Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 26, 2011

Satu Libasan Sayap Rama-Rama di Timur Mampu Membangkitkan Taufan di Barat Dunia


Aku adalah orang yang percaya bahawa setiap dari kita adalah berkaitan.
Aku adalah orang yang percaya satu libasan sayap rama-rama di timur mampu membangkitkan taufan di barat dunia.
Aku adalah orang yang percaya setiap perlakuan kita memberi kesan kepada orang lain walau sedikit.
Aku adalah orang yang percaya apa yang pipih takkan datang melayang yang bulat takkan datang bergolek...

Di bawah adalah satu karya kartun yang aku jumpa semasa selongkar almari google.

Pada aku,
semua yang aku katakan di atas ada dimuatkan dalam karya itu.
Walaupun sebahagiannya bukan dalam budaya kita,
tapi sedikit sebanyak pointnya tetap ada.

Enjoy!



sumber: Luke Pearson's Mumbling Idiot

postquam-scriptum:
Maaf jika entri agak berat.
Tapi ianya berbaloi untuk dikongsi.




7 comments:

  1. reminds me of the movie Sepi and Cinta (movie nak jiwang)

    ReplyDelete
  2. ni satu benda power...kesinambungan

    ReplyDelete
  3. sangat hebatkan..
    berat tapi ade isi..

    ReplyDelete
  4. Putaran hidup yang entiasa berulang...

    ReplyDelete
  5. @Dayana
    now that u mentioned it, aku terasa sgt nak tgk dua2 muvi tu..hehehe

    @pu3aan
    yup. really cool!

    @hentakbelipat
    aku skrol berkali2 sbb nak tgk kesinambungannya..

    @m i r a f i q a
    but yet, sarat dgn isi, kan?

    @Aujinz
    aku harap kita sehebat itu satu hari nanti..
    berfikir dan berkarya dgn mesej yg jelas..

    @YOUsoF
    terjadi pada setiap manusia..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: