Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 23, 2016

Doodle #6 - Uroko.

Salam.

Sepanjang minggu ini,
aku akan berkongsi doodle yang aku lukis setiap hari.
Ini doodle untuk hari ini.




Entahlah.
Aku tidak miliki orang yang cukup baik untuk memahami setiap masalah aku.
Jadi doodling adalah satu cara aku meluahkan perasaan.

Macam yang aku cakap sebelum ini,
doodling tidak akan menyelesaikan apa saja masalah yang aku alami.
Tapi at least aku tak meroyan dalam media sosial.

Kalau meroyan dalam media sosial sekalipun,
I bet tiada siapapun akan peduli dengan apa yang kau royankan, kan?
Ada yang lagi menyampah lagi adalah.
So why bother?

Tapi sesetengah masalah memang tiada penyelesaian.
Kadang-kadang orang bercerita sebab hanya mahu luahkan.
So next time kalian terbaca orang meroyan dalam media sosial, let them be.
Itu cara dia cope dengan masalah dia.

Cara aku?
Blogging, doodling dan running.


Sekian.




.




16 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Doodle yang paling simple yet selalu captured my eyes. Sisik Sisik cenggini.

    Aku pun suka meroyan dalam blog. Ekkeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. >~* chirpy_chummy *~

      Sebab tu aku nak remain tak dikenali di blog.
      Sebab kalau aku nak meroyan, aku tak perlu risau sesiapa terdekat dengan aku baca. Hehehehe

      Delete
    2. Untuk itu, aku minta maaf. Kita butakan mata, pekakkan telinga la ye. Huhu

      Delete
    3. Untuk itu, aku minta maaf. Kita butakan mata, pekakkan telinga la ye. Huhu

      Delete
    4. >~* chirpy_chummy *~

      hahaha. Tak apa Mar. Tak payah minta maaf. Kau dah pun jadi kawan aku yang baik. Kita boleh borak apa pun yang kau nak. Hehe

      Delete
  3. doodling dapat release stress :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. >Freedom

      Masum? Aku typo ke? Eh?

      Delete
  5. If u need someone to talk to, i'm here :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. >NADIA

      Thanks Nad. Nanti aku cari kau jangan tak layan pulak. Hahahahah

      Delete
  6. Apa tu..dodol ke? Semua org ada cara dia, tp kalau dh semua benda nk meroyan siapa x annoying.

    Kau running je pun boleh luah perasaan ke..aku rasa kalau aku perlu sepak something mcm main futsal ke. Baru puas hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Bro Ley

      Hahaha. Dodol pun boleh. Hahahaha

      Aku kalau masuk tahap sepak barang tu maknanya emosi tak tenteram sangat laa tu. Running pun kena ikut keadaan jugak. Cuaca kena nyaman, tak panas dan tak sejuk sangat. Hehehe

      Delete
  7. Aku tengok doodle yangbini, terus teringat kerepek bawang.

    Lapo maybe...

    Huhuhu.. sorry cEro sebab jauh menyimpang dari entri.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. >Aujinz

      Kau sebut kerepek bawang, tetiba aku pun rasa nak cari jugak.
      Musim tak raya macam sekarang ni payah bebenor nak jumpa.
      Ada contact mana-mana tokey kerepek bawang?

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: