Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 16, 2011

Setiap Perkara Bermula Dengan Kali Pertama


Pada masa aku menggunakan jari jemari aku menekan papan kekunci laptop ni, aku sedang merempat tepi kaki lima dekat LCCT.

Dan sudah tentu aku akan 'schedule'kan entri ni ke jam 0900 seperti biasa.



Ya, aku akan naik flight, ke luar negara.
Tak jauh pun, Brunei je.
Atas alasan apa? Aku tak ada kuasa nak beritahu.
"I have to kill you after I told you."
Something like that laa, tapi takde laa confidential tahap mission impossible punya.

Actually,
this is my first time ke luar negara.
Almaklumlah, keluarga aku bukan berada sangat.
Sekadar sederhana sahaja.
Jadi, ini memang peluang fresh aku untuk timba pengalaman baru.
(Kan aku dah kata, aku dah masuk gear turbo dah dalam menyelesaikan azam tahun 2011 aku)

Kenapa aku kata aku tengah merempat?
Flight aku pagi, dalam masa subuh,
The only possible transportation for me available at the midnight, jadi terpaksa laa merempatkan diri di kaki lima beberapa jam.

Setiap yang kali pertama, mesti gementar lain macam.
Tambahan, aku kena bergerak sendirian.
Dan laa first time, sengsorang plak tu.
Dibuatnya kena tipu, memang apa pun aku tak tahu.

Tapi, at least aku dah study sikit.
Aku dah ada 'survivor kit' dah dalam otak aku.
Jadi, insyaAllah aku selamat.

Kalian sila doakan aku.

Actually aku cilok wifi dari lounge premium.
Baik aku keluar dulu sebelum diorang perasan.
Nanti apa-apa hal, kalau tempat aku kat Brunei nanti ada sumber internet, aku update lagi.

And don't worry laa sayang...
This blog is far from being a travel blog.
Aku tak sekaya tu nak travel selalu...
Cuma pengalaman travel ke luar sorang2 memang tak boleh dibiarkan basi dalam diri sendiri.



Postquam-scriptum:
Actually, i wonder....
Masih adakah kawan-kawan yang membaca blog aku ni?
Ke tahap aku meraban syok sendiri sorang2?
Tu laa, malas lagi update, semua kawan dah lari..
Sob..sob.. (T_T)


.




19 comments:

  1. Elie tak lari punn! ;)

    selamat pergi dan selamat pulang ke Malaysia! jgn lupa ole-ole :p

    ReplyDelete
  2. aku pon tak lari laaa...ade selalu tunggu kau update...

    have fun for your holiday! *actually kita yg tak selalu pergi travel ni sebenarnya lebih gembira dari orang yang selalu travel.

    ReplyDelete
  3. ade je org yg bace belog ni..mostly macam aku kot..silent reader..;p

    selamat pergi travel sorang diri..dan selamat kembali..

    ReplyDelete
  4. wah, seronok travel sorang-sorang cEro! ke ko dapat kerja sana? have fun dude dan jaga diri.

    *aku sentiasa ada membaca di sini wey!

    ReplyDelete
  5. im going to travel alone jugak this dec.. and also flight subuh2. nanti cerita ya pengalaman.

    ReplyDelete
  6. Travel kerja ka bro??.. Semoga selamat.. :D

    ReplyDelete
  7. kawan2 tak lari :)
    ade jek.. dont worry ok.
    semoga selamat pergi dan balik,
    jgn lupa bawa ole2 utk kami hihi :D

    ReplyDelete
  8. ehem3..x lari pun sebab blog cEro da bt bookmark lg kt lappy :)
    beli buah tangan byk2 taw kt sana..then bt GA blik nti ea =)
    trip safely..

    ReplyDelete
  9. kami masih setia la cero...don't worry too much la..enjoy your travel..kami sentiasa doakan cero walau dimana berada..semoga selamat pulang yer?..

    ReplyDelete
  10. oit, aku baca daa..cuma lmbat ke cepat aku nk baca tu je.hehe

    best kot, p brunei. aku pn x penah smp sana.

    ReplyDelete
  11. dont woory a cero,,sbg fan kauu,,aku mesti folo pnye blog nih.hoho..selamat bertravel:)

    ReplyDelete
  12. semoga cEro selamat pegi n balik nanti k

    ReplyDelete
  13. Bestnye cEro dpt pi jgk overc...sya ni over the sea shja...huhu3
    tp actually bkn overc tp over-crossborder...haha3 btw btol k rumah2 kat sna mcm istana n tersgt kaya smp x de pengemis sbb even pengemis pon dpt duit elaun bulan2...????

    ReplyDelete
  14. @Elie Lily
    terima kasih elie..

    @Bukan Cinderella
    tau takpe...yg selalu travel tu mesti dah byk pengalamn, so neves sure takde..heheh

    @8938149095377305654.0
    CIk Sha,
    terima kasih ye sbb tak jemu2 baca blog ni..

    @hanaahmad
    keje nak suap makanan dlm mulut, tak tetap pon...

    @b.i.n.t.a.n.g
    pengalaman takde yg menarik ar..hehehe

    @Aujinz
    terima kasih..

    @butterflies Lovers
    nak ole2? takde duit arr nak beli..hehehe

    @Amirah Yusof
    thanks amirah...

    @MS. NO NAME
    thank you..

    @pu3aan
    terima kasih..doakan aku selamat sejahtera...

    @~* chirpy_chummy *~
    best oo brunei..jom bebila..hehehe

    @hahau
    hehehe, tahnk you hahau..

    @cinderella gemuk
    hehehe, senang kan?

    @Utusan Cinta
    terima kasih..dah selamat dah..

    @Miss Comot
    tak tau plak psal tu..tp mmg diorg org kaya..emas n minyak semua murah...

    @Syura
    alaaaaa...malu arr....

    ReplyDelete
  15. aku baca je weyyy..
    samalah perasaan aku.. Ada ke lagi orang baca blog aku tu.
    Lama dah tak update. Aku busy dengan studies ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Sophie Al-Yahya
      Ada Sophie...mesti ada punya org yang masih baca walaupun sedikit...
      mereka2 ni laa yg buatkan aku mahu terus berblog...hehehe

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: