Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Apr 13, 2016

Suka adalah Satu Proses.




Salam.




Jadi,
apa pendapat kalian tentang masalah yang dibincangkan di atas?





.




42 comments:

  1. Hmm.. quite a lot to digest in the morning, Prof..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Mon

      Cmon Mon. You can do it! **tetiba**

      Delete
  2. Lelaki kan suka buat rileks cool dulu. So chill. Kalau laki buat cool lagi dia tak senang duduk minah tu. Nnt dia yg dtg tanya sendiri. Tanya apa? Sama2 kita tunggu!

    ReplyDelete
  3. Lelaki kan suka buat rileks cool dulu. So chill. Kalau laki buat cool lagi dia tak senang duduk minah tu. Nnt dia yg dtg tanya sendiri. Tanya apa? Sama2 kita tunggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Kon

      Huyooo. Macam cerita dari pengalaman je Kon. Hehehe
      Tapi takut2 nanti laki buat rileks, yg perempuan pon buat donno. Apa pon tak setel. Hahahaha

      Delete
  4. Move on je la..ramai lagi perempuan yg pandai menghargai
    (mood malas nak pikir sbb penant baby bergerak2..boleh x alasan aku nih?? hahahaha..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. >pu3ann

      Hahaha. Kalau suka tu boleh switch off on suka hati, dah lama dah aku suruh move on. Hehehe

      Bakal datang baby baru ke? Tahniah!!!

      Delete
  5. soalan: berapa lama dah perempuan tu tak bagi jawapan lepas laki ni mintak maaf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. >nurul rasya

      Sorry lamabt menjawab.
      Jawapan: Dah masuk seminggu rasanya. Lebih kurang kot...

      Delete
  6. Hmmm.. Susah nk bg pendapat. Perempuan tu pernah ckp suka tp perbuatan dia mcm x suka....

    Hmmm... Aku rasa si botak tu x cukup 'nakal' kot, jenis sweet lelebih, perempuan tu rimas... Tapi dia suka sebab ada lelaki yg caring pasal dia... And at the same time, perempuan tu sesaje nak enjoy being single dan boleh flirting dgn semua org...huhu...

    Apa yg aku yakin, perempuan ni mesti ego dia tinggi. Dah la x pernah minta maaf. Org minta maaf pun x layan... Abaikan je la...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Ooohhh. Bila kau cakap psal nakal aku ada teringat.
      Aku pernah terbaca ntah kat mana ntah kata perempuan suka lelaki yg 'nakal' camtu, tp dia mencari lelaki yg sweet & caring. Hmmm...macam kecelaruan karekter plak aku rasa. Hahaha

      Delete
    2. komen bro ley buat aku teringat kat member aku sorg nih. dia jenis hati keras sikit, sib baik laki tu cinta mati dgn dia...bak kata org tua, hati prmpuan ni mcm kerak nasi...

      Delete
    3. >sofie adie

      Hati keras ni takleh dua-dua ada. Kalau dua-dua ada maka tak lama laa jadinya. Sebab tu kalau nak cari pasangan, jangan cari yang sama, tapi cari yang melengkapi (ewah!)

      Delete
  7. Personally aku rasa bila both sides tak declare apa2 secara official rasanya tak fair bila kata tak suka pihak perempuan tu sebab dia suka flirt? Maybe the reason, 'I like you, but I making my options wide'.

    Lepas tu hal jadi complicated sebab gaduh lepas tu tak respon pulak wlpn dah mintak maaf. *pening jap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. >WZ

      Ada betulnya gak kata kau ni. Sbb tak declare, maka takpe laa kalau nak buat apa pon, kan? Making wide options sangat.

      Tu satu aku tak faham tu. Kalau gaduh tak berrespon takpe lagi. Tapi kalau dah minta maaf pon still takde respon, rasanya macam parah je...huhuhu

      Delete
  8. aku sependapat dgn kau C, bagi masa...pd diri. kadang2 kita just ada 'crush' dgn someone. so bagi masa etlis dlm 3-6 bulan. klu ada keserasian dlm pergaulan, baru move on to the next step. #rahsiahatitaksiapatahu

    tp mungkin tips ni x berapa praktikal...kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Haryz

      3-6 bulan tu katanya masa optimum utk nilai balik perasaan, kan? Orang kata kalau lepas tempoh tu still ada rasa crush, maknanya dah bukan crush dah tapi betul2 suka, kan?

      Delete
  9. kemain,,mcm dr cinta dah cero ahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >amira faqihah

      Kan? Ada bakat kan jadi Doctor Love. Huhuhu

      Delete
  10. Pendapat as a girl,dia nak uji laki tu betul suka dia ke tak. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. >udez huda

      Tapi camne dgn flirting dgn orang lain dapat uji laki tu suka ke tak? Macam tak baik je gunakan orang lain. Huhu

      Delete
  11. banyaknye benda dalam otak aku tapi tak terluah kan. kene clarify kot lepas dah bagi masa kat diri sendiri. time frame kena cantik, masa tu mas. so jangan buang masa dengan orang yang tak berpekdah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Setuju sangat tang timing tu. Masa tak kena, walau macam mana pun perasaan tetap tak menjadi. Timing kena cantik, baru semua jalan lancar. Huhu

      Delete
  12. Kita tak boleh dengar dari sebelah pihak saja. Cuba dengar dari pihak perempuan tu. Mana tahu dia da letih tunggu lelaki tu, tapi lelaki tu tak tu tak tunjuk effort berminat ke.. Jadi dia fikir dah masanya dia move on.

    Kalau pendapat personal saya tentang suka, tu cuma permainan otak. Cuba jangan fikir suka, rasa suka tu akan hilang. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Amna

      Itu selalu aku bgtau orang, jangan dengar sebelah pihak. Tapi dalam hal ni, tak ada cara nak dengar sebelah pihak lagi satu sebab sebelah pihak tu buat donno totally. Apa yg boleh buat just assume je. Hehe

      Permainan otak pun Amna, kalau dah melekat kuat payah dah nak keluar. Hehehe

      Delete
  13. rsnya dlm hal ni si lelaki tu kene bertindak lebih agresif cthnya bgtau true feelings.. jd xdela trbuai perasaan sorg2 kn.. haha.. love is action too.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Noorsha Muhamad

      Kalau dah bagitau tu nanti kena commit. Rasanya, walaupun masing2 tau masing2 suka, tapi tak ada apa2 declaration sebab belum bersedia nak commit, maybe? Ntah laa..Bebudak zaman sekarang ni pelik2 sikit. Hohoho

      Delete
  14. ada 2 benda menarik perhatian aku, 1, rambut cEro panjang, dua. lipas.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3, lukisan jari jemari kaki, close up. 4, kipas siling ada 5 lengan...

      Delete
    2. Subliminal messages, bruh & sistur.
      Subliminal messages.
      Huhuhu

      Delete
    3. Sorry, walaupun dah lambat aku nak komen jugak..haha..

      Haah, aku pun tertanya-tanya, apa mesejnye.. Yela, takkan cEro suka2 je letak.. XP

      Sorry cEro, mungkin masa post ni aku terlepas pandang..huhu..menarik isu ni untuk dibincangkan tapi aku lebih berminat pada subliminal messages hang..XP

      Delete
  15. Spesis yang enjoy open flirting tu, aku panggil depa dolphins. K bai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >plain83

      Wuuutt?? Kenapa dolphins?? Huhu

      Delete
    2. haah, apesal dolphinnnn???

      Delete
  16. kena tanya si perempuan tu carik point yang straight terus, supaya dua2 tak tertanya2 tentang perasaan masing2. mana tau sorang nie je yang perasan lebih2 ye. senang cerita, ambik pendapat dua2 pihak. pastu carik konklusi. hahahaha XD *ini pendapat BV saja huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. >BV

      Tapi perempuan tu bukannya jenis nak cerita pon. Jenis yg suka diam diri tak bagitau apa yg rasa dalam hati. Jenis camni memang susah sikit nak minta pendapat. Huhuhu

      Delete
  17. hang kan, bab bagi nasihat ni memang power. dah macam manusia purba. aku pun purba jugak, tapi aku rasa hang lagi purba dari aku bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >mashy_entah

      Ho ho ho. Apa boleh buat...
      Orang kata orang lama banyak pengalaman. Aku laa tu, cuma aku banyak pengalaman gagal je. Hahahaha

      Delete
  18. kalo korang tgk lengan 2-2 jejaka dlm tu. drg ni sado wooo. cEro abang sado rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. >budoxe lee

      Hahahaha....
      Itu semua hanya lukisan, hanya ilusi optik.
      Jangan mudah terpedaya. Haha
      **sambung angkat dumbbell**

      Delete
  19. hmm..assignment prof bagi ni simple tapi kena gula formula fizik nak selesaikan ni prof..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. >nazha

      Kalau laa nak memahami wanita ni semudah guna formula fizik...Hehehehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: