Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 15, 2011

Ajaran #11 - Tak Salah 'Ignore' Friend Request Dalam Facebook





--------




--------




--------




--------




--------




--------





postquam-scriptum:
Bila ada 'friend request' dari orang yang tak dikenali, berkali-kali aku ingatkan diri sendiri, "Ingat, tak salah kalau kita 'ignore' friend request dari orang yang kita tak kenal", tapi selalunya end up dengan "Tak sampai hati laa nak 'ignore'", akhirnya, bertimbun friend request tak direspon.




19 comments:

  1. haha..sama la...

    aku tengok kalau ada mutual friend tu kira accept la..

    kalau keluar badan2 ketak2 macam tu, aku block dia terus..jhahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha3 sama la...klu x knl wlpn rmai mutual friend(sbb rmi mmber yg jnis men add je tue yg jdi rmi mutual friend) x add nye tp x smp hati nk ignore..jdi bio je bertimbun...serik dh add kwn yg x knl...alih2 menambah keserabutan...haha3

    ReplyDelete
  3. kalau kita confirm tak kenal tu tak pyh lah accept. sbb diorg tu nk memenuh friend list aje. lagi satu buat wall penuh je. tapi fuyooo alejandro add ko! ekekekek

    ReplyDelete
  4. samalah.aku tak ignore.aku biaq pi ja hahahah

    ReplyDelete
  5. fiu~ dulu2 masa ada fb, aku main approve je sesape pun. pastu bila on chat berlambak la makhluk tak dikenali ajk sembang, smbg biasa xpe gak ni sembang lucah. lesbo pun ader der... lepas tu aku terus la unfriend dan buat sesi pembersihan rakan2 yg tak dikenali kat fb. skg, aku belajar sesuatu. jgn main approve jeh, walaupun ada mutual friend. hahaha

    ReplyDelete
  6. HAHAHAHAHA haduihhh. ALEJANDRO SASA siakkk

    ReplyDelete
  7. hahahahha... alejandro satu!!!
    betul, x salah nak ignore, macam aku selagi x de ramai yang mutual friend tu, selagi tu x appprove..

    ReplyDelete
  8. is he a gay? hha :P seriously, biarlah kwn dlm friend list kte tu sikit. asalkan sume yg kte kenal. bahaya ouh skrg. plus, nnti kot2 kene stalk ke kan. kan susah :D

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. adoiii kreatif gila ah ko cero haha xD

    ReplyDelete
  11. aku tak kisah nak ignore request dari lelaki tak cukup mutual friends. tapi aku tak sampai hati nak ignore perempuan -,-" macam sombong je + kerek kalau ignore

    ReplyDelete
  12. aku tak kisah nak ignore request dari lelaki tak cukup mutual friends. tapi aku tak sampai hati nak ignore perempuan -,-" macam sombong je + kerek kalau ignore

    ReplyDelete
  13. abislah cero! ada lelaki admired! :D

    ReplyDelete
  14. aku payah nak accept orang walopon dia tepek muka cun gila kalau aku tak kenal..#perasanretis


    huhuhu...

    ReplyDelete
  15. hahah..rase cam nk nyanyi lagu Alejandro je..hahah..
    kalo aku la..ngn penuh keslumberan je aku ignore..ramai je org aku xkenal yg aku ignore..lg kalo org2 yg xckp dorg tu sape..bukan la aku berasa bagus sgt memilih kwn..tp bg aku page aku privasi aku..so, hak aku la kn nk ignore ke tidak..eheheh..

    p/s: sape2 yg kene ignore ngn aku tu mintak maaf byk2 yer? aku cam takut skit ngn org2 yg aku xknl nih..

    ReplyDelete
  16. gyahahahaha..ala cEro ni. add la die. sian die XD

    nesa pon byk ignore..klu dah x knal n xde mutual fren lgsg rsenye x perlu :P

    ReplyDelete
  17. @The Sharkox
    hahaha, aku pon tgk mutual gak..kalo takde yg mutual yg dikenali, mmg susah nak accept..heheh

    @Miss Comot
    btol2, nak accept tak kenal, nak ignore tak sampai hati..hahaha

    @WZulhilmi
    aku pon rasa nak hapuskan siapa2 yg tak dikenali dr friendlist..itu kuasa kita kan??

    @kata kila
    biar je sampai dah tak ingat dah sape2 yg add..hahah

    @hanaahmad
    hoho, aku dr dulu susah nak on chat...sbb hal macam yg kau cakap tu laa..hehehe

    @2826464816340817527.0
    Shee™
    hahaha, try to come out dgn nama yg menunjukkan sifat dia..dah itulah hasilnya...hahah

    @Liyana Aziz
    btol2, kita rasa nak selamatkan privasi kita kan?? tak salah kan???

    @Amirah Rashid
    gay tu aku tak pasti, tp dr gambar dia, aku dah fikir yg bukan2 dah..hahah

    @Amir Auxin
    hahaha, thanks bro..

    @m i r a f i q a
    kdg2, kalo pompuan yg hot camtu aku approve je..hahahah (perv!)

    @~* chirpy_chummy *~
    hehehe, aku pon kalo ko tak kenalkan diri, aku tak tau itu ko, mar..

    @Elie Lily
    hahaha, TIDAAKK!!!

    @Aujinz
    hahaha, bagus2, nanti kalo main approve je, diorg stalk wat bukan2, kan ke dah susah..heheh

    @pu3aan
    btol, dlm friend request kan ada option utk letak msg, cuba laa kenalkan diri sikit, baru laa kita nak approve tu senang..hahah

    @Nesa Wazir
    btol2, tambahan kalo korg pompuan, kalo accept sebarangan , takut jadi bende lain plak nanti, kan??

    ReplyDelete
  18. @7367791593932000965.10

    tau x yg mar penah tersalah add orang yg nama hampir sama dgn nama ko?dan org tu plk main approve je

    suatu ksh d sbalik tabir..hehe

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: