delete
  7. power bro power. aku azam nak graduate belum tercapai lagi ni, duk tersangkut. forward tahun depan la nampak gayanya hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >mashy_entah

      Boleh mashy. Pasti boleh azam tahun ni 2016 kau akan graduate. Pasti boleh. Aku yakin dengan kau. Kau power.

      Delete
  8. fuh sungguh aku tak sangka aku baca sampai habis bebelan cero >100 patah perkataan ni haha..

    ko tau bero, takde masalah pun nak kejar like atau follower..tu bukan benda yang negatif yang kita kena terangkan kenapa nak ada certain target untuk like dan follower..

    sebab orang selalu ingat kita ni poyo dengan bajet femes sampai kita kena terangkan balik pasal like dgn follower tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. >nazrul ali

      Kagum kan dengan diri sendiri sebab baca sampai habis? Bagus, bagus!

      Kena explain bro. Zaman laa ni secara default, pemikiran orang semuanya suka assume yang buruk-buruk belaka. So dengan explanation aku juga dapat halang diorang semua (yang fikir buruk ni) dari buat dosa free. Hehehe

      Delete
  9. Aku ada lampu meja clamp macam yang kau lukis tu, beli kat lazada, aku clip kat dinding mini aquarium aku. Best ada lampu tu, aku suka ;3

    Yes, aku baca sampai habis jugak bebelan kau, like always. Semoga tahun depan kau tetap active berblog juga macam tahun ni, walopun makin busy dengan media2 sosial yang lain. Blogging is ohsem and evergreen! X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. >plain83

      Alaaa kau ni P, saje je nak bagi aku bukak Lazada cari-cari lampu. Hahahaha

      Sama laa kita. Walaupun tak tahu apa yang bakal berlaku 2016 ni, tapi aku amat berharap aku tak tinggalkan blogging sebab blogging best. Hehehe

      Delete
  10. aku pun suka baca faktaharini haha. happy new year cero! aku takde target 2015, 2016 pun mcm tkde wahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Terima kasih sebab suka baca #FaktaHariIni aku tu.
      Kalau ada apa-apa pandangan dan cadangan, bagitahu laa yek.
      Selamat tahun baru jugak untuk kau.
      Aku rasa kau kena ada target, baru laa hidup ni thrilling. Hehehe

      Delete
  11. ye, saya sedar yg cero buat posting setiap hari rabu tu. Saya sendiri pernah cuba untuk jadikan satu hari dalam seminggu untuk update blog. Tapi tak berjaya. Hheehe... Jadi, tahniah cero.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Amna Shark

      Boleh je Amna. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.
      Try planning weeks ahead, buat sekali harung dan schedule-kan satu setiap minggu. Itu yang aku buat. Hehe

      Delete
  12. congrate utk azam yg dah tercapai. goodluck and happy new year. aku bru lpas listkan blog ni dlm bloglist. i'm your new fans. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >najwa zahid

      Thanks najwa.
      Happy new year dan good luck to you too.
      Thank you sebab jadi fan, teruskan menyokong ye :)

      Delete
  13. jmpe tahun depan!Semoga tahun dpn ko cEro berjaya berenang mcm ikan gelama blup3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Nesa Wazir

      Nesaaaa....
      Update blog please!!!
      Hehehehe

      Harap2 tahun depan dapat berenang macam ikan gelana mak ilai ilai....hehehe

      Delete
  14. Unicycle dalam BM memang serious kelakar.

    Nanti saya follow ya segala social media yang cEro ada bila saya dah ada akaun yang tak berapa nak private sangat. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Farah

      Ekasikal. Aku pun baca dua tiga kali bila menaipnya. Hahaha

      silakanlah follow. If nak saya follow back ke hape just bagitau, saya tak kisah nak follow back. Hehehe

      Delete
  15. Tahniah pada aku sbb berjaya baca smpai habes. Ermm nanti aku komen berkenaan entry. Buat masa ni aku nak mintak details sikit :

    Nama:
    Alamat :
    No Tel:

    Kalau sudi, boleh emailkan pada (anaaziz13@gmail.com)

    ReplyDelete
    Replies
    1. >anamizu

      Hai Ana.
      Maaflah Ana. Tiga details tu terlalu sulit laa untuk dikongsi.

      Apa-apa pun thanks untuk peluang tersebut :)

      Delete
    2. Blah la. Sombong. Org nak bg tu. Tu pun x nak terima. Wahahaha...

      *rasa mcm tgh komen diri sendiri pulak* :D

      Delete
    3. >Bro Ley

      Alaa, kau tu pun dua kali lima...hahahahah

      Delete
  16. Penat aku baca, banyak babi kau taip ni..aku suka tgk lukisan je kt entrt kau..haha
    Cero jom jumpa aku, aku da nak hbs final 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. And barang barang kau nak beli ada yg mengarut.berpijak la di bumi yg nyata cero..berpijak lah di atas kepala maslan..kita hidup di era maslan..

      Delete
    2. >si nelayan

      Ahh kau ni dari dulu lagi kata nak jumpa laa nak belanja wayang laa ape laa tapi tak jadi jugak...hahahah

      Sebab barang-barang tu mengarut laa aku nak. Kalau senang jumpak buat apa aku nak masuk dalam list azam. Hahahah
      Maslan tu abah dia laa. Nama dia ahmad. Kesian abah dia, anak punya pasal abah yang kena. Hahahaha

      Delete
  17. Aku rasa jarang nak ada azam baru setiap tahun baru. Layankan je apa berlaku dlm hidup aku.

    Beli hardisk bagus weh. Kalau mcm aku, byk simpan software utk laptop, kadang simpan entri blog aku. Just backup je mana tahu blogger.com tetiba down ke..hoho..

    X salah kot nk mengejar follower n like. Lagi ramai audience, lagi ramai dpt kita sampaikan. Semua blogger kena ada mentaliti ni. Kalau xde, baik tulis diari atau privatekan semua account blogger, fb, etc je...

    Happy new year cEro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Try laa buat azam baru tahun ni. Bukannya apa, azam ni macam pemandu arah kepada tahun kau laa. Hujung tahun kita nilai sama ada tahun tu bermanfaat atau sekadar terbuang macam tu saje. kata YOLO. haha

      Aku memang nak beli, tapi sebab laptop aku purba sangat, hard disk zaman sekarang ni tak compatible. Hahaha. AKu pun simpan jugak backup blog form time to time. Sama laa, takut kalau jadi pape nanti. Hahaha

      Betul sangat. Nak luaskan audience kena laa usaha sikit. Orang nampak poyo tu lantak laa...Dalam seribu orang takkan seribu2 tu suka kita, kan?

      Selamat tahun baru Bro Ley ;)

      Delete
    2. Tu la nanti aku cuba buat. Biasanya aku go with the flow je... Kadang2 benda x expect pun mcm tahun 2015. Tak expect pun aku akan jadi seorg yg agak aktif berblogging ni. Tu tanpa azam tu. Hahaha..

      Tapi betul la, kalau ada azam, ada matlamat hidup sikit. Nanti aku cuba buat.

      Btw, nanti aku add fb kau. Aku buat fb mcm x function je. Buat pun sbb nk masuk group fb blogger. Lepas tu x add siapa2. Entah apa2 betul seorg Bro Ley ni. Nasib baik la bukan diri aku yg sebenar. Haha...

      Delete
    3. >Bro Ley

      Aku dah accept dah.
      Tapi takde pape pon dlm profile kau tu.
      Add laa aku guna profile sebenar kau. Hahahah

      Delete
  18. hehe salam singgah

    rajinnyaaaaa dia listkan semua azam azam tahun baru hehe , maybe im getting older , azam tahun baru cuma harapkan cashflow income lebih positif dr tahun lepas sobs sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. >dilla

      Hai Dilla, selamat singgah :)
      Actually sebenarnya aku pun takde laa muda mana, cuma sebab dah tua laa rasa hidup nak lebih terarah dan terurus sikit, sebab tu buat azam. Hehehe

      Moga kau dapat capai azam kau tu. Aku pun nak jugak cashflow income mengalir lebat. Hehehehe

      Delete
  19. Selamat tahun baru Cero!!

    dengan serta merta aku add ko kat fb..kalo ko rejec..mmg la..xnak kawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Anonymous

      Siapa ni siapa ni?
      Aan ke?

      Delete
  20. Replies
    1. >Kaito Kid

      Terima kasih terima kasih :)

      Delete
  21. pasaipa entah jenuh klik nk reply kat komen pasal mintak details tu takleh.
    takpelah korang dua (cEro & Bro Ley) mmg takmau bagi details. nak wat cmne :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. >anamizu

      Alaaa, jangan laa macam tu Ana.
      Kami nak rahsiakan maklumat diri, tu yang tak boleh nak reveal detail sesuka hati tu. Sorry ye Anna :)

      Delete
    2. takde takde. aku merajuk seminggu kikiki =P

      Delete
  22. wahhh azam tahun lps dah tercapai dah tu beberapa items. best of luck utk tahun 2016 ni cEro ! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. >anamizu

      Thanks Ana.
      Harap2 semuanya berjalan dengan lancar :)

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: