Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Apr 1, 2015

Keretapi Emas Tak Sampai Stesen.


Assalamualaikum dan Salam 6% GST.

'Keretapi tak sampai stesen'
Malu oo kalau jadi macam ni...



Zaman sekolah dulu pernah sekali aku hampir satu hari lupa tarik zip.
Berangin je rasa...
Bila sedar, perasaan malu membanjir datang ke otak.
Macam-macam aku fikir...
Sejak bila?
Berapa dah yang nampak isi dalam?
Crush dekat kelas sebelah nampak tak?
Kalau nampak apa reaksi dia?
Patut tak aku buat plastic surgery untuk tukar muka?
Patut tak aku melarikan diri ke dalam hutan sehingga satu tempoh waktu mereka semua lupa?

Sejak dari itu,
aku set minda aku setiap kali langkah keluar pintu,
aku mesti meraba periksa zip seluar.
Periksa sama ada keretapi sampai atau terkandas.
Apa jenis pintu pun.

Sampai sekarang, ianya dah jadi habit.
Habit yang menyelamatkan aku dari mengulangi peristiwa memalukan tersebut.

Tapi baru-baru ni,
aku ada jumpa si fulan ni,
dia tak kisah langsung zip dia naik ke tidak.
Dan dari respon dia, seolah-olah dia sengaja tak kasi naik.

Jenis orang apakah ini?






.




50 comments:

  1. Replies
    1. @Miss Fireflies
      Memang gay ada kod untuk tak zip seluar ke???
      Ngerinya....

      Delete
    2. kakakaka awat comel sgt reply ni? :'))

      Delete
    3. @Zyra Roxx
      Tapi awak lagi comel...
      **smooth**

      Delete
  2. flasher! dia flashmannnn!!!

    sama macam aku. Aku sentiasa check keretapi aku. sebab kengkadang seluar aku punya kereta suka jalan tak ikut schedule jugak...


    wkwkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Flashman!!!

      Hahaha..kekadang kalau pakai jeans memang keretapi kekadang tak berapa nak sampai sangt. Sampai separuh je...hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. @Khairulsyarafi Ruang Monolog
      Wahahaha...datang angin bertiup nyaman je rasa...hahaha

      Delete
  4. Aku pernah terlupa nk zip. Tapi nasib la pompuan pakai baju labuh so aku jela yg tau. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Dea Day
      Wahahaha...
      Bahayanya kalau ada orang nampak...hehehe

      Delete
    2. samelaaaa...! seb bek...feuuhhh..

      Delete
    3. @Lee-kun
      Untungnya perempuan...hehehe

      Delete
  5. Flashing fetish kot mamat tu :3
    Gua bangga ni sebab tak pernah lg jadi lagu tu, wee

    Wahh cEro dah ada scanner baru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Zyra Roxx
      Ada ke flashing fetish??
      Ngeri je kalau fikir dia sengaja...hahaha

      Scanner biasa je...still dlm proses nak biasakan diri...hehehe

      Delete
    2. ada laaa. dalam saikologi kami diajar pelbagai sex fetishes. antaranya flashing dimana indibidu tsbt akan rasa puaszzz bila org tengok dia punya tuttt =.=

      Delete
    3. @Zyra Roxx
      Mak aih. Aku selalu dengar macam foot fetish pon dah rasa pelik semacam dah fetish tu, tp bila kata flashing pun ada fetish, itu sangat menakutkan...

      Delete
  6. hahahaha..sesungguhnya aku langsung tak terbayangkan zip seluar bila aku baca tajuk dia. suci dan bersihnya otak aku hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mashy_entah
      Ye ke ni??...
      Ke dah macam-macam benda bukan2 kau dah fikir...Hehehe

      Delete
    2. elok pasni aku nak pakai seluar je aku teringat keretapi ppffftt

      Delete
    3. @mashy_entah
      Ataupun masa kau naik keretapi, kau teringatkan seluar...hehehe

      Delete
  7. Damn komen aku td lesap... sib baik komen pendek je, ni hah: Mamat tu sama ada dia mmg seorang flasher atau dia cuma nak cover malu sebab kena tegur pasal tu oleh seorang stranger. Hahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Kalau flasher, memang ngeri laa jawabnya sbb dia ada dekat tmpat yg selalu aku datang.
      Kalau just nak cover malu, nampaknya akan datang kalau jumpa dia lagi mesti awkward jadinya...hahahah

      Delete
  8. kenapa komen aku takde? peliknya. semalam dah komen berjela kot. tsk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen lagi laaa.. jangan malas... wkwkwkwk

      Delete
    2. hampeh, pffftttt! nak mengarang tu, point penting dia dah ke mana entah. :p

      Delete
    3. @~* chirpy_chummy *~
      Kenapa boleh takde?
      Boleh aku tau macam mana boleh berlaku?
      Adakah ianya hanya di blog aku ataupun di blog2 lain sama?
      Ataupun kau guna mobile?

      Delete
    4. Aku guna laptop. Aku pun taktau pesal. Pelik bin ajaib. Aku nak compare dengan blog lain pun tak boleh, sebab tak komen blog lain haritu. Takpelah.

      Delete
    5. @~* chirpy_chummy *~
      Risau jugak aku sbb byk dah yg kata camtu.
      Tapi aku tak boleh buat apa2 sbb aku sendiri tak pernah kena dkat blog sendiri.
      Takut2 kalau salah coding blog aku, aku boleh repair.
      Tapi kalau isu tu universal utk semua blog, aku tak boleh buat apa2 laa...hehehe

      Delete
    6. alah, takpe kot. isu kicik saja. tapi itulah, hampa juga sebab dah komen panjang. lenkali aku copy sesiap komen, in case it happen again. :p

      Delete
    7. pernah jadi kat aku gak, komen tapi komen x keluar..tapi bukan kat blog ko cEro.. So, bukan salah coding blog kot.. Glitch mungkin..XP

      Delete
  9. lawak gila raut muka ko last tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Prince of Noob
      Hehehe..Ekspresi tu penting!

      Delete
  10. bahahaha, aku pun pernah gak.. tapi seb bek aku pesen pakai baju labuh.. tp dulu aku suke pakai seluar kargo, so x amek kesah pasal zip sebab takde..haha..XP

    Owh, mungkin spesis alien kot..x bese pakai seluar, apetah lagi nak zip seluar.. UvU

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Lee-kun
      Hahaha...Kalau jenis yg tegur tapi cepat2 betulkan tu boleh laa terima, yg jenis tegur tapi tak ada tindakan tu yg rasanya alien sangat tu...hahaha

      Delete
  11. wakakkaka!
    ke dia tak paham maksud hang keretapi tak sampai stesen tu?
    atau dia nak cover line kot, bajet cool,

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Hahaha...
      Kalau dia nak cover line boleh diterima, tapi hal ni dah membuatkan memori aku terparut...hahaha

      Delete
  12. Salam. Hee sy pon baru paham apa itu keretapi. Memey lawak bro ;D gmbr komik pon chantek

    ReplyDelete
    Replies
    1. @tiga lalat
      Salam. Hehehe...
      Terima kasih terima kasih :))

      Delete
  13. Jenis orang pervert kot? Ya Allah, seriau rasanya kalau jumpa orang yang tak kisah kalau tak zip seluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Farah
      Orang lain pun pervert jugak (what?!) tapi takde plak saje2 nak bukak zip seluar suruh orang tengok...hahaha

      Delete
  14. memula baca tajuk saja ak ingtkan keretapi bawak emas betul2. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Hahaha...
      Memang kekadang rasanya selalu tajuk dlm blog ni missleading sikit...hehehe

      Delete
  15. kalau sengaja turunkan depan perempuan lagi naya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @CikMai
      Kalau jadi macam tu depan CikMai, cepat2 lari tau...:D

      Delete
  16. Replies
    1. @Gee Lion
      Dari pakaian dia nampak macam normal...tp betul laa. Mungkin ada wire shot mana2...hahaha

      Delete
  17. Takkan masa sekolah je kot lupa zip seluar. Aku smpai kat u pun pernah. Tp nasib baik aku pakai kemeja x masuk dlm, x nampak la...kira boleh cover lagi. Tp aku x caya la kalau cuma kat sekolah je kau terlupa tutup zip. Mesti ada byk kali lagi ni. Haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Bro Ley
      Hahahaha...
      Memang sekali je. tapi masa sekali tu laa jugak trauma mcam2 dapat, so no more next time.
      Mmg tiap kali aku melangkah keluar mana-mana pintu, tangan mesti automatik dekat zip sbb nak check.

      Tapi kat rumah selalu laa tak zip, sbb aku tak lalu pintu. hahaha

      Delete
  18. Mamat Perverttttt!!! ahahahaha... memang ada org yg cemtu.. pelik... erghhh... ahahahahaha... muka dlm gambar tuh tak tahan "Tahu..." pfttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Misaki PureBlood
      Bahaya oo... memang terkejut sgt bila dia kata dia tahu.
      Nampak sangat sengaja..hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: