Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 11, 2010

Impian Emas: Conteng Grafiti

salah satu dari 'golden dream' aku adalah buat mende ni.



Ini satu imej yang aku dah simpan lama dah dalam laptop aku,
tak ingat dah sumber dari mana..

Aku nak conteng grafiti ni kat dalam toilet awam.
In fact,
aku dah buat lakaran kasar atas buku sketch aku,
aku dah list-down aerosol paint yang diperlukan,
aku dah list antara toilet yang bakal jadi mangsa
dan salah satu toilet tersebut adalah toilet awam kat stesen LRT Bandar Tasik Selatan.


Jadi, para lelaki.
Kalau jumpa grafiti camni kat toilet awam yang korang masuk,
sila ingat aku..
Tapi jangan repot plak..
Tak psal-psal aku kena tangkap nanti...

Untuk para wanita,
aku belum berani lagi nak masuk toilet awam wanita,
sebab kalau kena dengan pendakwaraya yang hebat,
aku boleh didakwa di bawah Akta 574 Kanun Keseksaan
di bawah seksyen 354: Kekerasan dengan niat mencabul kehormatan.
Boleh dipenjara atau denda atau sebatan atau mana-mana dua seksaan.
(Aku tak reka, serius akta ni ada, tapi takde laa sampai ke tahap tu kena dakwa)

postquam-scriptum:
Anda mungkin rasa buat grafiti dalam toilet awam sesuatu yang menyusahkan orang.
Tapi pada aku, ianya lebih baik dan cantik dari golongan gay gila batang yang tinggalkan nombor telefon untuk pelanggan di dinding jamban.




30 comments:

  1. oi..buat pe jauh2 kat toilet awam..meh dtg toilet umah aku lah..paling bususk kau dapat minum tehoais

    ReplyDelete
  2. sile dtg umah sewa aku..
    aku benarkn ko wat graffiti kat dinding ruang tamu, bilik, toilet, dapur..n mane2 la ko nk wat..
    eheheh..

    ReplyDelete
  3. yeah..cero...aku pun pnah pk nak buat graffiti kat tangga umah...(ala2 tangga lrt)apa kata ko try gak buat kat umah ko...nanti smua org nak dtg umah..haha

    ReplyDelete
  4. conteng dinding gate uitm je haha

    ReplyDelete
  5. tolong buat kat tandas rumah aku pelissss... aku bayar ko? haha

    ReplyDelete
  6. cero..tolonglahh..kau conteng je sume toilet awam wehh..lagi2 toilet yg penoh tulisan2 cam haremm jadahnya..lagi chantek letk graviti kau tuh..:D

    ReplyDelete
  7. @hentakbelipat
    haha, teh o ais?? teh tarik arr terbaEk! hahaha!!

    @.:Daya:.
    haha, dpat dr maen pon tak tau...

    @pu3aan
    alaa, tak best laa kal tak outlaw..
    takde thrill...
    wat keje smbilan ok laa..
    hahaha

    @airaniez wirdani
    try laa buat...
    tangga umah aku mmg dah lama dah jadik mangsa..
    hehehe

    @WZulhilmi
    siyes!! ada funding, ade masa, takde kekangan, aku akan buat..
    hehehe

    @Shukjessa
    hahaha, kalo aku wat, konpom msuk paper..
    famous den...

    @Bukan Gadis Comel
    haha, wat kt tandas sndri tak best,
    takde org nk 'hargai'..
    hehehe

    ReplyDelete
  8. @farahmoque
    tau takpe...
    sakit mata tgk lukisan lucah kat dinding jamban tu sume...
    adoi..

    ReplyDelete
  9. elok kau conteng dari anjing anjing conteng..

    ReplyDelete
  10. hahaha "postquam-scriptum" yang menarik perhatian. betol gak wey. buat graffiti lagi bagus.

    ReplyDelete
  11. ok jugak kalau ad bende ni dalam toilet kat mesia

    ReplyDelete
  12. e2 jek ? suspendek aku jek ! haha

    ReplyDelete
  13. dinding luar jamban kat area umah elie kat ampang ni pun, bro yang conteng ke?hahhahaha

    ReplyDelete
  14. dulu..aku ada conteng dlm satu bilik dekat asrama aku..dlm dorm aku,ada 1 bilik...huhu..penuh dinding aku sketch je ngan pensil..belum tahu guna kaler...hehehe...weh..ayat last xleh blah..hahahha...aku nak tinggal no tpon gak weh..haha

    ReplyDelete
  15. @sakura lover's
    hehe, setuju2...

    @Anna Boleyn
    hahaha, tau takpe...
    sape pnah masuk toilet awam mmg takkan lepas dgn pemandangan camni..

    @kata kila
    kan kan kan??
    kreatip kan???

    @Mi Ss KaLeKaLe
    hahaha, nk panjang2 ke???

    @Encik Psychopath
    sebab kaler dia camtu...
    same kaler...

    @little cart00n
    kalo elie nak, bukan jamban tu je, dgn dinding umah elie pon cEro boleh 'cantik'kan..hehehe

    @4983337785335556956.0
    ala nekmo,
    tak cool arr tggal no tepon..
    tampal terus je gambar IC..
    bru terkenal nanti...

    ReplyDelete
  16. hahaha3 smoge impian ko terlaksana keyh...aku suke jgk grafiti ni...at least klu aku nek LRT k KLCC...leh cuci mate tgk grafiti pelik2 kat parit tue...ahahaha3
    aku mnat jgk tp x brani wat weh sbb skala dlm buku lukisan len n lukisan kat dinding len...lgpon kn labur byk duit nk bli aerosol...nnt ko pcahkn tabung n capai impian ko yek...gud luck yek mr.cero... ;)

    ReplyDelete
  17. @Miss Comot
    haha, aku cuba meminimuakan aerosol yg kena guna...
    dua-tiga kaler dh arr...
    baru jimat..

    @Lelaki Ini
    memang chantek!! hehehe

    ReplyDelete
  18. grafiti camni, aku pun nak! jom buat kat toilet umah aku!
    tapi rasa lg 'puas' kot kalau dpt buat kat public facilities..

    btw,character dlm gambar nampak cam sentuhan Jamie Hewlett dalam gorillaz

    ReplyDelete
  19. hentakbelipat punye komen,
    i like.KAH KAH KAH!

    a'ah weyh.bek conteng umah org.lawa sket dinding umah kiteorg.hehe.

    silap2 boleh dpt bayaran weyh.

    ReplyDelete
  20. @Dark Half
    agak arr, aku mcam rase org yg buat ni tiru style Hewlett..
    bro, tak best arr buat legal..illegal laa masyuk sket..
    adrenalin rush!

    @iemaZAIMAH
    sape yg sanggup bayar aku conteng dinding rumah dia???

    ReplyDelete
  21. @iemaZAIMAH
    serius?? kalo ko bayar semua kos aerosol n tambang lain, aku buat free je pon takpe...

    ReplyDelete
  22. @iemaZAIMAH
    aerosol tu mmg agak berat sket harganya..
    tp kalo hasil bagus, ape salahnye...

    ReplyDelete
  23. ouhhhh..sangat menarik!!meh conteng kat toilet umah aq laaa..

    ReplyDelete
  24. @cimOt
    hahaha, tak mo tak mo..
    aku nk buat illegal..
    heheh

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: