Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 22, 2009

tEka-tEki 001 : Good Luck!!!

this is my tenth post.

aku suka teka teki... Sangat suka...
dari kecik aku mmg suka sgt main teka-teki...
teringat lagi kartun 'Where's Wally' yg suro cari mana Wally dlm timbunan lautan manusia..
wally
click here to play Where's Wally?
want something notty? here!!

So, to make LifE more interesting, aku nak wat post about teka-teki...
Aku bg teka-teki, korg jawab dlm comments...
Sape jawab btol, aku bg kredit kat next tEka-tEki post...
Stuju???

Teka-teki akan ada dlam setiap post ke-10 (10th, 20th, 30th bla bla bla...)
kecuali diberitahu...
Dlam setiap post, akan ada minimum 2 teka-teki..
Sume teka-teki adalah logik, bukan mcam
"binatang apa yg kedekut?"
Hahaha...
Sume teka-teki datang dr otak aku hasil dr bacaan aku dr kecik smapi skarg...
(tak main copy-and-paste tau)...
alaa, kdg2 bkan teka-teki pon...
ada gak masalah penaakulan mantik ting 4 je...

Then, enjoy the tEka-tEki...

================

tEka-tEki pertama:

Tiga orang kawan anda pedajal anda dgn sorokkan kunci moto kesyangan anda dalam salah satu dari tiga kotak; A, B dan C...
teka teki 001

Man berkata,
"Kunci ko ada dalam kotak C, percayalah"
dengan wajah yang ikhlas (konon...)

Aini potong,
"Bukan B. Lagipon Man berbohong!!!"
dengan wajah konon comel...

Borhan abiskan,
"Dah tentu takde kat C.."
dengan nada serius...

Dua dr kawan anda tu berkata BOHONG. Sorg je betul...
Tp yg mane, tu keje korg utk cari, bukan aku...

Dengan sekali tekaan dr klu-klu yg telah diberi di atas,
TEKA MANA KUNCI MOTO ANDA???
Kotak A, B atau C???

--------------------

tEka-tEki kedua:

Observe susunan nombor nih,
1, 3, 4, 6, 9, 9, 16, 12, 25, 15, _, _,...


what is the sum of the blank numbers???

===============

Amacam???
berapi tak medulla oblongata korg???
HAHAHAHAHa!!!

¡buena suerte!
hasta cumplir con los dedos el teclado de nuevo!!




6 comments:

  1. hmm....susah jgk soalan2 ko ni
    bile deadline nk jwb ni?

    ReplyDelete
  2. deadline ek???
    hm, 30 hari slepas tarikh post, kecuali ade yg jawab btol...
    huhuhuh...

    ReplyDelete
  3. hmmm...maseh dlm proses memikir
    nanti kalau ade jwpn..aku bgtau ye
    susah btol soalan2 ko ni...hihi

    ReplyDelete
  4. mungkin aku kena kurangkan sket tahap kesusahan kot???

    ReplyDelete
  5. ni tak tengok jawapan lagi. nak teka dulu.

    Soalan 1 >> Kotak C

    Soalan 2 >> 36, 18

    ReplyDelete
  6. oh, lupa nak tambah untuk soalan num 2 tu.. -_-"

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: