Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 6, 2013

"...MACAM CANTIK JER! ...MACAM COMEL JER!" katanya.


"Hai!~
cEro nak bagitahu yang cEro suka sangat penumbuk cEro..!"








Negara dimeriahkan lagi dengan rakaman video dari seorang gadis yang dipanggil Awek Legoland.
Dan seperti biasa, makin laju rakyat Malaysia membalas dengan parodi.

Yang menarik minat aku bukanlah awek dalam video tu yang hanya boleh menggugat iman si pedo di luar sana.
Yang menarik minat aku adalah orang di sekeliling dia...
Agaknya, apa yang aku akan respon kalau aku lihat kelakuan orang lain merakam video sendiri di depan mata aku sebegitu rupa?
Agaknya apa perasaan ibu abah dia bila anak mereka menjadi internet sensation yang sementara?

Oh, katanya awek ni bukan pekerja Legoland.
Dia pakai baju Legoland sebab ikut famili bercuti ke sana.

Aku pun nak pergi Legoland juga.







11 comments:

  1. Tp kan tagline tu mcm dah biasa sgt plak akhir2 ni. Aku tergelak tul tgk parodi org lain psl vid tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @fISZ
      Yup, yg parodi tu kadang2 lagi over dr yg asli...hahaha

      Delete
  2. ahhh, aku baru tengok video tue semalam...
    tapi tagline tue dah lama bersepah di Twitter...
    aku rasa dia pun sekadar nak bergurau gurau jer kot.. dan kita suka mensensasikan berita... hua hua hua

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aujinz
      aku pun rasa dia mmg tak pernah ada niat nak jadi internet sensation...tp nasib mungkin tak menyebelahi dia (ataupun lebih menyebelahi, bergantung kpd persepsi..hehehe)

      Delete
  3. oh, aku belom pernah sampai legoland... mcm tak berminat je hahah...
    psl awek tu, aku pun dok pikir apa reaksi org sekeliling dia masa tu, mungkin dorang akn fikir dia tengah melawak dgn adik beradik dia, ataupun dia tgh bikin parodi of some other weird stunt made by some other weird freak... ahahah, this world is full of freaks after all ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      kadang2 yg freaks ni juga laa yg membawa gelak tawa dan senyuman kpd org ramai...
      cuma yg versi keterlaluan tu, kalau boleh, kenalah berpijak pada bumi yg nyata...hehehe

      Delete
    2. true, we're freaks too, the low-profile type :p

      Delete
  4. hehehe..komen aku hanya gelakan tanpa info membina:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nazha anua
      hahaha, okey laa tew..

      Delete
  5. hahaha...mcm comel je mcm cantik je...eee sib baik komik xde suare kalau ade mesty saya mengalami masalah kemurungan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @sapik mon
      Hahaha, dah byk sgt parodi video dkat luar sana, jd buat versi lukisan pon okey jugak...hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: