Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 9, 2015

Jawapan tEka-tEki #22 Kepala dan Kaki



Salam.

Sebelum ini,
aku sudah kemukakan cabaran di dalam tEka-tEki #22.
Dua minggu sudah berlalu.
Sudah sampai masa untuk jawapan tEka-tEki.
Adakah anda sudah bersedia untuk jawapannya?



Baiklah.
Kepada yang masih mahu mencuba menjawab tEka-tEki ini
ataupun masih belum bersedia untuk membaca jawapannya
dan mahu ke entri soalan, sila klik sini.
Anda akan dibawa ke entri soalan tEka-tEki #22.

Ataupun, hanya luangkan dua minit untuk menonton video ini.



Usaha tangga kejayaan.


Ok.
Tanpa membuang masa, kita akan terus ke jawapan.






Demikian berakhirnya perbalahan antara The Error dengan Syntax The Cat.

Tapi kalau tEka-tEki ini berlaku di dunia sebenar,
jika persoalannya hanyalah 'siapa lebih banyak, dia lebih hebat',
maka si tukang kira hanya perlu keluarkan arahan supaya setiap satu The Error perlu berpasangan dengan satu Syntax The Cat.
Lebihan yang tidak mempunyai pasangan bermakna lebih banyak,
jadi lebih hebat.



xxxxxx



Jadi,
siapa antara kalian yang dapat jawab dengan betul dan tepat?
**angkat tangan**

Special thanks to Deaday from Blog Vespa Buruk atas kesudian menghasilkan satu entri khusus untuk menjawab tEka-tEki ini.
Sila kunjungi entri tersebut di sini dan tinggalkan pendapat kalian.

Aku juga mahu mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi komen di entri cabaran tEka-tEki #22.
Tahniah dan syabas kepada yang jawab dengan tepat
dan tahniah juga kepada sesiapa yang mencuba tapi tidak tepat
juga tahniah kepada yang hanya komen tapi tidak menjawab.
Aku hargai semua komen kalian dan aku dahului dengan ucapan beribu bintang di langit kini menghilang meraba aku dalam kelam...eh?...beribu terima kasih.


Sebagai penutup,
aku akhiri dengan memetik satu quote daripada Elbert Hubbert:

"If men could only know each other, they would neither idolize nor hate."


Lagi tEka-tEki dalam koleksi:


Kenali wira anda, The Error.



.




29 comments:

  1. Morning cEro!!

    aku tak kira..tp aku agak2 je kucing tu yg menang disebabkan angka kaki yang banyak..hahaha!!..

    p/s: aku komen youtube ko jugak..hahaha..suara ko sgt ayu..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evening, Stranger!

      Next time cuba laa kira utk dapat jawapan muktamad. Kalau aku teka pun aku akan teka kucing menang sebab Error tu loser...hahahaha

      Thanks komen di youtube. Suara aku memang ayu, nak jadi penyanyi takdak producer nak cungkil bakat. Hahahahahaha

      Delete
  2. tahniah kpd yg dpt menjawab.


    -dari si Dyscalculia

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Zyra Roxx

      Alaa, jangan laa dyscalculia sangat.
      Soalannya pun bukannya guna super-algebric mana pun.
      Tambah tolak darab bahagi je. Hehehe

      Delete
  3. yeah, aku jawab betul dgn bantuan beberapa peneka..

    ''meraba aku dalam kelam.."?

    lain macam penutup entri kali ni bero haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >nazrul ali

      Hahahahaha...
      Hanya yang faham je takkan salah faham...ehhh?

      Delete
  4. pening kepala tgok banyak nombor ni hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Raz

      Maknanya pening kepala jugak laa bila tengok duit sbb dekat duit ada nombor jugak...heheheheh

      Delete
  5. Aku memang fail matematik, even matematik mudah. So, aku mmg tak berkeinginan nak jawab. Tapi aku komen, yeay~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. >mashy_entah

      Next time aku buat teka-teki tak pakai matematik,
      Jadi kau kena jawab tau...takde alasan dah.
      Hahahahahha

      Delete
  6. Yang solution no 1 tu x terpikir pulak aku...logik la tp lagi complicated je nak paham. Baik guna linear equation je...boleh la aku faham..

    Btw, aku jawab betul tp aku jawab dgn soalan. So, skrg aku tertanya2 siapa yg betul2 angkat tangan masa baca entri kau ni. Aku cuma nak cakap kt dia "gila ke angkat tgn sorg2?" haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Kalau bertulis, explanation yang matematik tu senang nak faham.
      Tapi kalau secara lisan, yang logical lagi senang nak cerita.
      People see math, they don't like to listen to math.

      Aku kalau ada jumpa orang suruh angkat tangan,
      aku akan angkat tangan betul-betul sebab aku seorang yang riang macam ribena. Woh!

      Delete
  7. Aku memang nak kira dah mula2 tu tapi sebab aku dah terrrbaca komen anon-do-math kat entry hg tu, maka aku terus tak jadi nak kira sebab aku dah terrr-notice yg tu adalah satu jalan penyelesaian yg baik. Hah! X3

    Lirik lagu mambai tu agak legend, sapa yg tak paham lirik lagu tu atau boleh misunderstood maksud lirik lagu tu (kona kot lain) maka orang tu most probably dlm golongan late gen-y ataupun gen-z. Hahah ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun bukan jenis manusia otak kiri. so aku singgah tengok & baca je entry soalan teka teki tu dan kembali ke sini slps 2 minggu. yeayy dah tawu jawapan =P

      aku setuju dgn Plain part lirik manbai : "meraba aku dalam kelam" tu. mmg kalo ada yg komen salah paham kat part lirik tu mesti dia Gen-Y or Gen-Z. muda remajeww gittewwww~ ahaksss

      lama tak komen bergambar kat sini. test sikit. ehem~

      [img]http://i45.photobucket.com/albums/f74/esanborn123/Anime/dancing.gif[/img]

      Delete
    2. >plain83

      hahaha...Sebab tu dlm entri tu aku dah warning awal-awal lagi supaya jgn baca komen kalau nak cuba menjawab sendiri.
      It's OK. There's always a next time.

      Lirik lagu tu memang 'apahal' sikit masa 1st time aku dengar dulu, tapi bila layan sampai habis ooo gitu rupanya.
      Kalau ada yang tak faham tu takpelah...
      Anggap je laa aku terniat nak meraba dia dalam kelam.
      Hahahahah

      Delete
    3. >anamizu

      hahahaha...aku pon bukannya power snagat otak kiri, tapi sebab tak power laa aku rasa aku kena latih sebab otak ni macam tricky skill, kalau tak latih takkan power. Hehehe

      Lirik lagu Man Bai tu, harap2 takde budak2 Gen-Z yang baca pastu tuduh aku ni pedophilia. Hahahahaha

      Delete
    4. ...ataupun sesuatu yg meraba kau di dalam kelam, hahah!

      Delete
  8. pening kepala hotak tengok nombor dan kira2 T^T
    akhirnya tau jawapan walaupun tak cuba kira. wakakkaa :D
    adakah manusia yg taksuka kira2 nie malas berfikir? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. >BudakVanilla

      Rasanya sebab manusia yang habiskan masa baca blog aku ni mostly nak santai-santai dan lepak tak nak pening-pening kepala buat math, bukan malas berfikir kot.
      Kalau letak sikit lagi daya usaha dan curiosity, rasanya semua boleh jawab. Hhehehe

      Delete
  9. enter your komen.... koh koh koh... yay setelah dua minggu, aku kembali dah dah dapat jawapannya... koh koh koh

    *pemalas nak mengira*

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Aujinz

      Hahahaha..pemalas sungguh.
      Next time aku buat teka-teki tak yah kira-kira, kau mesti kena jawab tau. Hehehe

      Delete
  10. hahhahaahah yeayy! rasanya ina betul :pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Sabrina SA

      Tahniah! Tahniah!
      **tepuk tangan**

      Delete
  11. Macam lagi senang nak faham je yang mathematical solution punya daripada logical solution tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Farah

      Memang pon, sbb ianya bertulis.
      Kalau lisan (kononnya macam beritahu audiens depan mata), penjelasan yang logikal lagi senang orang tangkap.
      :)

      Delete
  12. Replies
    1. >tiga lalat

      It's ok. Try next time :)

      Delete
  13. Haha dah terbiasa bila nampak soalan terus scroll komen cari jawapan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr. Doctor

      Kaaann??
      Lain kali kena kawal diri sikit dari skrol komen...hehehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: