Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 15, 2011

Ajaran #3 - Mencarut Memang Nampak 'Cool', Tapi Tak Mencarut Pastinya Lebih 'Cool'











Mencarut memang boleh meredakan kemarahan,
tapi hati-hati kepada siapa yang kita carutkan..
Salah carut, payah nanti...


postquam-scriptum:
Kan ke lebih baik kita tak mencarut langsung...
Kenapa perlu mencarut??




15 comments:

  1. haha dah lama tak carut :3

    ReplyDelete
  2. ingat cool ke dok mencarut.

    ReplyDelete
  3. Mostly mencarut dlm english disebabkn terpengaruh tgk movie/drama drpd barat.

    Mostly mencarut dlm malay disebabkan persekitaran sekeliling.

    ReplyDelete
  4. mungkin diorang rasa diorang cool bila mencarut.. bila dah selalu mencarut,akan jadi habit.bila dah jadi habit,nak buang pun susah.so,elakkan mencarut,^_^..

    ReplyDelete
  5. laki or perempuan takde beza sape yg lagi banyak mencarut..

    ceRo mencarut tak?

    ReplyDelete
  6. saya nak mencarut gak aa.. hue hue hue

    ReplyDelete
  7. @Amir Auxin
    haha, aku pon..mcam insap je rase...

    @Fina Fento
    hahaha, 'konon' kool kot...

    @kueh bakar
    hahaha, baju hijau sentiasa kool..

    @WZulhilmi
    yg tak best bile ade jenis org mencarut macam makanan diorg je..lancar habes...

    @jaaFahiza
    betul..setuju...
    jangan mulakan langsung...

    @sha :)
    cEro dulu carut gak, tp sbb byk halangan macam kena marah dgn abah mak, pompuan lari, nampak tak cool, org pandang slack, skang dah tak carut dah...

    @e~car182
    hehehe

    @Aujinz
    jangan weyh..hahaha

    @storyfromme
    yup! definitely not cool...

    @Encik Psychopath
    hahah, mengeluh boleh just keluar perkataan 'huh..', tp carut smpai keluar perkataan '@#$!%^%F' camtu..hahah

    ReplyDelete
  8. totally agreee!!! sgt x suke org yg kuat carut...dlu msa kecik kate bodoh pon x bleh trus kn rotan...sgt mghargai klu org tue kuat carut tp die cuba tok tak mencarut...
    kdg2 klu marah mmg tersebut jgk tp cuba tkar ngan tuuutttt....tetttt...nnt marah tue kte akn rase klakar...seyesli...try la...hihi3

    ReplyDelete
  9. @Miss Comot
    mmg bagus kalo org tu mencarut n dia sedar ape yg dia cakap tu tak baik,
    tp yg tak bagus kalo dia mencarut, tp dia tak sedar pon dia ckap ape seolah2 macam mende tu biasa je bg dia..perlu ingat, tak semua org selesa dengan mencarut...

    ReplyDelete
  10. aku x sure 'bangkai' adalah satu carutan atau x?? sebab aku terikut2 dgn citer Bleach. dorang asyik sebut je natang tu..rasa kool lak.

    ReplyDelete
  11. @Haris Khairuddin
    Haha.. Aku kurang pasti dgn perkataan 'bangkai' tu..
    Tapi aku sure, ape perkataan pun kalau ko sebut dgn nada kasar, akan tetap didengar macam mencarut..

    Cuba sebut 'kacang' dengan nada yg sama dengan 'bangkai'..
    Kasar kan? hehehe

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: