Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 10, 2013

Ramadhan yang (Belum) Hilang.




Assalamualaikum...

Pertama sekali, aku nak ucap
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 1434H.

Alhamdulillah, sampai juga kita ke Ramadhan kali ini.

Sebelum apa-apa,
aku nak minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki sebab sudah lama menghilang
(macam laa ada orang kisah aku menyepi)
Tiap-tiap minggu asyik ada cerita vorteks ntahapehape tu je.
Sure kalian bosan, kan?
Aku boleh cipta segala alasan dari yang paling logik diterima akal
sehinggalah yang paling tahi tak masuk akal
tentang sebab kenapa aku menyepi
tapi
aku berkeputusan bahawa aku simpan sebab itu
atas tujuan tak mahu dispekulasi.

Kalian boleh anggap ini sebagai langkah pertama 'comeback' aku.

Bila sebut Ramadhan,
pertama sekali yang kita (aku terutamanya) ingat adalah puasa.
Opkos, puasa di bulan Ramadhan itu Rukun Islam kot...
Tapi, jangan lupa, Ramadhan adalah bulan pesta.
Pesta apa?
Pesta ibadah.
(ok, dah macam ustaz dah bunyinya)

Sebut tentang ustaz,
Ustaz aku ada ajar satu perkara.
Dia kata, kalau bila puasa hanya tahan dari makan, lapar dan dahaga,
seolah-olah macam puasa budak tadika.
Budak tadika bukan tahu erti puasa sepenuhnya.
Pada mereka (budak tadika), puasa hanya tak makan.
Sebab nafsu mereka belum cukup kuat lagi.
Kata ustaz,
kalau kita hanya tahan lapar dan dahaga semata-mata
maknanya puasa kita sama dengan puasa budak tadika tadi.
Kita tak makan, tapi mata tengok porno.
Kita tak minum, tapi mulut kuat mencarut.
Maknanya puasa kita kosong, kosong...Oooo~

Okey,
itu saja dari aku.
Bye!

postquam-scriptum:
Apa relevan gambar ayam golek di awal?
Entah!
Saja nak uji daya ketahanan dugaan makanan kot.
Pada aku, setakat gambar tak ada effect.
Kalau ada bau tu yang buat menggugat kelenjar amilase.

Siapa nak kad raya?




.




9 comments:

  1. Selamat Berpuasa cEro!
    Btol tue..byk perkara nak kena tahan bukan setakat tahan lapar..tahan hawa nafsu tue penting!

    dah x de cerita Gadis Kasut Converse k? tny la khabar die...heeee~

    ReplyDelete
  2. saye..saye..saye....
    nak kad raye..hehehehe..

    apepon, at least ade update..
    but lagi best kalo boleh bace yg selain vorteks.. :)

    Moga dapat RAMADAN YG TERBAIK ye...

    ReplyDelete
  3. cero:-)

    aku kisah bila ko menyepi ok..
    hehehe..

    selamat berpesta jugak bero!

    ReplyDelete
  4. yeay! cero dah balik...! woot woot~ oh.. x lupa gak, selamat berpuasa penuh. hahaha..

    vorteks tu best kot.. nasib baik keluaran berkala. kalau tak....?

    puasa yang terbaik bila kita dapat jadi lebih baik dari semalam.. dan bila keluar je dari bulan Ramadhan, kualiti ibadah kita tetap maintain atau lebih baik dari bulan Ramadhan.

    ReplyDelete
  5. lama tak singgah cini.. slaam ramadhan cerooooo.. yoshhh ayam tu kena seksi lagi bru tergoda kot..hohoho

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan 1434H Cero,
    tumpang ko tgh dok ada balik kat blog ni...,
    aku ingin mengambil kesempatan ini utk mohon maap sbb pernah terrrmengata pasal ko kat SINI ...
    huhuhu anyway selamat berbuka ayam golek dan berterawikh Cero~ ^^

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadhan cEro,

    kemain lama menyepi... dan itu hari aku ada terbaca kat Twitter pasal ko bizi nak... err... ok.. tak payah spekulasi.. koh koh koh


    just...

    Welkem bekkkkk ~

    ReplyDelete
  8. hahaha baru hari ke-5 dah bagi kad raya.. tak mencabar la puasa aku mcm tu.. nwy

    *Selamat Berpuasa dan Rajin Beribadah di bulan yg Barakah ini* =)

    ReplyDelete
  9. @Miss Comot
    Alaaaaaa, jangan laa sebut psal dia...
    Alaaaaaaaa....

    @MS. NO NAME
    Sama-sama laa kita dapatkan ramadhan yang terbaik, insyaAllah...

    @nazha anua
    ada jugak yg kisah bila aku menyepi ek?
    Terharunyaaaaa...

    @Haryz Khairuddin
    Best ke Vorteks? tak tipu??

    @2754824018141066356.0
    DYSHA,
    singgah-singgah laa selalu..
    untung2 dapat ayam golek..hehehe

    @plain83
    oit oit oit...
    cerita psal aku ek??hehehehe

    @Aujinz
    Mana ko dpat cerita ni hah, aujinz?? hehehe

    @Anis
    Hahaha, hantar awal2 laa baru laa dpat balas pun awal...heheheh

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: