Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 25, 2012

Lipas VS. Dunia


Tahu tak binatang apa yang boleh takluk dunia?
LIPAS.



Pada aku,
kalau lipas diberi akal seperti manusia,
lipas mampu berada di atas piramid penguasaan dunia.
Boleh beranak sekali lebih 16 anak,
dapat hidup di bawah sinaran radioaktif nuklear,
dilabel sebagai makhluk yang sudah tamat berevolusi,
ditakuti ramai manusia,
malah kalau lipas itu terbang, mampu membuatkan lelaki gagah berlari lintang pukang sambil menjerit macam pondan.

Dan fakta bahawa aku takutkan lipas bukanlah satu rahsia lagi.

Bersyukurlah lipas boleh dibunuh dengan selipar jepun.
Bayangkan kalau lipas berakal seperti manusia dan mampu bina bala tentera sendiri...



Sila baca entri 'Lipas Makhluk Sempurna'...
dan entri dari Nazha Anua (Kartunster) Jejaka yang Dihantui.
juga entri dari Aujinz (Lanun Ranggi) Spesis Yang Mampu Menguasai Dunia



.




21 comments:

  1. terus black out..?? damn kelakar dowh kau. XD

    aku 4 daripada 5 orang yang tak takutkan lipas di dinding (lipas melepak).

    ReplyDelete
  2. aku tak takut lipas..tapi geli je..jadi aku tak tergolong dalam mana diatas..yang paling damn sekali aku ada dalam lif, dan-dan masa tu ada sekor lipas..mula2 merangkak je, lepas tu boleh terbang ke sana sini pulak kan..terkeluar semua ninjutsu aku nak elak lipas tu..aku benci lipas! hehe

    ReplyDelete
  3. maybe, maybe, aku 1 drpd 5 yg tidak takutkn lipas terbang. Idk me and insects seem get along with each other. cuma klu ada aku spray saja sbb faktor kebersihan.

    ReplyDelete
  4. aku x tkut lipas..cma geli rasa kki die merayap atas bdn..lalu aku menjadi pembantu pembunuh lipas bila ada org takot lipas..muehehehe3

    ReplyDelete
  5. aku tak takut dengan lipas.. aku geli jer kalau dia merayap kat kaki.

    aku suka lipas terbang, lelebih lagi kalau aku ada sebuah buku pada tangan ketika itu.. pasti lipas tersebut akan lekat di dinding atau lantai..

    ReplyDelete
  6. Aku xsuka binatang yg bergerak laju.. Nak2 kalo cicak.. laju dan lembik.. Euuuuu

    ReplyDelete
  7. tak suka lipas sebab menumpang hidup dalam bilik aku tanpa membayar sewa. lepas tu sepah-sepahkan najis dalam rak buku dan bilik air. kadang-kadang rasa macam diorang tu binatang peliharaan tak rasmi aku. dah cuba macam-macam cara nak halau (aku tak suka bunuh lipas) tapi tak berkesan.

    jadi aku terima sahajalah kewujudan mereka, haha!

    ReplyDelete
  8. silap tajuk tu.biar aku betulkan.
    "Lipas vs Cero"

    ReplyDelete
  9. aku suka lipas-lipas dalam oggy and cockcroaches.

    annoying but funny. hehe

    ReplyDelete
  10. lipas kalo sekadar melepak dan merayap kat lantai, aku biarkan...kalau dia stat terbang dan kacau aku, aku bunuh ^^

    ReplyDelete
  11. tergolong kat 1-5 manusia yg takutkan lipas kat dinding..tp klu terbang pun tak bape takut sgt tp tu la kan,lipas kan kotor :l

    reader baru kat sini,awesome comic strip

    ReplyDelete
  12. Takut klu lipas tu terbang. Hewhew

    ReplyDelete
  13. @haris Khairuddin
    Haha, aku mmg benci lipas! Benci!

    @nazha anua
    Pergh! Lipas terbang dlm lif?
    Kalo aku, bukak lif je ko akan nmpak mayat aku jadi keras..hahaha

    @WZ
    Jangan WZ, nanti lipas tau ko ckap besar, dia datang serbu bilik ko nanti...heheh

    @Miss Comot
    Maknanya, ko boleh laa jadi pembantu aku...
    Aku sgt tak suka/ benci lipas...

    @4732398443473958425.0
    DYSHA,
    aku cicak lebih kepada geli je..
    Kdg2 ternampak cicak mati tersepit kat celah pintu, aku siap termuntah..eeeyeeekkk!!

    @c.tie
    Adakah kau tak suka harimua bintang juga?
    *soalan nak kena pelempang*

    @Nerzhul
    Kuat dooh...
    Diorg antara makhluk yg dah stop berevolusi..

    @Kertas Kosong
    AKu pun tak suka bunuh lipas..
    Bila nampak, aku halau je dia jauh2..
    Sbb bila bunuh, dan keluar bendalir badan dia yg kdg2 kaler kuning tu, buat aku nak pitam...

    @ParaLoya
    'Lipas vs. cEro'
    confirm cEro kalah..hahahah

    @rayenyson.
    Kartun tu, aku pon layan..
    but still, rasa kesian kat kucing serumah dgn diorg tu...hehehe

    @plain83
    Lipas kalo dah terbang, skill dia bertambah berkali ganda..
    Kadang2, siap boleh elak lagi pukulan orang..hahhaa

    @kiru magu
    Oh, thanks sbb singgah..
    Lipas mmg kotor, bawak penyakit..
    Sila berhati2...

    @Anna Boleyn
    Hahaha, pengsan kalo lipas terbang ke muka..hahaha

    ReplyDelete
  14. tak kisah lerr lipas terbang ke lipas melepak
    kalau dah nampak tu
    memang tak cukup tanah laa cheq lari..

    ReplyDelete
  15. @eL.mh
    Hahaha, sama laa...
    Cukup anti dgn lipas...geli!

    ReplyDelete
  16. @Abu Huzaifah
    hahaha, lawak, lawak jugak..
    Tapii takut, takut jugak..hehehe

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum.. lucunyaa hehe
    Lipas tak hensem.. tak cute tak suka dia.. tapi bukan bermakna kaknor anti hewan hehe..
    Kalau dalam tibi yang oggy and cockcroaches. yang tu suke.. hehe
    Yanng real memang panjat meja kalau nampak hehe. sekian.

    kenyanG?.Said Alhamdulillah..da makan kan..hehhe

    ReplyDelete
  18. @Nor Abdullah
    Haha, Oggy mmg klakar, sbb dia comel...
    Cuba kalo dia dilukis mcam wajah lipas sebenar, mesti geli, kan?

    Eeeerrkk! Alhamdulillah..hehehe

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: