Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 5, 2012

Apakah Impian Terulung Anda?


Tahu tak apa antara hak mutlak kita sebagai manusia?
Memiliki impian.




Walau macam mana tak masuk akal pun impian seseorang.
Walau macam mana kebudak-budakkan pun impian yang diberitahu.
Walau macam mana kelakar pun impian yang diceritakan.
Hak untuk memiliki impian adalah hak individu.
"Hak berimpian hak kami."

Jangan perlekehkan impian orang lain.
Dan jangan jadikan impian anda sekadar mimpi yang tak sudah.

Maka,
tetapkan impian.
Tetapkan satu impian ulung di mana dari situ, kita bersama-sama berusaha menuju ke arahnya.

Jadi,
beritahu aku,
apakah impian kalian?
Apakah perkara yang paling besar yang apabila kalian dapat capai, kalian akan berkata
"That's it. I'm done!"




.




7 comments:

  1. Impian aku;

    Mulakan bisnes dan kembangkan untuk bantu keluarga.
    Jadi yang sah untuk dia.
    Beli rumah baru untuk ibu.
    Berkhidmat untuk abah.

    Impian aku,
    Nanti walaupun sudah ada keluarga sendiri,
    Nak rapatkan hubungan keluarga aku dan dia.

    Keluarga makin besar,
    Semoga semakin bahagia.

    Impian aku,
    Semoga cepat-cepat lahirkan zuriat comel!

    ReplyDelete
  2. impian aku...??

    aku nak dapat duit yang banyak gilak tanpa perlu bekerja. so, aku ada masa untuk fokus kat blog aku n idea2 penulisan aku. n hofkos banyak masa untuk buat xtvt yg aku suka.

    boleh tak camtu..??

    ReplyDelete
  3. sebab tu aku tak lekehkan impian ko nak kat emma stone cero..hehe

    tapi impian lipas tu adalah BIG no no

    ReplyDelete
  4. Impian aku ialah...


    makan banyak banyak tapi tak gemuk. Menten jer kacak.. koh koh koh

    ReplyDelete
  5. impian terulung aku mahu ada kedai buku ala cafe sendiri. itu impian jarak jauh.

    impian jarak dekat nak kahwin dengan lelaki yang aku sukai.

    semoga tercapai segala yang kau impikan cEro!

    ReplyDelete
  6. impian ?
    banyak sangat!!!!!
    listed only in my mind. :)
    mari sama2 capai impian.yeah!

    ReplyDelete
  7. @Emma Amir
    Bestnya dengar impian mcam tu..
    Moga semuanya termakbul..
    AMin..

    @Haris Khairuddin
    Kalo laa boleh mcam tu, aku pon nak..
    Tp, zaman sekarang ni, dgn byk duit, maka byk laa musuh dan org yg nk amik kesempatan..kan?

    @nazha anua
    Hahaha, jauh sangat kot Emma Stone dgn aku..hahaha

    @Aujinz
    Actually, aku mmg mcam tu..
    Makan byk tp tak gemuk..cuma kurang kacak je..hahaha

    @hanaahmad
    Wah!! Nak kahwin...
    Hana nak kahwin dgn siapa?
    hehehe

    @MS. NO NAME
    Mari!!!
    Dengan impian, hidup lebih terpandu!!

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: