Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 10, 2013

Sepi Selamanya atau Gila?



Tahu tak apa yang orang selalu nampak aku buat?
Cakap dan gelak seorang diri.


Aku rasa..TAK! Aku PASTI,
bukan aku seorang je suka cakap dan gelak sorang-sorang!
Aku pasti ramai lagi orang kat luar sana termasuk korang yang tengah baca entri ni suka cakap dan kadang-kadang, gelak sorang-sorang.
Aku pun sama.
Bukan sebab #sepiselamanya atau tak betul,
tapi kadang-kadang macam tak sengaja.
Bila teringat lawak-lawak yang kelakar,
aku mesti gelak sorang-sorang...
Bila aku cuba nak ingat sesuatu perkara,
aku mesti cakap sorang-sorang...
Macam semalam, ada makcik tegur aku sebab nampak aku tengah cakap seorang diri, padahal aku tengah nak buat kira-kira duit belanja aku yang tetiba lesap RM20..
Sambil jari menulis di angin, sambil mulut terkumat-kamit, mata pejam...
Orang yang nampak, mesti akan kata aku gila...

...atau mungkin aku betul-betul gila?
...atau mungkin aku je yang gelak dan cakap sorang-sorang?

Korang bagaimana?





.




18 comments:

  1. hm
    hm
    hm



    aku pun selalu mcm ni


    jadi,
    kita gila ke?

    ReplyDelete
  2. haha... baca entri blog memang selalu ja gelak sorang2...cakap sorang tu ye gak la... senyum sorang tu sama gak.. mungkin muka ang terlalu dramatik sgt kot?.. sebab tu depa kata ang gila.. haha

    ReplyDelete
  3. Jarang lah berlaku kat aku. Kalau jadi pun aku akan cover macho jangan bagi nampak sangat.

    ReplyDelete
  4. rasanya slalu jugak cen2..tp takat neh xdak lg yg tegoq..haha

    ReplyDelete
  5. kehkeh ilek cero... aku pun kekadang mcm tu, tp control skit la, kasi x obvious sgt... ada skali member aku penah tanya, "ko ckp sorang2 tak? gelak sorang2 ke.. ade x?", aku ckp "ade gak kekadang", pstu die tanya "ko ckp pe sorang2? jgn slalu buat nnt org ckp ko x betol", so aku balas "aku kekadang ter think aloud, mcm tnya diri sndri nak makan ape ek? nk tapau or masak, tapau or masak..hahah, peduli ape org nk kate ape? aku x kaco dorang kn?"...pehtu die tngok aku mcm alien...lol, some ppl are so uptight they worry too much abt what others think, they put on their best mask 24/7...best ke idop cmtu? hoho...

    ReplyDelete
  6. aku pun kena tuduh ckp sorang2. padahal aku tengah cakap dgn kwn, imaginary friend. mana ada #frvralone!

    ReplyDelete
  7. ntah.. bagi aku normal je buat camtu. sebab otak kita ni terlampau ajaib untuk kita tafsirkan. dan kadang2 lagi seronok cakap dgn diri sendiri.. (cuma jangan la over n selalu sangat kan?)

    ReplyDelete
  8. don't worry cEro.. aku juga sama.. kengkadang masa tengah drive pon aku boleh gelak sorang sorang secara tiba tiba... XD

    ReplyDelete
  9. hahahaha3 klu ko gila..
    maknanye aku pon gila la..
    so kita sama2 gila..
    hahaha3
    sbb aku pon slalu jgk buat cmtu..
    hobi aku dri dlu mmg suke trmenung..n kdg2 tibe tigt something..senyum sensorang..
    then suke jgk kira2 ats angin atau mn2 tmpt aku leh capai..haha3

    ReplyDelete
  10. aku kalau ada bay=nyak idea kartun pon aku tulis kat atas angin..huhu

    ReplyDelete
  11. @syafiqakarim
    hahaha, sama-sama kita gila ye..

    @3482756512533391268.0
    ,أينوم
    Sama gila? hehehhe

    @Nekmo
    Haha, spontan..Kadang2 tak perasan pon ada mata yg memandang..hahahh

    @waterxcolour
    Nasib ko perasan, macam aku tak pernah pon perasan...
    Ddah termalu baru nk cover, terlambat rasanya..hahahha

    @-sheyr-
    Hahaha, nasib baik takde yg tegoq..
    Aku siap ada mak budak ni tarik anak dia jauh dr aku sbb takut..hahaha

    @plain83
    hahaha, kisah benar tu..
    'think aloud' ek? itu paerkataan yg aku cari...
    Cuma kdg2 bila org nampak, sure diorg rasa insecure..hehehhe

    ReplyDelete
  12. @Paraloya Akhlaken
    hahaha, imaginary friend kan?
    Sapa suro tak nampak, kita yg nampak ni biarkan saje laa, kan?

    @Haryz Khairuddin
    Betul2..
    Cakao dgn diri sendiri tak sakitkan hati..
    Ckap dgn org lain kdg2 buat sakit itak je..hehhehe

    @Aujinz
    Hahaha, kadang2 automatik..
    Aku siap boleh gelak terkekeh-kekeh lagi atas moto sbb teringat lawak lama..hehhee

    @Miss Comot
    Macam terbayang ada kertas atas angin kan?
    Semua nak dicontengnya, tangan tak berenti bergerak..hahahah

    @nazha anua
    betul! kadang2 bila lukis atas angin, macam perfect je nampak...
    tp bila lukis atas kertas, HAMPEH!

    ReplyDelete
  13. Kalau panggil as tindakan refleks blh tak ? :D

    ReplyDelete
  14. aku ade jugak gelak terkekek sorg2. dkt dlm bilik. n tetibe ayah aku melaung "Yaaaasiiiiin" kuat2... =='

    ReplyDelete
  15. @GadisKasutConverse
    boleh boleh bole...biasanya memang mcam tu pon..ehehe

    @Nia Syikin
    Hahaha, tu tahap menakutkan dah tu...heheheh

    ReplyDelete
  16. Pernah teman kawan pegi 1 klinik,kat bandar jengka. dr tnye awak sakit apa? Mber tu ckp sy demam. Dr tu angguk2 then tnye,lagi sakit apa? Selsema n batuk..dr tu tulis2 kt kertas ..then dia ckp "ok dah.nnti bolh amik ubt"..tak da la nak cek tekak ke ape ke hahahhh..amik ubt byr rm40++..
    Adoi ai.. Lbh baik beli panadol n mnum 100plus..lg puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous
      Er...Kadang2 kalau sakit sikit macam demam biasa tu, biasakan diri rawat diri sendiri dulu. Memang kekadang rugi je gi klinik last2 diberitahu benda yg kita dah tau....
      Tapi kalau dah rasa demam tu lain macam, jangan malas nak jumpa doktor plak...takut2 jadi benda lain nanti...hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: