Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 8, 2011

Tanpa Tajuk #2

Neh! Aku tahu entri tEka-tEki takkan mendapat sambutan hangat dari para blogger sebab tak ada sapa nak tunjuk hebat di blog orang lain dengan menjawab tEka-tEki yang dia tak tahu jawapannya.
So, hari ini aku keluarkan entri kedua pada pukul 12.01 tghari.

Kenapa 12.01 tghari?
Sebab smpai sekarang aku tak pasti 12 tghari adalah 12am ataupun 12pm.
Oleh kerana ini adalah scheduled post,
aku hanya tahu 12.01 pm adalah 12.01 tghari...
(Tiba-tiba aku rasa aku sedang merumitkan keadaan)

-------------------------------------------



Aku ada anak buah, seorang..
Yup! Aku seorang uncle..hahaha
Ceritanya anak buah aku yang setahun lebih ni baru je dapat kaki untuk berjalan.
Dulu asyik duk sorong dia dalam kereta sorong baby tu je (hape ntah namenya)
Kini, dia bebas untuk bergerak ke mana saja dia nak.

Sedang berjalan-jalan kat shopping mall,
kami semua sekeluarga berjalan ke satu arah.
Tiba-tiba budak kecik ni melencong ke kanan...
Teka dia ke mana?
Dia ke seorang awek cun tengah berdiri tepi dinding bergayut telefon.
Dia pergi peluk kaki awek tu, awek tu tergelak je..
Abang aku (merangkap bapak budak tu) pergilah selamatkan kehidupan awek tu sebelum lebih diganggu budak tu..

Perkara yang sama berlaku beberapa minit kemudian.
Budak kecik tu berlari menuju ke satu kelompok perempuan sedang berbual di meja makan.
Yang menarik, ada 3 orang gadis,
seorang agak jauh,
seorang cun rambut perang sikit,
seorang badan berisi dan tak menarik...

My dear nephew terus menuju ke yang cun berambut perang tu.
Siap peluk dekat pinggang mintak nak dukung...

Abah aku (merangkap datuk budak kecik tu) berkata,
"Pandai pulak budak kecik ni memilih orang ek.."

Aku jawab,
"Abah patut bersyukur, at least cucu abah tu lelaki sejati..
Jadi satu hal pulak kalo dia pergi peluk lelaki, kan?"

-------------------------------------------

Nafsu manusia tak pernah berkesudahan, kan?



Aku selalu ber'window-shopping' ke dalam kedai Apple.
Sebab aku berangan nak dapat iPad sebijik.
Perasaan memegang, menyentuh dan menggosok permukaan iPad macam lebih seronok dari makan makanan kegemaran.
Tapi, bila aku tengok price label dia, hamekkaw...
Pecah tabung pon tak cukup lagi...
So, aku biarkan ia terus jadi angan-angan...

-------------------------------------------

Bertemu dengan satu manusia ini di sebuah shopping mall amatlah menyakitkan mata aku.
Dia bukan musuh aku, malah juga bukan kawan aku.
Aku tak kenal dia, dia pun takkan kenal aku.
Tapi, aku tetap sakit mata dengan dia.
Bertembung dengan dia membuatkan aku nak bunuh diri.
Memusingkan mood aku sepanjang hari.
Pencemaran!!

Dia perempuan.
Bertudung.
Pemakaiannya agak up-to-date laa sebab dia pakai jaket kecil dengan puffy-shoulders.

Tapi apa yang menyakitkan hati?

Dia pakai baju singkat, nampak pusat.
Dan maafkan aku, aku tak patut sebut hal ni...
Tapi pusat dia jelas hitam berdaki.
(Aku dapat bayang ekspresi muka kalian bila baca ayat di atas)






Please! Cover your navel!




19 comments:

  1. eeee...pengotor nye la perempuan tu, selalu camtu la cEro, perempuan luarannya mmg nampak bergaya habis, dalaman? tak siapa tahu. aku dah terlalu biasa dengan kawan perempuan yang sememangnya cantik, tapi bab menjaga kebersihan jatuh tangga terakhir. tapi itu juga yang lelaki nak. haha

    ReplyDelete
  2. wakakaka..x le blah tang pusat berdaki tu. gmb pn euuww...geli gilerrrrr!! dowg tu x penah mndi wajib ke? smp berdaki. ooppsss..

    ape motif gmb lobag idong tu?

    ReplyDelete
  3. yeww...msti huduh dressing cmtu....agaknya die mix n match sari ala2 npmk perut ngn shirt kot..haha

    ReplyDelete
  4. comelnye bebi tu,haha...nepiu ko sjibik cam nepiu aku..umur 3thun..tapi duk ngurat dak skola rendah.isk

    igat cite hndustan ke nak tnjuk navel neh=.=" DAKI!!??

    ReplyDelete
  5. tu nama die pusat pengumpulan sampah..

    ReplyDelete
  6. pkai tudung tp tnjuk pusat...
    ape jenis la mcm 2...

    dinie pn ada ank sdara prmpuan yg baru je pndai jln...
    klau org luar (bkn family trdekat) yg nak dukung dia, dia akan nak pd org laki je, ngn org pompuan dia wat do no je, mmg xnak lgsung...
    mg btol la, manusia trtarik pd cas/jntina brbeza...hehe
    xkira kecik, muda atau tua...(:

    ReplyDelete
  7. hahahha...welcome back cEro..

    ok sgt jijik yer berpakaian begitu dan menunjukkan pusat.

    *membuatkan aku nak check pusat aku sekarang jgk!*

    Tapi anak buah kau comel la..

    ReplyDelete
  8. sungguh pusat bandar punye budak..sampai bedaki haram jadah!!

    ReplyDelete
  9. ahahaha3 hape punyer stail pki bju da...org pusat la pling tmpt nk ttup ni leh plak tnjuk2...ni kes nk tnjuk prot boroi k prot slim nih...haha3

    bes tgk ragam ank2 sdare kan....msa kecik diorg cam dh de prangai sdiri...de ank sdare pmpuan aku ni x leh tgk lelaki hensem...klu tgk die akn jdi malu2 n takot2...klu die jmp mmber laki aku trus jdi moody n keras khejong...haha3

    ReplyDelete
  10. aku dapat rase kecomelan anak buah ko tu..kim salam kat baby tu eh..haha..
    geli gle..nak tunjuk pun check la dlu pusat tu cantik molek ke x..adoaiii..hehe

    ReplyDelete
  11. hikhik..nama menda yg bb tu pkai adalah 'bb walker'..sgat lucu blog kamu..tp nice..=D

    (1stime comment tp dah folow 2mggu lebih kot, sbab bz dgan fyp..huhu)

    ReplyDelete
  12. la la la kire anak buah ko ni baik la dari anak buah aku.

    kalo ko jumpe anak buah aku, mesti ko akan terfikir "asal la buas sgt budak ni".

    ape nak buat, budak dilahirkan 2 pusar, genius dan tenaganya sgt2 memerlukan kesabaran.

    mujorlah die jenis takut dgn aku, so boleh la dengar cakap sikit (kirenye dlm family aku la yang paling garang, kuikuikui).

    then...

    DENG! aku rase nak muntah kalo jumpe perempuan sebegitu rupa! Bluwekk!!

    ReplyDelete
  13. pertama, 12 tgh hari rsenye 12 pm.
    kedua, kete sorong baby 2 rsenye baby walker.
    ketiga, teringin nk tgk la anak sedara cero 2..mesti tiuuuutt:D
    dan..yg pasal pusat 2..erk!patut hadiahkan dia dettol.huhu

    ReplyDelete
  14. haha.. klakar la bdk tu.. kecik2 dh pandai.. hehe..


    yg last tuh.. yucckkss!! memalukan jer.. huhu

    ReplyDelete
  15. @hanaahmad
    eee, rupanya mmg ramai pompuan camtu ke???

    @~* chirpy_chummy *~
    hahaha, gambar idung tu saje je...
    sbb tak reti nk lukis interface iPad..
    hehehe

    @ini blog ayin!
    yg sedih adalah, dia bertudung...ish ish ish...

    @mr delirium
    hahaha, aku bersyukur gile dia lelaki sejati, sbb masa tgh dlm kandungan mak dia nk anak pompuan..hahahah

    @hamzah ian
    hohohoho, ko bukan manusia!!!

    @pu3aan
    pusat pengumpulan daki kot..hahahaha

    @raja dinie
    nsaib baik laa tertarik dgn cas yg berbeza...kalo same kang homo plak..hahahah

    @Sophie Al-yahya
    glad to be back!
    hehehe, kalo nk tunjuk pusat, sila pastikan ianya bersih..hahahah

    @hentakbelipat
    tu laa psal...
    yg berdaki sila laa simpan..jgn tayang boleh tak???

    @Miss Comot
    hahaha, ko cite anak sedara ko, trus aku teringat Himawari dlm citer Shin Chan..hahaha

    @tulip
    anak sedara aku mmg comel..hehehe
    aku geli dgn pompuan camtu..eee

    @atty
    alaa, slalu laa komen..baru laa best!! heheheeh

    @Shukjessa
    dia baru dapat kaki, dah jalan jauh bagai org bsar...
    aku tak dpat bayang dia 2-3 tahun nanti..hahahaha
    btw, pompuan camtu mmg buat aku hilang nafsu..hahahah

    @Nesa Wazir
    12 tghari= 12pm..noted!
    oh! baby walker rupanye...
    hehehe, kalo pndai cari facebook aku, nesa boleh nmpak gambar dia byk!..hehehe

    @cik @ien
    hrap cik aien tak camtu..jaga pusat baik2 tau..(ape punya nasihat ni?)

    ReplyDelete
  16. jangan ingat budak kecik takde taste!

    nasib baik pusat awek tu berdaki...kekeke(u know what i mean)

    ReplyDelete
  17. budak kecil yang ada citarasa.

    jelas hitam berdaki.

    tiga adjektif untuk satu pusat.

    yuck.

    ReplyDelete
  18. anak buah kau,cool!ahahaha

    iPad?errr..way too expensive.

    pusat,LOL.she's cheap.very cheap.

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: