Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 30, 2011

Memperkenalkan, CEROLIANA


Ini cEro.
Bagi yang selalu singgah blog picisan ni, pasti tahu.
Dia adalah alter-ego kepada aku.
Namun, tak ada satu ciri pun pada dia yang sama dengan aku.
Rambut dia tajam, rambut aku bergulung di hujung.
Kulit dia cerah, kulit aku sama dengan Usher.
Dia selalu kelihatan memakai baju warna hijau,
sedangkan hijau bukanlah warna kegemaran aku.

Dan aku tak boleh nak explain kenapa setiap kali aku taip 'cEro',
yang jadi huruf besar adalah E bukan c.




Ini pula cEroliana.
Dia dicipta khusus oleh WZulhilmi dari blog StarStruck.

Bagi yang perasan, jarang aku lukis karekter perempuan dalam blog ni.
Pada aku, perempuan begitu indah,
dan lukisan buruk aku tak akan mampu menggambarkan keindahan mereka.
(Ok, itu alasan terbaik aku reka, padahal aku tak reti lukis perempuan sebenarnya. Tak percaya cuba tatap gambar cEroliana tu, dah macam cEro versi drag, kan??)

Entri ini aku buat sebagai tanda TERIMA KASIH kepada WZulhilmi (which is aku prefer noted dia sebagai WZ)
untuk entri 'Doodle (Kau pun!)' dia.

Entri itu mampu membuatkan huruf D dalam perkataan DUKA
bertukar menjadi S untuk membina mood SUKA dengan serta-merta.

Sila check-out blog dia di mana aku takkan pernah tinggal satu pun entri dia.
Dan tinggalkan komen like 'U R AWESOME'!




postquam-scriptum:
YES. For past few days, I had bad days.




19 comments:

  1. dat day ada terbaca jugak pasal ceroliana kat blog wzulhilmi..
    sumpah comel kot!!

    i loike! :)

    p/s: quotes, "perempuan begitu indah dan lukisan buruk aku tak mampu menggambarkan keindahan mereka!" superb awewsome!!
    heheheh

    ReplyDelete
  2. haha, comel je cErolina! korang mmg terbaek!

    ReplyDelete
  3. alolorr...cero 'jambu' jadinya..ekeke

    ReplyDelete
  4. asal lukisan perempuan tu macam burung? chirp chirp~ :P

    ReplyDelete
  5. hahaha...comel je cerolina...da ade partner la skrg cero versi kartun tu..

    ReplyDelete
  6. mungkin ceroliana tu akan lebih comel tanpa anting2 gabak tu.
    huhu

    ReplyDelete
  7. besar nya anting2 ceroliana. u r awesome too

    ReplyDelete
  8. anting besar tak menahan!ngee~

    ReplyDelete
  9. ape plak tak pernah lukis.. tue yang ana raffali tue.. ker.. itupun versi lelaki??..

    koh koh koh

    ReplyDelete
  10. cEroliana ni lemah lembut & bersopan-santun ke?uiks..

    ReplyDelete
  11. erks! ok jdi la ala2 pompuan tp aku rasa lgi nice klu c cEroLiana ni berambut pnjg dan lrus @ curl kat hujung rmbut...klu tmbh de reben tpi rmbut pon comel gak...

    maaf WZ...aku stuju ngn cEro c cEroLiana ni nmpk...emm..emm...drag...hehe3 jgn mrah...drag yg vogue gitu...auuww...hik3 ;)

    ReplyDelete
  12. LOL!! ceroliana is officially alive!! Btw sepatutnya ni bukan watak baru tapi cero yg betul2 dimekapkan jadi perempuan.. so mmg drag lah.. wakakah..

    ReplyDelete
  13. hahaha.. olala! cEroliana!! XD

    ReplyDelete
  14. stuju ngn WZ..sgtlah drag..

    ReplyDelete
  15. @little cart00n
    hahaah, quote tu alasan je, sbb mmg tak reti lukis kot..hahaha

    @hanaahmad
    hahaha, thanks hana..

    @~* chirpy_chummy *~
    hahaha, jambu ek??hahaha

    @m i r a f i q a
    hahahaha, sumber inspirasi dr burung arr..hahaha

    @tulip
    hahaha, klakar rasenye...

    @fadh ^_^
    hahaha, let's make it her identity..hahaha

    @/Dayah/nurul/dayak
    hahaha, thanks dayah..

    @PenuliS
    hahaha, mahal tu...

    @Aujinz
    bukan tak pernah lukis, tp jarang, sbb satu karekter pompuan je amik masa byk..hahaha

    @airaniez wirdani
    hoho, belom tahu lgik..mungkin..

    @Miss Comot
    hehehe, mungkin akan ade sikit modification..hahaha

    @WZulhilmi
    cEro nak solek?? mmg drag habis laa..hahaha

    @Nesa Wazir
    hehehe, nesa pon ade gak dlm post WZ tu...

    @pu3aan
    hahaha, satu gambar yg diubah sikit sana sini je..hahahah

    ReplyDelete
  16. hai cero,
    tetibe nak komen ..
    ceroliana tu dah comey dah..
    tapi cube wat makeover sket..
    bulu mate dier kasi lentik kat atas mate...
    agak2 lagi comel kot?
    hehehe.sory..hanye cadangan..
    btway, nice blog..
    i just knew about it.keep it up...:)

    ReplyDelete
  17. @MS. NO NAME
    haha, thanks 4 da suggestion..
    serius, byk yg kena di make-over kan..kan??

    ReplyDelete
  18. alahai cerooooo........comel tol la....hahhaha..cer kau buat dekat realiti punya...hahahhahha...

    ReplyDelete
  19. @6823112192081548378.0
    nekmo, mksud ko, ko nk aku dress drag camtu ke???
    mmg tak arr..hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: