Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 9, 2011

Ajaran #13 - Teknologi Sepatutnya Memudahkan Kehidupan, Bukan Menyusahkan.

Musim perayaan begini,
sangat seronok jika bergambar.
Dua jenis gambar yang aku suka ialah gambar berkumpulan
dan gambar kandid.
Tapi, selalunya, si jurugambar yang menjadi mangsa tiada dalam gambar.
Thanks to the invention of self-timer,
kini semua boleh berada dalam gambar, termasuk jurugambar.















Yup!
Kadang-kadang, teknologi juga menyusahkan.
Namun, apalah gunanya teknologi tanpa kehidupan.




12 comments:

  1. adore your sketch much..

    good luck

    :)

    ReplyDelete
  2. Comel versi katun kali ni. hahaha.

    Teknologi is good tapi kadang2 akan jadi menyusahkan.

    ReplyDelete
  3. berapa minit la agaknya dia tunggu tu. hahaha.

    ReplyDelete
  4. hahahha! penyebab muka ptografer slalu huduh... terlupa self timer time raya... gamba malam begegar2 macam halimunan. benci!

    ReplyDelete
  5. bukan self timer. remote tu ha.. gua taktau nama

    ReplyDelete
  6. haha. teringat pulak gathering raya ketiga hari tu nak amek gambar lompat2 tapi tak jadi sebab lompat tak ngam ngn timer. buat beberapa kali tak jadi last2 amek gambar biasa je :P

    ReplyDelete
  7. si photographer pon xkn xtau selftimer die tu bpe saat? haiyo. hahhaa.

    ReplyDelete
  8. @iQBaL HaSBuLLaH
    thank you. but this is my best actually..hehehe

    @WZulhilmi
    sbnarnya, hampir setiap kali byk teknologi yg menyusahkan aku...

    @Umie Artoqiemie
    hahaha, self timer slalu 10 saat je...

    @JelinaJoli
    remote lg tak best, sbb nanti nampak tangan...hehehe

    @Fina Fento
    hahaha, trend skang mmg suka lompat2 kan??

    @The Sharkox
    hehehe, kalau kandid lawa takpe gak..

    @hanaahmad
    hahaha, sbb tak slalu guna kot, tu yg kdg2 lupa berapa lama..

    @Anonymous
    bosan? pergilah memancing...

    ReplyDelete
  9. Comel betul katun katun tu,hiks !

    ReplyDelete
  10. @Anonymous
    Thnak u, tapi aku tak boleh amik kreditnya sbb it was purely copied another person artwork.

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: