Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 21, 2014

'Crush' Pandang Pertama.










.




38 comments:

  1. 'bercinta x semestinya memiliki'.. is it the right phrase to apply? ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @haryz Khairuddin
      Sebab ini cuma 'crush', jadi perkataan 'cinta' tu kurang kena sikit...hehehe
      More like 'crush sememangnya tidak memiliki...'

      Delete
  2. Hurm.. sedihnya.. ;(
    tapi kau lelaki cero. Biasanya benda ni happen kat perempuan banyak.
    Next time kalau kau suka someone, atau senyumannya.. at least bagitahu lah apa kau rasa. Buang rasa malu. Sebab kau lelaki.

    Hm..sebab aku perempuan & aku pun ada cerita sendiri pasal hal ni. ;')

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Sophie Al-Yahya
      Tapi kan Sophie, lelaki pon payah jugak...
      Tak rasa macam creepy ke bila tetiba sorang laki ni datang dekat crush dia dan kata,
      "Saya suka senyuman awak..."
      Like...what?!
      Hehehe

      Delete
  3. You've done a very good job indeed. Aku bagitau crush aku yang aku suka dia. Kesannya, aku terlalu takut untuk bercinta sebab penolakan yang aku terima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @cinderella besar sikit je
      Yup!
      Rejection memang sucks!
      Masa aku darjah 5 aku pernah kena reject...sampai laa ni self-esteem jadi rendah...hahahah

      Delete
  4. Aku pun ada crush masa sekolah menengah. Dia satu kelas tapi dia antara budak-budak bijak dalam kelas. So aku sedikit rendah diri. Tapi aku beranikan diri ala-ala gurau aku kabo aku suka ke dia.

    Dia gelak.

    Sampai sekarang aku gelak. Tapi aku menten jer selamba sampai sekarang. Sebab dia kerja satu tempat tapi lain department dengan aku.

    Dia dah kawenlah tapinya. kakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      Peergghh!!! Keje satu tempat tuh...
      tak terkenang zaman dulu kala ke ojin? hehehe

      Delete
  5. Ohhh... tetiba aku teringat kisah aku form 2 dulu... ada sorang budak tu dok approach aku, classmate la, tahap stalker jugak la sikit2 gaya budak tu, dan aku rasa tensen+creepy betei dengan perangai budak tu masa tu... so aku ignore dia... huhuu... dia suka usha aku melukis dekat2 bila masa kelas seni lukis. Cara dia creepy sangatlah so aku sound dia suruh gi duduk tempat lain... huhuu, aku rasa bersalah pulak sekarang ni, nama dia pun aku siyes tak ingat...

    Beberapa tahun lepas abis skolah, ada skali tu aku hadir school reunion kat restaurant mana ntah, member aku organize reunion tu, masa tu aku baru lepas grad bach.degree, n aku pergi reunion tu dengan member skolah aku. Lepas abis reunion tu, sebelum kitorang blah, tetiba budak tu datang dekat aku, dia sebut full name aku... demmn, aku pulak langsung tak recognize dia, apatah lg nak ingat nama dia... huhuu, kejamnya aku rasa diri aku masa tu, aku plak jenis blunt je gi cakap aku tak ingat dia tu, pastu kawan2 yg lain macam gelakkan aku jer... hahah, demmm... pastu abis takat tu je la citernyer, lost contact terus, hahah... amcm best tak story aku? X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian mamat tu.. kejam sungguh si Plain..

      Delete
    2. @plain83
      Pergh! Plain...
      Ranap habis self-esteem budak tu dri umur muda lagi...hehehe
      Tp cerita mcam ni laa yg buat best bercerita utk anak cucu nanti...hahahah

      Delete
  6. Cero.. tangkap leleh entry kali ni.. Sobs.. Sobs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Dea Day
      Sekali sekala tangkap leleh...heheheh
      **hulur tisu bekas hembus hingus sendiri**

      Delete
  7. Replies
    1. @Razfira
      Jangan laa nangis..nanti aku pun nak nangis jugak...
      **bergenang**

      Delete
  8. untungnye dia ada org admire senyuman dia sampai lah skrg.
    aku ada gak la kisah cenggini. tapi aku berani mati bg hadiah
    senyap2 la masa bday bdk laki tu tp dia mmg xtaula hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anamizu
      Untung ke? hehehe
      Kalau gitu sampai bila-bila pun dia tak tahu dia beruntung...hehehe

      Delete
  9. woo..kool gila ayat2 diatas..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nazha anua
      cool lagi bro nazha...hehehe

      Delete
  10. Crush pertama yg aku kumpul keberanian nak mesej turns out to be "sesuatu". Kbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @star
      Alaaaaaaa......
      Nak tahu cerita panjang...

      Delete
    2. Cerita tak pernah mula pun..sebab aku tak pernah masuk list taste dia pun.Sekarang,dia sedang berbahagia dgn dream guy dia OTL

      Delete
    3. @star
      WHAT? Kejamnya cerita macam tu...
      nak tau lagi lanjut...hehehe

      Delete
    4. amboi,kalau cerita panjang nanti dah macam entri plak lol!

      Delete
    5. @star
      senang2 buat laa satu entry...
      Boleh aku baca lagi...hehehe

      Delete
  11. SOBS....SOBS T_T
    sedihnya......crush pandang pertama akhirnya kahwin dgn org lain ...sad ending :'(
    mencintai tak semestinya memiliki khonnn?heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. @aiman mania
      Realiti kehidupan.
      Drama kehidupan mana selalu happy ending, kan?

      Delete
  12. datang singgah terus suka blog ni...bagusss sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. @lala yusof
      Terima kasih datang singgah.
      Singgah laa selalu :)

      Delete
  13. byk jgk crush ko yek! hahahaha

    p/s: bro..aku da private blog dh..hihihi xreti nk add readers...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Miss Comot
      Sebab tu namanya crush, boleh banyak2...
      Tapi banyak pun, kebanyakannya cerita ttg org yg sama...hehehe

      p/s: weyh, contact aku via twitter. nanti aku ajar camne cara..

      Delete
  14. Alahaii abang syahdu betol hahaha
    P/s: rileklaa, selalunya yg kecewa pada hari ini akan menghadap gembira pada hari esok, acewahh!! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mashy_entah
      Syahdu sikit2 je...hehehe
      Ala-ala slot akasia...
      p/s: insyaAllah, semuanya akan gembira esok hari...hehehe

      Delete
  15. Aku rasa ni dah kali ke empat aku try komen ni. Asyik failed je. Grrrr...

    Ko bacalah kat open diari(baca: blog) aku pasal crush aku. Malas plak aku nak ulang taip kali ke 5. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @~* chirpy_chummy *~
      Selalu aku dengar masalah komen failed ni...
      Boleh elaborate lebih lanjut?
      Datang dr blog aku ke atau dr device ko?

      Delete
  16. wowowoah teringat pulak zaman sekolah menengah dulu.
    crush waktu sekolah dulu banyak, ada lah dalam 2 - 3 crush.
    kira 'crushes' lah kot HAHHAH

    ada yang admire sengsorang, ada yang admire secara berjemaah,
    kira dengan kengkawan admire mamat yang sama. lol

    tak pernah bercakap dengan crush, usha dari jauh je.
    malu.
    lels.

    paling pernah bercakap pun dengan sorang je lah,
    tu pun tanya nak cek beg sebab waktu tu jadi librarian.

    wakakaka rasa nak tergelak pulak
    bila ingat zaman hingusan dedulu.


    tapi awat cerita kat atas ni macam sedih je,
    macam drama kat tv.


    adakah itu benar-benar crush atau cinta pandang pertama?
    fakta psikologi (entah betul entah tidak) :
    "crush hanya bertahan selama 4 bulan"

    takpelah, be seterongggg , Allah ada yang lagi baik nak bagi tu.
    just be happy for her.

    *rasanya ni komen sendiri paling panjang pernah bagi kot.
    eksaited cerita pasal crush.AHHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nanadhoi
      Okey laa tu, aku suka org komen panjang2. Best.

      Dah nama pon crush, makanya mesti cerita ala-ala tidak kesampaian camtu...
      Psal crush hanya bertahan 4 bulan tu aku penah baca jugak...
      Tp aku rasa tak betul kot...sbb crush aku hampir 15 tahun rasanya...hahahah
      Hanya perasaan suka, tp tak smpai ke cinta...just crush...hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: