Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 28, 2011

Bahana Tart Nenas



Dalam banyak-banyak kuih raya,
aku ada satu kegemaran sepanjang zaman.
Kuih Tart Nenas Gulung.








Namun, haruslah diingat..
Itu kuih raya.
Makan waktu raya.
Bukan makan waktu dua hari sebelum raya.
Siang pulak tu.

postquam-scriptum:
Ini kategori 'ter-' ke ek??

postquam-subscritptum:
Maaf, lukisan lain sikit. Buruk.
Lukis dengan laju sebab mood raya dah membuak-buak. Alasan.




16 comments:

  1. Tart nenas FTW!

    Haha..sampai macam tu sekali penangan dia.

    ReplyDelete
  2. tat nenas jugak fav aku! hehehe. selamat hari raya maaf zahir batin cEro! :)

    ReplyDelete
  3. agak2 la cero..tak sabar nk makan tart nenas pun, takkan merasa time tgh puasa! hahah

    ReplyDelete
  4. yeahh my faveret. mmg x sabar nak makan!

    ReplyDelete
  5. my friend cero... :)
    selamat menyambut aidilfitri....aku keje time raya ouhhh...hahhaha.. :P blog kau sentiasa jd fav aku wlpn aku jarang on9 skrg :0

    ReplyDelete
  6. tart nenas yg ni mmg terbaik! tp leceh cket nk buat :D skrg rmai buat tart bunga :S

    ReplyDelete
  7. asal aku kurg minat tart nanas sdgkn suma kata suka/sedap? hmm hmm

    ReplyDelete
  8. All time fav. Almond london pun legend.

    ReplyDelete
  9. aku suka tart nenas.. tapi aku tak suka bila dia peroi dalam mulut.. otomatik aku gie carik air sirap.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  10. harhar memang kategori ter, maka cepat2 la mohon ampun ngan Tuhan.

    tart nenas gulung memang terbaik. ngap sekali masuk dalam mulut jek haha


    -kudozu

    ReplyDelete
  11. tart nenas..cair di dlm mulut..heheh XD

    ReplyDelete
  12. waaa! kegemaranku jugak! sedapnye!

    selamat hari raya. :)

    ReplyDelete
  13. aku pon suke kuih tart...yumzzz

    ReplyDelete
  14. @Fina Fento
    siapa tak suka tart nenas, sila berhadapan dgn aku..hehehe

    @hanaahmad
    tart nenas kegemaran semua orang..hehehe

    @Elie Lily
    hehehe, teruja sangat rasanya...

    @wannurfazrini
    hehehe, faveret aku juga...

    @nekmo :0
    sentiasalah jadikan blog aku sbg fav..thanks!

    @Amirah Rashid
    tart bunga ramai buat sbb senang, tak yah gulung2..hehehe

    @m i r a f i q a
    aku lagi suka..hehehe

    @ZerOeS MinDeD
    mungkin ko tak pernah rasa yang betol2 sedap kot? hehehe

    @Encik Psychopath
    Almond london kdg2 terlalu manis, tp still legend!!

    @Aujinz
    heheeh, yg rapuh tu laa yg sedap tau..heheh

    @Anonymous
    kudozu, sbb terlalu suka kot, tu yg ter-makan tu..hehehe

    @hentakbelipat
    semprit hampir pupus!!!

    @Nesa Wazir
    hahaha, macam M&M punya moto..heheh

    @aQel
    kegemaran kita semua!!!

    @LMN
    sila buat raya nanti, aku nak rasa penangan tart tangan ko..heheh

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: