Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 16, 2012

"AKU MAHU MUG KUNING ITU!" kata cEro.


Tahu tak apa yang aku dah lama tak buat?
Join contest!

Sejak kecil lagi,
aku tak pernah menang apa-apa contest baik dalam paper, waktu hari kantin sekolah mahupun online.
Setiap kali ada cabutan bertuah,
aku tak perlu nak tengok nombor aku
sebab aku tahu, aku takkan menang.
Aku tak pernah bertuah dalam contest.
Jadi, aku tak pernah berminat nak join contest.

The only moment aku menang cabutan bertuah adalah waktu grand dinner masa U hari tu, tu pun sebab aku antara yang organize dinner tu.
So, dengan sedikit kejahatan dan tweak, aku dapat menang.
Rupanya, committee dinner tak boleh menang, so aku kena pulangkan balik hadiah.
Sedih.

Selaku orang yang paling tak bertuah dalam contest,
aku dengan ini mencuba nasib join contest
anjuran si kacak bergaya Aujinz ini.
*see how aku bodek? 'kacak bergaya'..cool eh?*


Sila klik banner di atas dan anda akan dibawa ke entri contest dari blog awesome Lanun Ranggi.
*see how I do it again? wink wink*

Dan, inilah penyertaan aku:



Ya, tahu. Tak lawak.
Tapi nampak tak macam mana aku tackle Aujinz dengan gunakan kucing?
Sebab aku tahu, selain memasak, Aujinz sukakan kucing.
Tapi sebab lukisan kucing aku still tahap bayi,
aku hanya gunakan kucing sebagai metafora kepada ketidaklayanan.

Ok,
ini note untuk Aujinz
(orang lain boleh skip ke bawah):
In case aku menang no.1 or no.2, aku nak mug kaler kuning, boleh?
Seriously, first time pandang, aku dah jatuh hati tahap tak tidur malam terbayangkan mug kuning tu..
Tapi, aku tahu chance aku nak menang sangat nipis memandangkan aku pergi jenguk setiap blog yang sertai contest ni, semua entri sangat sangatlah awesome berbanding aku punya ni..
*see how i do it again, playing the innocent card. kening double-jerk*

Ok,
sampai sini sahaja bodekan omongan aku.
Jumpa di entri yang akan datang.

postquam-scriptum:
Kepada yang nak sertai contest ni juga dan nak merasai perasaan bersaing dengan aku dan orang-orang lain yang awesome, sila klik banner contest di awal post di atas.
Mari kita meriahkannya.

postquam-subscriptum:
Disebabkan komitmen, aku schedulekan entri ni hari ahad, sedangkan aku dah buat sejak hari rabu lagi. Kalau ada peserta lain yang sama idea dengan aku, jangan risau. Kita hanya berfikiran sama, tiada istilah plagiat ke hape ke ok? I love you.




.




17 comments:

  1. meowww LoL aujinz pasti bersimpati dgn story anda cero...eheheh ;p

    ReplyDelete
  2. smoga berjaya dgn taktik tersebut..haha3 ;)

    ReplyDelete
  3. hahahhaha... ini power.. XD



    aku listkan dulu baru aku komen... kah kah kah...

    ReplyDelete
  4. "RM 1750 je.." haha. lawak ape. gud luck2!

    ReplyDelete
  5. Wahahaha! surprise surprise. Tak sangka ko pun join contest ni. Can resist tht yellow mug huh? lol.

    Good luck Cero. semoga berjaya!

    ReplyDelete
  6. uishh macam besh jer. masih sempat nak join ni :D.. cutenye cara bodek tu ekk

    ReplyDelete
  7. i love u too cEro, eh?

    haha,

    power power!

    aku harap kau dapatlah mug kuning tu.

    ReplyDelete
  8. Comel je buat muke kucing..hehehe XD

    ReplyDelete
  9. hebat jugak bodekan bko cero..

    baiklah, sebab aku dengan ko senasib - tak bertuah untuk apa2 contest, mengalah lah..bia raku no.2 ko no. 1 pun ok heh heh heh
    meow!

    ReplyDelete
  10. mahal betikkkk.... kalo aku pun tak sanggup nak mintak..huhu papepun gudluck cero.. matlamat kite sama.. mug kuning..huahua :)

    ReplyDelete
  11. erk.. mahal betul tuuu... dari segmen yg sama :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2012/12/le-lanun-ranggi-contest.html

    ReplyDelete
  12. @plain83
    Hahaha, hrap aku menang!

    @Leeza dayasari [santai leeza]
    Hehe, good luck leeza!

    @Miss Comot
    Haha..harap harap laa..

    @Watercolour
    Kan? Harap menang..hahaha

    @kueh bakar
    aku pon vote utk diri sendiri..haaha

    @Aujinz
    Hehehe..

    @Nesa Wazir
    mahal btol, kan? hehehe

    @WZ
    Yellow mug!!

    @Miss N @ Nadia
    Jgn join...nanti percentage nk menang rendah..hahaha

    @hanaahmad
    hehehe, i love you three...

    @4572671552050217176.0
    Alamak, boss kucing datang tinjau laa..hehehe

    @Nieyxzha Hassan
    hahaha, simple je..

    @nazha anua
    kan? memahami ko ni..
    aku rasa aku tak menang pon...

    @7849354140863633181.0
    DYSHA,
    tau takpe...
    good luck to you too dysha..

    @deno
    ko punya pon boleh menang jgak ni aku rasa...hehehhe

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: