Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 17, 2013

Rambut Oh Rambut #4 [Diari Rambut Ahad]


Tahu tak apa masalah yang aku hadapi setiap masa?
Masalah rambut.


Nanti, jangan salah faham.
Bukan masalah rambut macam dalam TV tu, yang rambut gugur botak tnegah atau rambut bercabang kena pakai rawatan stim tu.
Masalah rambut aku ialah, TAK IKUT KATA!



Di atas adalah gambaran 'aku' yang aku gunakan dalam blog ni.
Bila aku tengok lama-lama, dia memang sama dengan aku in real life.
Cuma tang warna kulit tu, aku terlebih sikit melanin,
dan aku tak ada baju-T lengan panjang warna kuning.
Rambut lebih kurang, tapi masalahnya,
rambut tu aku bukan dapat sepanjang masa.
Kebanyakan masa aku dihinggapi dengan rambut yang kembang.

Di bawah adalah diari rambut aku sepanjang hari ahad minggu lalu:




Ya.
Rambut aku yang paling awesome akan aku dapat hanya sebelum tidur.
Waktu lain, semuanya tak ikut kata.

Aku marah dengan rambut sendiri.


postquam-scriptum:
Hari jumaat lepas, aku potong rambut.
Bila aku kata "potong sikit je", hairdresser tu pergi tebas sampai pendek.
Sekarang, rambut aku macam model contoh potongan rambut pelajar sekolah menengah dalam buku tatatertib dan adab pemakaian uniform sekolah.
Marah.



.




32 comments:

  1. Potong botak terus. Masalah tiada lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Merok
      alaaaa, dulu pernah botak...
      tp mak tak suka..katanya macam orang jahat...hehehe

      Delete
  2. ya rambut...haha aku juga ada buat ART MEME pasal rambut...
    kalo time kepala tgh serabut pikir bnyk benda pulak, rambut aku bleh jd mcm rambut einstein (member aku ckp)..lol XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      aku suka rambut2 kembang serabut...
      tp malangnya korang sekeliling aku tak suka...
      mak, abah, adik beradik, bos...
      semua suruh kemas sikit...hehehe

      Delete
  3. Botakkan, haha!

    Aku selalu harap dpt kepala gondol licin mcm lex luthor

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Kertas Kosong
      Pernah botak dulu...tapi selalu disangka jahat...
      sedangkan muka berambut pon orang dah tuduh perogol...hahahah

      Delete
  4. Lelaki pun ada masalah rambut? Ingatkan pompuan je. Hihi.

    p/s: Cero try botaklah. Hilang masalah rambut! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Elie Lily
      Hehehe, kontra dr kepercayaan ramai, kalau cEro rambut botak,
      bakal byk mengundang masalah...
      Orang akan pandang mcam kita ni orang jahat...hehehe

      Delete
  5. rambut ohsem aku hanya dapat lepas aku sikat rambut. pastu dia buat pasal n kembang ikut suka hati dia. last2 aku amik keputusan guna gel rambul extra hold. selesai masalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Haryz Khairuddin
      Dah lama aku tak guna gel...
      last time guna gel, kepala pening mcam orang pregnant...
      hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. @nazha anua
      aku pun...
      tapi flow rambut aku selalu tak sesuai dengan keadaan...hehehe

      Delete
  7. rambut owesome sebelum tido eh?
    hahaha..so, boleh la tido dengan bergaye...

    hairdresser tu pening kot, x tau nak ikot flow rambut yg mane 1...
    so, dier tebas jer...
    ade hikmah ar tu, jadi rambut pelajar contoh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @MS. NO NAME
      hahaha, rambut pun boleh jd pelajar contoh??
      Tapi sekarang dah malas nak kesah pasal rambut...
      Sbb selalu sgt tak berpadanan dgn situasi...hehehe

      Delete
  8. Rambut time tidur je nk lawa? lol. gamaknya time tu harus ke kelab malam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @WZ
      Kalau kelab malam tu sebelah rumah aku je, gamaknya, aku dah pergi dah kot...hehehehe

      Delete
  9. kalau time rambut buat hal, nesa tocangkan je..tp utk cEro, skaf tu maybe option yg terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Nesa Wazir
      Hmmm...
      cadangan yg amat baik...
      nak kena cari satu ni...

      Delete
  10. aku kalau gunting rambut aku akan kabo "pendek"


    rambut aku akan kembang ke tepi bila panjang.. tak senonoh betul... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      hahaha, sure jadi macam profesor tak cukup tidur nanti...
      sebab kembang ke tepi...hahahah

      Delete
  11. Replies
    1. @NamaTercicirNtahDimana
      Hahaha, sempat lagi beriklan...

      Delete
  12. wakakakka yang model potongan rambut sekolah tu yg tak tahan tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. @EZAN IDMA
      Hahaha, selalu sangat berlaku...
      rimas dah rasa dgn pemotong rambut camtu...

      Delete
  13. rambut aku mostly akan ok bila bangun pagi sebab dah elok aku penyekkan

    kalau tak dia kembang

    hahahaha

    anyway, model panduan budak skolah rambut pendek? hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @.::WaNiE::.
      Hahaha, sama laa....
      Bangun pagi, rambut mesti penyet...
      Kelakar tgk cermin pagi2...

      Delete
  14. maksudnya tiada lagi kelemumor

    ReplyDelete
  15. Pergh, reply komen 8 bulan kemudian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hush!
      Please keep that dirty little secret.
      ...and it was amazing kau boleh respond to notification...hehehe

      Delete
  16. potong buat mohawk......lagi style.....taklah kembang....heheheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Muhammad Aiman
      Kalau Mohawk tu socially acceptable, mmg dah lama dah buat...hahahah

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: