Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 10, 2014

Rambut Oh Rambut #6 [Penyelesaian Sakit Kepala]


Salam,
jom bercerita tentang rambut dan sakit kepala...











Ya, sudah 10 hari aku botak.

Pening kepala tidak lagi datang menyerang.
Kepala rasa ringan macam baru lepas bebas beban.
Bila mandi, boleh rasa air mengalir kena kulit kepala.
Lega ooo...
Tak ada masalah dah kalau tak sikat rambut pun...Hehehe

Tapi botak pun ada buruknya.
Songkok dan kopiah kini sudah longgar.
Helmet moto pun bila pakai ada ruang banyak, boleh berpusing kepala sebab longgar.
Kalau nak keluar ke luar, kena pakai topi sebab direct sunlight boleh buat kepala pening dan sakit-sakit yang lain.
Belum cerita hujan lagi,
kalau kena titis air hujan rasa macam kena ketuk kepala sakitnya sebab dah tak ada rambut nak serap hentaman.

Tapi apa-apapun botak memang best!
Ada kata muka aku macam Joe Flizzow.
Ada kata macam FBI (Faizal Ismail)...Gah Gah Gah!

Siapa lagi botak dekat sini?
Jom ngaku cepaaaat!




.




34 comments:

  1. hahahahaha

    sejuk tak kepala ko? tapi serius beb, dah mcm FBI aku tgok. siap spek hitam, mmg motip sangat bergambar cenggitu.

    [+] gambar winter soldier yg bawah tu mcm nak tumbuk je aku rasa. exaggerate sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @~* chirpy_chummy *~
      Hahaha...sesaje nak bergaya sementara botak ni...hehehe
      [+] Haha..Winter Soldier sepatutnya kacak...tp tu pon kacak jugak, kan? hehe

      Delete
  2. Bapak aku botal.. kilat~ And member2 sekolah aku dari sekolah rendah semua kagum rahsia bapak aku kekalkan kebotakkan kepala beliau. jawapan dia, bapak aku cukur guna mesin tiap malam, sepanjang masa~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. @cinderella besar sikit je
      Memang susah pon nak maintain botak, terutamanya kalau yg licin berkilat tu...
      Sehari je dah tumbuh anak rambut dah...
      Mmg power bapak ko...hehehe

      Delete
  3. Hahah, ko mengingatkan aku pd sorang member aku zaman univ dlu, cerita dia hampir sama ngan ko dlm entri ni... tension betei dia ngan rambut tak terurus, last2 tekad gi botakkan terus, smua org mcm whaattt?? Tp dia mmg bahagia la ngan imej botak tu... LoL

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      Keputusan macam ni mmg bak kata orang 'no turning back!'
      Kalo dibuatnya menyesal sbb botak, maka kena laa tunggu rambut tumbuh nanti baru puas hati...hehehe

      Delete
  4. lenkali aku kena login dulu sebelum komen.. menyampah betei kena komen banyak kali ni...koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Wahahaha... I learned the hard way...
      Selalunya aku check dulu dah login ke blom...hehehe

      Delete
  5. TIDAAAAAKKKKKK!!!!! Rambut!!!! We want rambut! we want rambut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Dea Day
      Hahahaha...jangan panik! Botak ni sementara je...
      Rambut aku cepat tumbuh...hahahah

      Delete
  6. Replies
    1. @nazha anua
      Botak laa Nazha...baru laa geng sikit...hehehe

      Delete
  7. dulu masa aku nak botak, tukang gunting tanya banyak kali.."..betul ni botak ni.."

    tengah dok gunting pun dok tanya lagi..takut aku tersalah cakap ke..

    sekarang ni, rambut aku pendek je..sebab bini aku xbagi aku rambut panjang..walhal aku nak rambut panjang..

    memandangkan aku sayang bini (baca takut bini) aku ikutkan je la..+ anak aku suka bila rambut aku pendek aka hampir botak..kah..kah..kah

    ps: lari tajuk...nazha anua tu dok komen tempat orang, bilanya nak lukis lagi..hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. @aku_ein
      Hahaha...takut bini ke bang? Takep, sayang punya psal impian nak berambut panjang hanya jadi angan-angan...hik hik hik

      ps: entah Nazha ni...berhabuk dah blog dia...hehehe

      Delete
  8. Mmg pernah dengar botak kepala boleh kurang migrain..tp tak mampu nak try sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mashy_entah
      Alaaa, perempuan pakai tudung apa salahnya botak...
      Bukan ada org nampak pon...
      Kalau tak pon buat rambut pendek ala-ala boyish ke..
      Kurang sikit pening...

      Delete
    2. rambut tak banyakkkk..skrg tak perlu gunting..botak semula jadi T.T

      Delete
    3. @mashy_entah
      Eh, mcam sedih je dengar...
      Stress sgt ni kot... -_-

      Delete
  9. aku pon...




    tak botak jugak. hoho~

    tapi bapak aku botak jugaak. terpaksa dibotakkan ekceli. sebab xyah susah2 nak pikir pasal rambut. kalau boleh, kitorang adik-beradik nak dia botak macam bruce willis tu. tapi dia xnak... katanya "x hensem la beliau nanti." *sigh* =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Haryz Khairuddin
      Peeerrghhhh!! Kalau buat macam Bruce Willis, licin, mmg macho bro...heheh
      Botak ni kalau rajin maintain takpe laa...
      Tapi kalo malas, dua hari dah berambut balik dah...hehehe

      Delete
  10. alaaa.... da botak ke? saya suka rambut mcm sblm tu. (walaupun lom pena tngk depan2)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Gadis Misteri
      Alaaaa, jgn risau...
      Botak ni sekejap je...rambut mmg cepat tumbuh...hehehe

      Delete
  11. setengah pompuan pon akan stay dengan rambut pendek sebab masalah sakit kepala. btw, abah aku botak. dia kata senang, takyah sikat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @miranadia
      aku penah dgr org kata, org dah kawen (lelaki) ni kebanyakannya pilih nak botak sebab dua perkara:
      1) senang nak urus sbb dah tak payah bergaya
      2) rambut gugur teruk sbb byk fikir masalah keluarga...
      hehehe

      Delete
  12. ok jap nak gelak. hahahahahahaha adehhhhh takleh benti hahahaha

    1. mcm best pulak botak sbb jimat byk bnda -- syampu+gel rambut+xyah beli sikat rambut

    2.gmbr winter soldier (jejaka idaman malaya) yg second tu hensem gila. rasa nak penampaq laju2 je tgk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      1. Betol! Jimat sangat...Mandi pun tak pakai byk air n sekejap je...

      2. Hahaha....tak hensem ke? Jejaka idaman malaya tu...

      Delete
  13. HAHHAH botak terus, senang .
    Ni botak jenis berkilat ke ada rambut sikit?
    Kalau berkilat, boleh silau mata. HAHHHAH
    jangan marah aaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      memula mmg ingat nak buat botak licin berkilat terus...
      tp bila fikir2 balik, takut2 nanti tak tumbuh plak rambut...
      So, botak no.1 je...ada rambut sikit2...hehehe

      Delete
  14. Last botak zaman plkn hari tu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Marou Apple Hijau
      alaaaa, botak laa lagi...
      Tak rindu ke zaman botak dulu? Hehehe

      Delete
  15. cero nih kalau botak ada tak macam rupa sami...?lol...hahahahaha...
    gurau je...buat jer ala ala korean...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @aiman mania
      Macam sami takde.
      Macam SamyVellu ada...
      Gah gah gah!!

      Delete
  16. Berapa tahun simpan blk jd panjang ni bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. >blee

      Aku tak pasti, tapi aku rasa rambut aku memang cepat panjang jadi kalau potong botak memang tak lama pun botaknya hahahaha

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: