Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 7, 2011

Dan Mangsa Illuminati Seterusnya Adalah ANAK Anda!










Asalkan segitiga, mesti piramid Illuminati
Asalkan checker-board design, mesti lantai Free-Masonry
Asalkan bulat atau bentuk mata, mesti the All-Seeing Eye
Asalkan bintang, mesti Bintang Davis
Jadi, apa bentuk yang tinggal untuk yang lain?

Trend 'mengaitkan-semua-perkara-dengan-Illuminati-dan-Free-Mason' sangat IN zaman sekarang.
Kalian tak nak cuba ke?
Silap-silap nanti entri tu banyak orang 'share' boleh masuk paper atau Mastika.

Kalian tak rasa pelik ke?
Kalau semua perkara ini digemburkan sebagai 'rahsia sulit pertubuhan bawah tanah', kenapa macam satu dunia sudah tahu mengenainya?
Maknanya bukan rahsia, mungkin ITU yang MEREKA MAHUKAN?
Siapa tahu, ini hanya pendapat peribadi aku selaku manusia kerdil.

Yang paling aku risau ialah,
jangan sampai satu tahap nanti generasi akan datang langsung tak dapat beza mana satu Free-Masonry tulen atau sekadar nafsu penyampai untuk kelihatan bagus di mata masyarakat.



postquam-scriptum:
Secara jujur, aku benci entri ni, sebenci aku benci lipas, benci prank video, dan benci ex-girlfriend aku yang 'buang aku macam sampah hanya kerana nama' dulu. Tapi aku terpaksa timbulkannya kerana trend ini bukan seperti Twitter Trend yang setiap 5 saat bersilih-ganti. Ini berkaitan masa depan.




26 comments:

  1. Hahahhaa.. kite bako .. kite bako..


    Mereka terlampau paranoid..

    ReplyDelete
  2. oh yes. sungguh irksome sekali. semua benda yg bukan islamik diberi label yg bukan2. hish. bukan dapat pahala pun spekulasi2 ni. silap2 bleh jadik fitnah kan?

    ingat pasal video klip lady gaga tu haritu. 'penuh dgn simbol illuminati & freemason'???. those two isn't even the same thing and on the same side. haih

    ReplyDelete
  3. tau xpe. bengang dengan pemikiran orang macam tu...

    ReplyDelete
  4. Upin dgn Ipin ada kaitan dgn illuminati tau! = =".. For god sake please..

    ReplyDelete
  5. sgt bermakna entri ni..

    ReplyDelete
  6. mmg ade y d jdkn propaganda. n ade y kebetulan.. just beware. kalu stakat kaler baju ke kasut tape lg.

    dorg mmg nk buat kte biasa dgn simbol2 ni. jd kalau kita tau simbol tu menggambar kn illuminati elakkan la n y pntg niat kita bukan nk tiru dorg. lady gaga pon puppet illuminati. bnyk lirik lagu die skrg double meaning. die pon ade tatu stars of david.

    http://kamigadisbiasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. lukisan lu memang iluminati hahaha..aku suke arghh!!
    yes aku setuju beb...pendedahan satu prsatu ttg iluminati itu pun sbhagian dari agenda depa ni sbnanya..sume tu tahilembu

    ReplyDelete
  8. kadang-kadang rimas jugak dengan bende2 ne.sume bende x kena.nak paki ne x bole,minat ne x bole.hampir separuh nikmat dunia ne dianggap iluminati.rimas la.

    p/s : i'm your new follower :)

    ReplyDelete
  9. part 'kita bako' tu serius aku gelak xhingat. XD

    rasanya bnyk sgt kbetuln yg dkaitkn dgn freemason nie. barcode pun dkaitkn dgn freemason.

    ReplyDelete
  10. BETUL APE YG KO CKP TU..SUME ADE PNDAPAT MSING2

    P/S SORI..UPPERCASE...MLAS NK TKN CAPLOCK BLIK..HEHHEHEH;P

    LAWA KO LUKIS\O/

    ReplyDelete
  11. haha.sian budak kici yg xtau pape 2.
    tp. yes! nesa juge slalu sgt jumpe mende2 mcm ni..yg 2 x bole yg ni pun x bole. sedangkan sebenarnye x bermaksud papepun bila gune kan bntuk or simbol 2.. tp harus la juge jaga2.

    kite bako..kite bako!! hahaha :DD

    ReplyDelete
  12. hahaha aku rase ko lupe satu lagi, tikar getah dekat umah makcik-makcik dekat kampung2 yang pakai corak checkerboard pon kire illuminati la kan?

    well benda-benda cani ada pro and cons.

    pro nye baguslah, kite tahu dari segi simboliknya ada maknanya yang tersendiri. dan mungkin juga ianya kebetulan sebab kalo ikutkan segitiga tu diciptakan adalah dari segi permasalahan matematik dan aku rase time tu freemason pon tak wujud lagi.

    tapi sebab ahli2 freemason ni nampak idealnya sesuatu tu so dijadikan ianya sebagai satu lambang rasmi diorang. samalah macam bintang, bintang enam ada maknanya, bintang lima ada maknanya, bintang terbalik pon ada maknanya.

    cons nya lak. tak semua benda yang kita guna tu menunjukkan kita freemason. corak checkerboard, aku tak rase la ianya melambangkan kita berideologi freemason pon. kalo tak, catur dengan dam haji pon tak bley main btol tak?

    cuma untuk yang sebut lady gaga tu, waspada tu perlu. sebab kita tahu lady gaga ni fesyen nye pelik, video-video yang dia buat semuanya pelik-pelik belaka. aku akui, musiknya best didengar, aku sendiri dengar tapi untuk minat jadi die hard fan, tidaklah.

    sebab kalau bukan dari illuminati pon, muzik still salah satu cara untuk jajah orang Islam sebab ianya hiburan.

    so hati-hati je lah

    ReplyDelete
  13. @m i r a f i q a
    ko tak nampak kaitan ke???
    cuba ko ulang baca 3 kali, ko mesti nmpak kaitannya..illuminati tuh..hahahah

    @Aujinz
    sekadar mahu berkongsi tak apa, tp kalo dh tahap semua nak dikaitan, KLCC, naruto, upin ipin?, band Hujan?? tak rase melampau ke???

    @kusut
    hahaha, aku sndiri tak tau nak percaya ke tidak...keraguan ni laa yg disukai 'mereka'...

    @fadh ^_^
    nak kata fikiran sempit, fakta nmpak konkrit..nak kata fikiran luas sgt, mcam membuta tuli je...

    @WZulhilmi
    hahaha, lepas ni BoboiBoy plak..
    hahah

    @Al
    terima kasih..
    utk hanya yg membuka mata...

    @kami gadis biasa
    simbol2 tu dah mmg ade keliling kita, sbb semua simbol tu adalah basic..tp kalo nk dikatkan, habis satu dunia laa illuminati...

    @hentakbelipat
    total BS!! dan harap2 kita tak terjebak dgn mengaitkan semuanya dgn mende alah tu...

    @storyfromme
    itulah yg paling kita takuti, dan yg paling 'mereka' mahukan..KERAGUAN!

    @84103668586923656.0
    dG, lame tak komen...
    yup, pasal barcode pon aku tau gak...
    wth dgn 666 or 606 whatsoeva..
    it's just numbers...

    @mr delirium
    mmberi pendapat adalah baik...
    tp memikirkan pendapat kita adalah mutlak dan tiada penafian boleh diterima adalah SALAH! kan?

    @Nesa Wazir
    mungkin kejadian dlam lukisan tu bakal berlaku suatu hari nanti, kan??
    sape tau???

    @Shukjessa
    perspektif golongan yg paranoid yg memikirkan diri mereka adalah sentiasa betul dan hebat laa yg membuatkan KERAGUAN berada di mana-mana...
    pd saat kita semua berasa RAGU-RAGU, saat tu laa 'mereka' bergelak ketawa dan menyusun startegi menyesatkan kita...
    Semoga Tuhan Yang Maha Esa kuatkan iman kita semua...

    ReplyDelete
  14. haha..kite bako!..hihi...semuanye satu agenda dan terdapat pelbagai pendapat dlm masyarakat tentang isu ni..

    ReplyDelete
  15. ntah aku pon x ske n srabot bc psl illuminati ni...ntah pape...seyesli bkn nk kate tp org Msia ni sgt concern...lmbg croc kte ali lam lam ha...mcm2...
    bg aku...illuminati? pe tue? x phm...coz i dun care about it at all...bhahahaha3

    ReplyDelete
  16. @tulip
    yg paling sedih ialah, yg kurang ilmu pun nak berlagak berilmu dgn buat propa psal illuminati...

    @Miss Comot
    lg baik tak tahu, sbb bile dh tau byk, mula timbul keraguan...

    ReplyDelete
  17. semua kejadah illuminati dan freemason menjadi-jadi sejak siri The Arrivals tu la..sampaikan skrg benda ni dah jadi bahan sarcasm kebanyakan bloggers sebab ia dah jadi lawak especially pada yg taksub dgn simbol2 ni

    mungkin ramai yg masih ingat psl AJL24 yg heboh ttg ni dulu

    ReplyDelete
  18. tula orang kita, sibuk hal illuminati dan freemason. Amal ibadah tak jugak bertambah2. Yang penting diri sendiri dan iman yang kita kumpul. Heh, dunia nak kiamat. Dari maksiat, buang bayi, rogol, bunuh, pondan, gay, lesbo. Apa lagi yang takde?

    ReplyDelete
  19. @Dark Half
    frankly, aku start tahu mende alah illuminati semua ni bila lepas AJL24 dulu...sibuk lantai checkered laa, segitiga dgn all-seeing eye kt lambang kumpulan search laa...

    aku kurang minat dgn blogger yg sarcasm ttg hal ni...
    hari raya? upin ipin? kalo yg bace habis mungkin faham, tp yg tak baca habis? yg baca tajuk je??? kalo dia faham lain, sebar kat org lain, dah jadi fitnah..fitnah itu dosa!

    @hanaahmad
    aku setuju. ada byk lg masalah depan mata yg kita kena pandang berat..sedih dgn pemikiran manusia mcam ni...

    ReplyDelete
  20. ada betulnya ckp kau tu.

    Tp sekarang ni ramai yg fanatik psl benda ni sedangkan hal yg wajib dan fardhu tu pun tak nak buat. ntah, kadang2 aku tak faham sikap org.

    ReplyDelete
  21. dang.. aku pn da xdpt beza ):

    ReplyDelete
  22. aku mau like je komen shukjessa sal tikar getah tu..hahhahahha.....
    awat ada kita bako???hahahhahah...sungguh impak si usop ni..hehe.. :)
    agak nyee, dorunk gembira bila kita sentiasa memikirkan..pastu..mula timbul ragu2...aku pun ada gak baca sal bendalah tu..tp..aku just nak tau..pe la bendalah tu..;0 takkan semua benda nak kaitan kan ye idok??
    pasni..kalau kuih samosa pun..dorunk kaitkan gak pe..hehhe

    ReplyDelete
  23. @Sophie Al-yahya
    betul betul betul..
    yg fardu pon tak lengkap, nak sibuk pikir itu ini... sbb tu mcam dh jadik trend...

    @oh nudra
    kan?? dah smpai tahap tu rupanya kita kan???

    @3797734369911323341.0
    itu laa kalo jd seronok sgt nak kaitkan dgn semua perkara..aku mcam dpat byang org2 besar freemason tgh gelak besar sdangkan kita terkial-kial risau kan sini..

    ReplyDelete
  24. baca dan fikir.itu yg sepatutnya.bukan baca dan ambil.

    org kita suka sangat baca dan percaya tanpa mengkaji.

    ReplyDelete
  25. @iemaZAIMAH
    nafsu nak nampak pandai tu yg buat mereka buta dan menghukum membuta tuli...aku benci!

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: