Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 17, 2013

tEka-tEki #17 Tiga Klu untuk Baris Ketiga



Tahu tak apa yang dah lama aku tak buat?
Bagi teka-teki!






Baiklah.
Untuk lebih jelas, aku taipkan apa yang ada dalam kertas tu.
Di bawah ni adalah apa yang tertulis dalam nota itu.

  • zoog
  • zolo
  • ?
  • zoR

Dan klu tambahan yang diberi ialah:
"Kalau ada baris kelima, baris itu akan tertulis zoB."

Siapa dapat jawab?
Ada sesiapa nampak patern di situ?

Siapa yang nak jawab bolehlah tinggalkan komen.
Tapi kepada yang jawab betul,
maaflah, bajet tak cukup nak kasi hadiah..Hehehe...
Aku cuma mampu listkan nama yang jawab dengan tepat je..

Jawapan, insyaAllah akan aku publish ahad depan.
Kalian ada (kurang) seminggu nak jawab.

Dan ingatlah,
yang seronok tentang tEka-tEki
bukanlah jawapannya,
tapi kepuasan memerah otak memikirkan jawapannya.
Jadi, please don't give up easily.
;)


Lagi tEka-tEki dalam koleksi:


postquam-scritpum:
Aku lupa nak publish jawapan untuk tEka-tEki #16 yang dah berkurun zaman tu...



.




11 comments:

  1. jawapannya:
    sila bayar sewa rumah segera

    ReplyDelete
  2. Em...well. Tadi nesa pegi kat ES of cEro pye fb page. dan seseorang nmpak ada sorg jawab 2011. Nesa fikir nape die jwb 2011 (mmg xtau jwpnnye). Nesa tgk smule teka teki ni bhgian dlm bar kaler pic akhirnye faham. hehe..so nak jwb 2011 jgk lah! xD

    ReplyDelete
  3. My answer is : 2011..
    perlukah saya terangkan bagaimana?
    hohohohoho..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Zoll. Dan terima kasih pada komenter di atas sebab beri idea yang aku tak nampak mula-mula. First bila aku nampak soalan ni, aku ambil pen dan buat ala-ala soalan matematik. dan rupa-rupanya...

    kau buat aku teringat tentang asal-usul Kaitou Kid.

    ReplyDelete
  6. aku dah tutup blog ko lepas salin soalan pagi tadi.



    dan petang ni aku buka semula bila dah dapat jawapan.hahaha cakar ayam sungguh tulisannya. +_+

    zoll = 2011

    ReplyDelete
  7. baiklah... aku faham.. kah kah kah.. ZOll

    ReplyDelete
  8. @Paraloya Akhlaken
    Hahaha...
    Tertunggak dua bulan je bang..

    @Nesa Wazir
    Oh! Main cheat tgk fb page..hahahha

    @Harmonies
    Kalau rajin, sila laa terangkan dgn panjang lebar...

    @Kertas Kosong
    Kaitou Kid!
    Dah lupa dah asal usul dia mcam mana..heheh

    @~* chirpy_chummy *~
    Hahaha, nice effort! AKu suka...hehehhe

    @Aujinz
    Seronoknya bila orang faham...hehehhe

    ReplyDelete
  9. cisss... camne aku bleh terlepas pandang entry ni dulu? arghhh.. *sedey sbb rasa left out* (">3<)

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: