Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 7, 2015

Printer Aku Dipanggil 'Purba'.







.




55 comments:

  1. 1) Selamat tahun baru 2015, Cero!

    2) Clip lamp tu ada yang murah aku pernah nampak. Tak silap di jual dalam GroupOn ke apa. Anak beranak GroupOn tu la.

    3) Aku pun pernah lemas masa degree. Tapi itulah yang buat aku nak belajar berenang. Dah belajar, tapi tak complete (ada 10kelas, aku p 7 kelas je walaupun dah bayar penuh.:p ). But at least, now aku dah tak berapa takut air. Alhamdulillah.

    So, tak salah kalau baru nak belajar. Abang aku pun, in fact belajar berenang lepas dia habis uni. Now, dia paling power kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @~* chirpy_chummy *~
      1) Selamat tahun baru 2015, Mar

      2) Aku ada survey dkat satu kedai hardware ni. Dah agak dah harga dia berapa. Maybe tu benda pertama aku beli kot...hehehhe

      3) Ada ek kelas berenang utk dewasa? Kat mana mar? Mahal tak??

      Best kan kalau pandai berenang... :)

      Delete
    2. Oit, sorry baru tengok semula soalan ko. Aku dulu belajar dekat uitm. Ada student sport yang buat part time ajar swimming kat situ. Cubalah tanya dekat mana mana public swimming pool, selalunya ada je orang ngajar.

      Delete
    3. @~* chirpy_chummy *~
      Kalau dekat kolam renang area rumah aku, mmg tak ada org ajar sebab itu kolam rekreasi.
      Tapi rasanya dekat kolam renang sekitar stadium yg dekat dgn rumah aku ada orang ajar, tapi tak pasti ada tak ajar dewasa punya...
      Kalau kena campur kanak-kanak, segan aku...hahaha

      Delete
  2. ooooooooo selama ni aku dok sebut cero, rupanya sebutan dan makhraj yg betul 'sero'.. :3

    gentleman sgt kan ko ni, nak jam berantai lah, nk belajar berenang lah. okey bila ko dh terer berenang sila bwk aku g pantai, tayah risau lemas lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Zyra Roxx
      Hehehe...baru tau laa ni nak sebut cEro camane...heheh

      Nanti aku dah pandai berenang, kita dating dekat pantai jom...hehehe

      Delete
  3. ooo.. so, berbalik kepada tajuk, kenapa printer hang di panggil purba.. koh koh koh...

    lampu clip on tu ada jual kat Daiso (RM5) dan MPH ( tak ingat berapa..)

    topeng yang aku teringin nak beli ialah topeng Guy Fawkes. Mana mau cari?

    kemon cEro, aku pernah jatuh pokok, sampai aku tak boleh bernafas selama hampir seminit. Syukur kebetulan masa tu ada misi yang lalu dan dia tolong bagi cpr ke aku. Dua hari kemudian, aku panjat pokok lagi... (ok, takde kene mengena dengan berenang.. tapi.. kau fahamkan jer laa idea dia..) koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aujinz, aku rasa kau panjat balik pokok sbb kau harap sgt cik misi tu dpt tlg bg cpr sekali lg kat kau kan? Hohoho…

      Delete
    2. @Aujinz
      Hahaha...sampai sudah aku tak bagitau kan kenapa aku panggil printer aku purba...hehehe

      Yg Daiso punya lampu klip tu aku tgk macam tak berapa nak tahan...takut2 kalau aku beli seminggu dua dah habis...

      Topeng Guy Fawkes kalau yg tak ori, pergi mana2 uptown or downtown mmg banyak. Luar stadium sebelum lawan bola pon banyak. Tapi kalau nak yg ori, dekat Kinokuniya ada. Special edition utk komik V for Vendetta. Harga pon boleh tahan...hehehe

      Delete
    3. @Haryz Khairuddin
      Hush...kau jangan pecah rahsia si Aujinz tu...malu laa dia...hehehe

      Delete
    4. hampeh betei aku dah taip reply kemain panjang.. tak keluar plak koh koh koh...

      Haryz, aku tak taip CIK misi... aku taip MISI... dan bukan semua misi muda berstatus CIK kan kan kan... so, yang bagi CPR ke aku bukan CIK misi.. harap Maklong... koh koh koh

      Delete
    5. @Aujinz
      Hahaha...sebab dia bukan CIK, kiranya macam dah violation of human right laa ni...hehehe

      Delete
  4. baca entry ni mengingatkan azam ina yg dah lama terkubur. iaitu nak beli lampu meja T-T sedih belajar dalam bilik gelap. so, kalau 2015 ni dapat sebijik lampu meja pun dah kira okay lah.

    btw yang pasal berengan tu. kita sama2 tak pandai berenang. teringin juga belajar berenang, tapi org yg nak ajar tu tak de.. haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Sabrina SA
      Jom sama-sama tanam azam beli lampu meja...hehehe

      Kalau nak belajar berenang, baik belajar sekarang...Kalau dah tua (macam aku ni), nanti segan plak...hehehe

      Delete
  5. hmm... printer ko diberi nickname 'purba' sebab ianya cuma boleh melakukan 1 fungsi iaitu printing? so this time ko nak beli yg 3 in 1, boleh print, scan n photostat, baru modern and smart (like a smart phone that can do many things)... toi dak? ;3

    akemashite omedeto cEro-kun~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Hehehe...lebih kurang laa camtu...
      Aku tulis tangan lagi lawa dari aku print...sebab tu rasa nak tukar je...hehehe

      ake-ome~~!

      Delete
  6. wau cero..kool jugak buat entri tulisan tangan ek..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nazha anua
      kemon nazha, buat laa satu...
      dah bersawang dah blog kau tu...hehehe

      Delete
  7. 1. Hard disk. Gua pun dulu nak beli hard disk. Tapi hajat tu dah 3 tahun tak tertunai-tunai.HAHHA

    2.Ekasikal.Pelik nau bunyinya dlm BM. Tapi kalau hang beli kan cEro, hang nak main kat mana? Kalau main kat jalanraya mesti femes sekejap. Tapi serius cool mende ni. Tapi kena terer balance gak main benda ni.


    3.Sama. Gua pun selalu tengok jam kat henfon je.

    4. Topeng? Dah macam encik mimpi pulak dah.HAHHHA. Tapi gua dulu pun pernah berhajat beli topeng apa entah, V for Vendetta kot yg Anonymous pakai tu, tp tak terbeli-beli lagi.

    5. Lampu meja. Macam ada kat kedai buku Popular je mende alah ni.Rasanya bawah RM50? Tapi yg ni clamp kat buku lah bukan kat meja.HAHHA

    Woah sila belajar berenang sekarang. Best gila perasaan dia bila dapat berenang tu. Alah belajar sendiri pun boleh, memula try berenang pegang gabus. Bila dah lama2 , kaki jadi ringan badan pun leh terapung. Time tu tak payah dah pegang gabus. Tapi kalau nak try bermacam kuak elok lah berguru.

    Gua dulu takde cikgu, main berenang dengan kengkawan je, memula pakai gabus, sedar-sedar lepas tu dah leh terapung. Tapi satu je tips dia kalau nak belajar berenang ni. Jangan takut air, jangan takut tenggelam, jangan takut lemas, jangan cepat cemas/kalut. Tapi kalau nak belajar sendiri pun kena ada kawan yang reti basic berenang tolong tengokkan, kot lemas ke bolehlah dia tolong.

    Tetiba rindu pulak nak swim kat pool UiTM.HAHHHA

    Tetiba rasa komen ni cam panjang lak.HAHHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      1. Jadikan tahun ini tahun beli hard disk. Fighting!!!

      2. Aku pon pelik dr uni jadi eka...apakah? Hahaha
      Kalau ada, aku boleh bawak main dekat taman dekat rumah aku ni...untung2 boleh buat show badut free...or persembahan org jatuh ekasikal free...hehehe

      3. Jam di henfon tak pernah tipu...hahahah

      4. Topeng tu namanya Guy Fawkes, banyak ada jual cuma ada ori ada yg tak je...best gak topeng tu...hehehe

      5. Aku pernah jumpa dekat MPH versi kecik...rupanya tu lampu utk baca buku, jenis yg sepit dekat buku tu...best jugak yg tu, kan?

      Tak berani arr nak belajar sendiri...Kalau ada cikgu, boleh laa kena paksa...Aku tak fobia, cuba bila kadang2 teringat pengalaman lemas tu, boleh jadi panik oooo...

      Aku suka orang komen panjang2 :)

      Delete
  8. 3. Aku pun tak suka pakai apa2 aksesori. Dulu pernah beli jam klip/rantai bentuk but, waktu kerja kat makmal bestla, klip kt kot makmal/teg nama, senang nak tgk masa. Tapi,asyik terhantuk sana sini je jam tu T___T Akhirnya, bateri habis dan ntah ke mana jam tu sekarang. Ada macam2 rekaan sebenarnya, cuba tengok kat mana2 kedai jam. Murah je dulu aku beli. RM10-30 kalau tak salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @star
      RM10-30??? Murahnya!!!!
      Nak cari cepat laaa...
      Utk org yg selalu duduk makmal, mmg pakai jam tangan agak mengganggu. Lagipon kalau macam guna jam rantai tu ala-ala super-cool gitewww...hahaha

      Delete
  9. Replies
    1. @Razfira
      BLOG JE KE COMEL?
      TUAN BLOG TAK COMEL?
      **sila muntah**

      Delete
  10. Aku tau kenapa printer tu purba, muhahahahahahahaha
    And aku pernah amek kelas swimming masa dergee dan dapat A utk subjek tu. Nak belajar berenang dgn aku? Masa aku belajar tu cikgu swimming aku ajar dr atas darat, aku je yg terkapai dlm kolam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mashy_entah
      Hypothetically speaking, kalaulah aku nak belajar berenang dgn kau, macam mane?
      Jarak memisahkan kita (ayat poyo) n kalau dekat sekalipon, kolam renang boleh masuk laki pompuan suka hati ke?
      Mohon pencerahan. Hahahha

      Delete
    2. Cikgu berenang aku dulu lelaki. So, imagine mcm mne aku belajar berenang satu sem tu every weekend dgn dia..basib baik aku dpt A..klu kau betol2 nak belajar aku boleh ajar kau pakai drawing je..sbb aku belajar dulu mcm tu jugak..nak belajar 1 to 1 kena tunggu aku balik sana lah, boleh aku selam kau dlm air hahahaha

      Delete
    3. @mashy_entah
      Oooo...maknanya tak ada masalah laa ek kalau dlm kolam tu laki pompuan campur...gitu...Baru tau..
      Jap! Camne boleh belajar pakai drawing??

      Delete
    4. Lukis laa, pastu buatlaa dia punya instruction..mcm instruction manual lah..nak ke? Lukisan aku huduh aa tp hahaha

      Delete
    5. eehh, jap..mana campur lelaki pempuan..cikgu aku lekat instruction atas whiteboard, pastu dia duduk atas kering kat luar kolam..aku dan students lain belajar dr drawing dalam kolam tu. so, tak campur. harap maklum aa

      Delete
    6. nak jugak lukisan tu boleh?hehe

      Delete
    7. @mashy_entah
      Laaa...kalau gitu camne nak pandai berenang??
      Macam kurang praktikal je...
      Macam pandai2 sendiri je...hahaha

      Delete
  11. hola cero,

    jom ak ajor ko berenang..ahahak

    ak penah lemas pada tingkatan 1 kalau xsilap,gara2 member ajak pi seberang sungai..keluasan sungai ada dalam 8 ke 10 meter.time tu air xberapa laju..ade sorang offer nak tolong bawak ak ke seberang (nak pi cari(rembat) ubi buat bakor)..

    nk dijadikan cerita,xsampai suku sungai dah lemas..dua2 hanyut kebawah..tp yg pelik dan ajaib nya,lepas kejadian tu.ak dah boleh berenang,dah terer...sejak aritu,dah selambar nk keseberang cari (rembat) ubi..kekadang durian...aahak

    -Petai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Petai
      Hello Petai,
      aku pernah dengar case macam kau. Dapat skill dr trauma. Kau memang bernasib baik.
      Mungkin sebab aku dapat trauma awal sgt kot (umur 5 tahun) so scar trauma dia lagi terkesan. Hehehe
      Sampai laa ni aku seriau bila tgk air sungai laju...hehehe

      Delete
  12. pasal berenang tu, aku belajar masa aku join prog kat univ, sehari je boleh berenang pastu aku tak practice. so sampai sekarang tak boleh berenang. haha.

    p/s: tulisan kau cantik. aku jeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @miranadia
      Abang aku kata, belajar berenang ni macam belajar naik basikal...
      Once kau dah tau camne, next time kau takkan lupa walaupon tinggal lama...
      Tapi...kalau macam aku ni tak pandai berenang langsung, nak wat camne? hehehe

      p/s: thanks :)

      Delete
  13. 1. Hard disk -- aku dah beli bebaru ni sbb nak kena transfer segala data drpd lappy ofis yg dah boleh dibuat tukun tu T__T utk transfer ke Dell yg baru dpt hehe.. err tp sipbaikla boleh beli guna duit ofis sbb utk kegunaan ofis gak pon kehkehkeh =P

    2.Ekasikal -- dok tgk clown je sllu guna bnda ni hehe.


    3.Jam -- aku pulak jam slh 1 benda wajib pakai. hehe

    4. Topeng -- owhh topeng tu! sempoi topeng tu! hehe

    5. Lampu meja -- aku smpai skrg xde lampu meja. aku guna lampu kalimantang je hehe


    Berenang -- aku pnh lemas masa kat kampung. tobat aku mmg xleh masuk air yg dlm dia melebihi paras dada. aku mmg terus sesak napas.. hnss hnsss T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh x puas la komen. part printer PURBA tertinggal. pastu part tulisan tgn hang apsal comel gila weyhhh cero! grrrr~ hehe

      Delete
    2. @anamizu
      1. Untungnye ada ofis sponsor. Ofis aku kedekut. Pen drive pon kena beli sendiri...hahaha

      2. Nak jadi part time clown pun apa salahnya, kan? Hehehe

      3. Most people mmg camtu, tak boleh tak pakai jam...hehhe

      4. Kan? Belum tgk depan2 lagi...Sgt cool topeng tu...hahaha

      5. Bilik aku, kalau berbekalkan lampu kalimantang aje, memang tak boleh sbb terlindung dgn badan sendiri...sbb tu kena ada lampu meja :)

      Ngeri kan ada pengalaman lemas...terbayang2 ooo...

      btw, thanks. Walaupun tak rasa pon tulisan tu comel...hehehe

      Delete
    3. ada gak la yg kedekutnye smtimes. tp sipbaik part nk beli Hdisk tu x kedekut hahaha

      aku jln2 kat area slim -- tg malim td pstu terpandang kat kedai lampu2. ada tgk lampu meja-- mak aih harga dia buleh tahan la =D

      aku mmg dah mcm trauma la kalo kena masuk air had dada. x boleh nk cover dah ke-nerves-an aku =P

      sumpah comel tulisan tgn hang ni cero weyh! haha geram aku tengok kikiki

      Delete
    4. @anamizu
      But at least dapat jugak hdisk sponsor..heheh

      Memang mahal pon...mungkin jenama kot...ada dekat Daiso RM5 tp tengok dah tau tak tahan lama...

      Hahaha...tulisan comel tu sama macam tuan dia jugak, comel jugak :p

      Delete
  14. Semoga kemahuan awak tercapai yaa hehe.

    Saya tak reti berenang jugak. bila masuk sungai orang lain berenang elok ja, saya pulak dok kocak air guna kaki T.T

    and best la blog ni, lawak hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anis Farhana
      Terima kasih :)

      Hahaha,,,sama laa kita. Jom laa belajar berenang.

      Kalau blog ni best, rajin2 laa singgah yek :)

      Delete
  15. selamat tahun baru cero~~~~ best gak entri tulis tangan je kn.. rasa nk cuba jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gadis Misteri
      Selamat tahun baru, Amna...
      Try laa buat entri tulisan tangan camni...
      Aku buat sbb kadang2 aku malas nak lukis lawa2 n taip.
      Sebab kalau lukis tangan, lepas siap terus scan dan publish je...heheh

      Delete
  16. Cantiknya tulisan!

    Dekat sekolah saya, ada budak ni pergi sekolah naik unicycle. Tapi, tayar dia tiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Farah
      Thanks Farah :)

      Budak yg naik unicycle tu, dia pasang third wheel macam yg dipasang dekat basikal budak2 tu ke?
      Dia baru nak belajar imbang kot :)

      Delete
    2. Bukan. Tayar dia tiga-tiga menegak. So, unicycle dia tinggi. Tak tahu macam mana dia naik.

      Delete
    3. @Farah
      Oooohhh!!! Unicycle tu!
      Pernah nampak dalam buku.
      Rasanya jenis yg tu mmg payah gila nak master. Nak kena power seimbang badan...
      Kagumnya!!!!

      Delete
  17. Replies
    1. @alyn (:
      Minat topeng jugak ke?
      Geng, geng!

      Delete
  18. Jeles kejap aku tengok tulisan ko cero :)
    Aku tak dapat bayang ko pegi kedai buku semata nak beli topeng. Lulz.
    Moga tercapai semua kemahuan ko tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Hikayat Seorang Budak
      Hehehe...tak ada apa yang nak dijeleskan laa, Budak.
      Tapi memang betul, aku tak berminat dgn kedai buku, tapi aku lagi berminat dengan topeng tu...hehhee
      Sama-samalah kita berusaha menjayakan azam yang dimahukan :)

      Delete
  19. Baju baru taknak beli???

    Asyik pakai baju kuning je....

    Macam tauke ayam munai...

    .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous
      Kalau kau nak belanja, aku terima dengan tangan terbuka :)

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: