Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 19, 2015

Janda Hitam.


Salam,

Dua perkara yang seronok dibincangkan tentang Black Widow ialah nama 'Black Widow' itu sendiri dan Scarlett Johansson.




[06] Previous-----07------Back to Start [01]

Black Widow adalah satu codename yang diberi berinspirasikan sejenis labah-labah dari genus Latrodectus.
Labah-labah (Black Widow) ini mendapat gelaran disebabkan labah-labah betinanya kebanyakan berwarna hitam (hence, Black)
dan selepas mengawan dengan labah-labah jantan,
si labah-labah betina ini akan makan (YA, MAKAN YUM YUM) si labah-labah jantan tadi (hence, Widow = Janda/Balu).

Black Widow betina (terutamanya jenis Southern Black Widow, L. mactans)
berwarna hitam dan di bawah abdomen dia ada tanda merah berbentuk jam pasir.
Simbol jam pasir merah ini digunakan oleh watak Black Widow dalam komik dan filem Marvel sebagai identiti diri.

Gigitan labah-labah Black Widow selalunya tidak membawa maut,
tapi kesan seperti sakit, lenguh otot, berpeluh dan muntah-muntah memang biasa.
Kesakitannya mampu berpanjangan selama 3 hari ke seminggu,
tapi jika tidak dirawat dengan antivenom, ianya boleh berpanjangan sehingga berminggu-minggu, bergantung kepada berapa banyak neurotoksin yang dia sumbat dalam gigitan dia.


Dan untuk ScarJo,
masa penggambaran filem The Avengers: Age of Ultron baru-baru ni, dia sedang mengandung.
Dan dia pernah buat pembedahan kecilkan payudara sebab 'tidak mahu dipandang sebagai simbol seks'

WHAT?!
(*0*)9





.




23 comments:

  1. Woooaaahhh? Really? Aku ingt dia buat pembedahan besarkan..ghuhuhu..


    Hulk, smash that insect before it lays eggs...!! Gyaaaahhh...! Hahaha, bagila dia peluang jadi Black Widow..mungkin just perlu tukar nama..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Lee-kun
      Itu yang rare tu. ScarJo ni dia punya feminist dia kuat sikit. Ala-ala tamparan wanita lagu kumpulan Elite gittew...Hehehe

      ...and NO!
      Tak ada siapa boleh jadi Black Widow selain ScarJo. Hahaha

      Delete
  2. hahaha rare betul kalau bedah utk kecikkan ni.. =.=

    bhahahahaha! kamon, kasik lah laki tu peluang.... pffttt. gua yg perempuan pun takdak selera nak menonton kalau itu lah black widownya, kakakaka. anyway gua ada baca novel melayu tulisan raja azmi tajuk black widiw jugak. dia punya imaginasi mmg wow.. just wow O.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh.. adakah itu 50 shades of grey Malaysia??... wkwkwkw

      Delete
    2. @Zyra Roxx
      Aku pernah dengar Black Widow Raja Azmi tu, tapi tak pernah baca laa...
      Boleh elaborate jalan cerita dia sikit tak cik adik? :)

      Delete
    3. @Aujinz
      Serious ke Ojin buku tu dapat gelaran macam tu???
      Nak kena pergi cari balik ni dekat arkib...hehehe

      Delete
  3. hahahahahaha.. Janda Hitam... pelik plak nama jadi Janda Hitam... koh koh koh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Hahaha...direct translation Ojin, apa boleh buat. Hahahah

      Delete
  4. masa Black Widow mcm ganas je bunyi.
    Janda Hitam hahaha punya tak sedap nama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Bila sebut Janda Hitam terus terbayang ada seorang janda di sebuah kampung kena cerai dengan laki dia dulu sebab muka dia hitam.
      (kuat betul imaginasi)
      Hahahahaha

      Delete
  5. Kawan laki mana yg perasan nak jadi Janda Hitam tu? Kesian dia.. Berilah peluang.. Hak3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gee Lion
      Jangan terkejut kalau memang ada betul lelaki pakai cosplay Black Widow dekat dlm mana-mana konvensyen komik...hehehhee

      Delete
    2. tak p cosplay pon dah selalu nampak kannnnn....

      Delete
    3. @Gee Lion
      Memang tahap self-esteem tinggi dia tu...hehhe

      Delete
  6. tgah mengandung pon slim lagi hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Razfira
      Mungkin pd waktu tu tak nampak lagi kot baby bump dia...
      Tapi memang langsung tak perasan ooo...

      Delete
  7. Gosh I just hate spiders... really, really hate spiders... sorry spider man *tetiba* X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Spider-Man duduk hujung penjuru meratap kesedihan sebab tak dapat join The Avengers...hehehe

      Delete
  8. baca title iggt kn ulasan filem rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Khai♥Rin : anies
      Hahaha, kira kes macam kena tipu laa ni?? Hehe

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. bila baca Black Widow, teringat pulak lagu omputeh yang iggy azalea nyanyi tu.
    Janda Hitam? Nama omputeh macam lagi sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Actually, Black Widow tu gelaran umum utk perempuan yg merbahaya, terutamanya terhadap lelaki.
      Tapi janda hitam pula gelaran untuk perempuan hitam yang dah tak ada suami...Hahahah

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: