Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 25, 2015

Blackout.




Another failed attempt membuat komik tanpa melukis disebabkan ketiadaan scanner.
I'm sorry.

Ceritanya begini,
sejak aku menulis entri Misteri Jiran Rumah Atas,
aku ada satu obsesi terhadap cerita separa mistik dan paranormal.
Setiap kali aku keluar bertemu kawan,
aku akan bertanyakan mana-mana pengalaman mistik dan pelik yang pernah mereka alami.
Sekarang semua tersimpan rapi dalam otak. Haha.

Cerita di atas adalah pengalaman seorang kawan yang bernama Aswad (bukan nama sebenar).
Sejak dari peristiwa tersebut,
Aswad nekad untuk berpindah keluar mencari rumah sewa baru.
Tak pasti sama ada yang bersamanya itu adalah manusia ataupun bukan,
tapi mana-mana satu pun, padanya, tetap bahaya.

Zaman sekarang, manusia lebih menakutkan daripada entiti bukan manusia.

Pada aku,
aku tak pasti mana lebih menakutkan
sama ada Aswad yang sepatutnya berseorangan tapi ditegur,
atau yang menegur itu lebih tahu kedudukan barang di rumah Aswad daripada Aswad sendiri.

Kalau kalian ada kisah paranormal yang menarik untuk diceritakan,
jangan segan hantar message kepada aku di Facebook Empire State of cEro
ataupun emel terus ke ceroofcerolian[at]gmail[dot]com
Selagi ianya tak ada unsur tahyul dan syirik, I'm all good!

Tengah mood paranormal sekarang ni...Gah gah gah!




.




30 comments:

  1. Replies
    1. @Prince of Noob
      Cerita seram pendek macam tu buat kita lagi seram sbb byk perkara yg kena imagine sendiri...huhuhu

      Delete
  2. hahahaha lab aku tiap minggu ada cerita hantu, hantu pocong takde kepala, hantu zaman jepun, hantu rumah mayat, hantu ward tingkat 5 dan sebagainyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mashy_entah
      Cerita laa sikit...cerita dekat blog.
      Nanti aku baca :)

      Delete
  3. nak ganti uncle sam dalam the seekers ke encik? muahahahahh eh betul ke nama beliau uncle sam? ah lantak.
    ahahahaha bila 'somebody' tu lebih tau kedudukan barangan dlm rumah, jauh lebih seremm berbanding jika ia menampakkan dirinya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Zyra Roxx
      Aku panggil pakcik Seekers tu Uncle je...tak salah aku dia bukan wanted by police ke skarang?
      Lagipon Seekers byk tipu, byk bikin sendiri...
      Cerita aku dr pengalaman orang...hehehe

      Delete
  4. Ohohoo... aku ada banyak cerita n pengalaman mistik sepanjang hidup aku, tp aku tak nak citer kat ko skrg, nnt aku letak satu persatu dlm blog... hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Silakan Plain, silakan...
      Mari memeriahkan blogosphere dgn cerita angker...hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. @Gadis Misteri
      Takut tak takut tak?? Hehehe

      Delete
  6. Aku banyak kongsi kisah angker kat Twitter.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Alaaaa...
      Mesti timing aku baca tweet kau tak kena...Tak pernah nampak pon :(

      Delete
    2. Aku ingat lagi cerita masuk tandas dongak atas tu 。。゛(ノ><)ノ hahaha

      Delete
    3. @star
      Alaaaaaa......
      Ni yg buatkan aku nak skrol timeline ojin ni...hahaha

      Delete
    4. minta Aujinz buat encore! nak scroll balik tah bila XD

      Delete
    5. @star
      Hahaha...itu masalah dgn timeline twidder...
      Laju, cepat dilupakan, dan payah nak cari balik...hahahah

      Delete
  7. Kisah angker aku.. Pada satu malam yang dingin. Mata dah kuyu nak tido. Fuhh kalau sorong bantal ni konpem lelap. Tiba-tiba kedengaran bunyi mengerang..

    Bunyi perut mengerang mintak burger ayam special cheese tengah-tengah malam. Ada ke patut? Ini pasal la aku obese. Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Dea Day
      Oit oit, apa ni goda aku dgn burger ayam special cheese ni???
      Kan dah ngidam meleleh air liur ni...hehehe

      Delete
  8. kalau trjadi pada diri sndiri konfirm rasa nak terkencing. but since saya just baca pngalaman orang lain. rasa mcm lawak sangat2 pulak. hehehe.mcm mana pula Aswad tu lambat nk fhm situasi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mialia Amelia
      Kata dia biasanya memang ada teman rumah sewa yg lain, tp kebetulan waktu blackout tu dia mmg sorang. Tu yg lambat ingest tu...hahaha

      Delete
  9. baru jek terjah sini...aku pun baru post entry seram...patutla Day and Aujinz komen camtuh..hahaha...
    ada kekasih gelap kot aswad tuh..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Lee-kun
      Tapi cerita kau nenek nasi lemak tu mmg seram ooo...
      Masa first time aku dgr dulu mmg tutup habis tingkap langsir bilik...hehehe

      Delete
  10. Kalau tengah dalam mood paranormal, boleh la join geng adik aku, layan dengar Misteri Jam 12 memalam.

    Nak tidur pun dia bukak youtube pasang Misteri Jam 12. Speaker pun kemain kuat dia pasang. Dah jadi bedtime stories pulak kat dia. =..=

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Misteri Jam 12 tu apakah? Siaran radio ke? Podcast ke?
      Macam best je...

      Delete
    2. Dia siaran radio kat singapore rasanya, but ada orang letak and update dalam youtube. Blog pun ada tak salah, tapi aku tak ingat link dia. Tapi kalau dengarlagi feel rasanya. Hang pi youtube taip 'Misteri Jam 12' kat kotak search. DJ dia nama KC.

      Delete
    3. @nanadhoi
      Hwa hwa hwa...
      Macam menarik.
      nanti aku try cari dlm youtube.
      Berisi malam aku nanti...hahahah

      Delete
  11. wow! minat cerita paranormal?
    me myself, minat jugak. tapi utk buat komik mcm ni xda bakat. hehe.

    pengalaman sendiri, xda yg menarik. setakat tgk org histeria, ada benda berbisik di telinga tu normal lah kan. hoho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Athirah DIyana
      Hahaha...
      Tak laa minat sangat pun, cuma sekarang ni macam tgh datang mood nak layan paranormal...hahaha

      APA?? benda berbisik?? Macam seram je...citer laa sikit :D

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: