Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 13, 2011

Dalam Hati Siapa Yang Pasti?


Sekarang adalah waktu paling perit seumur hidup aku.
Tapi aku hanya mampu telannya seorang diri.
Tiada siapa mampu memahami.
Kerana mereka cuma tahu memcaci.
Sekilas pandang, ya, sepatutnya tidak begitu.
Namun, dari mendalami masalah,
kenapa tidak mencari jalan penyelesaian?

Anda akulah masalah itu,
dan akulah yang menyusahkan,
aku mohon ampun seribu tangan.

Jika mahu dihukum,
silakan.
Namun, bagi yang tidak mengetahui
sepanjang masa ini
aku derita dan sakit sendiri.
Padaku, itu cukup menyeksa
dan berupa satu hukuman.
Ya, hukuman Tuhan.

Terbakar rumah nampak asap.
Roboh bangunan naik debu.
Runtuh tanah bergegar bumi.
Dalam hati siapa yang pasti?





13 comments:

  1. rilex..normal la beb. nama pn kehidupan. aku pn pernah merasainya. n aku rasa most of human being akan merasai bnd yg sama. wish u luck!

    ReplyDelete
  2. rumah terbakar nampak asap..steady,,steady,,,

    ReplyDelete
  3. sakitnya bila tak dapat meluahkan rasa hati.

    ReplyDelete
  4. btul kate Umie, banyak berdoa dan terus bersabar. Dalam hati memang tak siapa tahu kecuali Allah. terus menerus berharap kepadaNya cEro.

    -kudozu

    ReplyDelete
  5. susah nak duga cEro. berdoa mohon dipermudahkan segala. aku sentiasa di sisi kau sebagai seorang kawan yang menyokong. :)

    ReplyDelete
  6. bersabar dan bertabah menghadapi semua dugaan..
    InsyaAllah..Allah tu maha adil..dia akan bantu ko nanti..

    ReplyDelete
  7. meh share dengan aku... nak bahu?? aku potong bahu aku nanti aku pos.alamat??

    ReplyDelete
  8. meh lepak ngn aku la baru happy sket hati kau. 17hb ni stadium merdeka jom?-HB

    ReplyDelete
  9. bukan cero seorang yg kuat ke?
    ni bukan cero ni...kan-kan?

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: