Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jun 13, 2011

Ajaran #8 - Tak Tahu Perkara Baik Atau Buruk, Hantu Kini Tak Menakutkan Lagi









Masa kecil aku dulu,
aku sangat takut gelap sampai tahap nak tidur tak nak tutup lampu.

Tapi, dek kerana peredaran zaman,
masyarakat kini tak takut gelap dah,
maksiat dalam gelap,
hisap rokok curi-curi dalam gelap,
buat jahat dalam gelap..

Sedikit sebanyak,
lambakan cerita seram (yang kadang-kadang tak seram mana pun) di pawagam menyumbang kepada perubahan ini.

postquam-scriptum:
Hanya nak beritahu, satu-satunya yang mampu menakutkan aku dalam filem-filem seram di wayang adalah elemen 'terkejut' yang disertakan dengan bunyi gegar Dolby Digital. Hantu dalam wayang sangat tak menakutkan, aku siap boleh buat wallpaper henset lagi tatap tiap-tiap malam. Cit!




11 comments:

  1. hoho.

    chummy takot cter hantu.

    even iklan kt tv tu pn,kalo dok sensorg mlm2, konpem tutup/ tukar channel.

    n, banyak kali jd, bergaduh dgn seseorang sbb takot nk dgr dia menceritakan cter hantu.hahaha. sengal!

    ReplyDelete
  2. haha hantu tu mesti da malu gile sbb org tak takot dy

    ReplyDelete
  3. aku takut jugak walaupun khurafat seram hahah

    ReplyDelete
  4. betul2. sebenarnye sebab terkejut jeh. lambakan filem seram menyebabkan hilang rasa takut. yang penting, takut hanya pada DIA. yang lain itu makhluk ALLAH jugak. :)

    ReplyDelete
  5. ni jembalang jiran aku suruh sampaikan salam..malam ni die ingat nk lepak pillow talk ngn kau

    ReplyDelete
  6. manusia kadang2 lebih menakutkan drpd hantu.

    ReplyDelete
  7. elok je pergi mengaji pakai baju melayu. yg tengah2 tu pe cer? hik2

    ReplyDelete
  8. aku sama la macam tu wehhhhh...huhu..hello geng...skrg..kau takut gelap tak???

    ReplyDelete
  9. cerita nora elena pon seram weyhh! ada hantu Yvonne!

    ReplyDelete
  10. @~* chirpy_chummy *~
    haha, takut lgik ke??? rasenya mcam dah byk sgt smpai tahap nak takut pon tak boleh dah sbb hantu muka semua cute2 je tgk..hahah

    @EZAN IDMA
    hahaha, sbb tu dia kena cuba lagi..hahah

    @kata kila
    hahaha, khurafat tu byk unsur dan elemen suspen n terkejut, sbb tu takut tu...

    @Fina Fento
    hahaha, takut itu bagus sbenarnya..

    @hanaahmad
    haha, kalo takutkan Allah, takkan takut perkara lain dah, kan?

    @hentakbelipat
    hahaha, cam sweet je pillow talk dgn jembalang..ooppss!!

    @WZulhilmi
    kawan aku pernah quote, "apa yg lagi ditakutkan dlm gelap bukannya hantu, tapi manusia.."

    @m i r a f i q a
    hahaha, itu otai namanya..hahaha

    @3219829702305847364.0
    nekmo, skang aku dah tak takut sgt dah..in fact cahaya matahari dgn cahaya lampu buat mata aku silau.. (bajet vampire)

    @Jelina Joli
    hahaha, Yvonne tu hantu muka org tu..weyh! ganas2 ko pon layan Nora Elena gak ke???

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: