Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 27, 2010

C•I•F

Nine-in-the-middle-of-two-ones
I'm sorry.


OK!
Semalam ada pen, marker, kaler pensil, kertas A4, dan scanner depan mata.
So, aku pun gatal tangan menconteng, dan inilah hasilnya.




klik image untuk pembesaran gajah!!


Ini kerja satu jam, kalo buruk sila bagi aku 25jam sehari.
Sila puji.
atau keji.
Haha..
Terima kasih.





27 comments:

  1. pada aku, kartun punya nilai tersendiri. ianya tidak perlu tampak cantik, sebab spongebob itu pada aku bukanlah animasi yang cantik, cuma apa yang menarik adalah dari segi kreativiti si pelukis itu.

    dan yang aku rasa lagi penting adalah kebolehan pelukis mengulang kembali lukisan raut wajah supaya orang tahu ianya adalah character yg same.

    pape pun tahniah, lukisan ko jauh lebih hebat dari aku =)

    ReplyDelete
  2. eh aku org pertama komen.

    hahaha. ok aku anta 2 komen dah!

    :p

    ReplyDelete
  3. nice art cero..
    aku sellau berangan utk pandai melukis..

    sbb melukis lagi best utk rxpress kan ape yg kita rasa..
    melukis sbenarnya lagi hebat emosi yang boleh diketengahkan..

    nice!

    ReplyDelete
  4. katun xsemestinye cantik..
    biar jalan cite menarik, senang dibaca, mudah difahami..
    itu sudah cukup baik...

    ReplyDelete
  5. ini xcantik??

    gwa nanges sekarang

    kalau ini tak cantik lukisan gwa dalam kategori ape

    horror kot huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. AAHAHAHAAHHAHAHHAAHAHAHAHAHAH!comic strip..aku sukeeeeeeeeeeeeeeee...

    comel doeeeeeeeeeeeeeee....

    ReplyDelete
  7. haha..boleh masuk komik gempaq lah...

    ReplyDelete
  8. kalau kita ada masalah...letak pen..kertas..org boleh tau kta ada masa bila kita lukis dekat kertas tu..

    comel kartun tu..mcm aku..hahahaha

    ReplyDelete
  9. hurmm..x thu nk kta ape...tp ok la...
    at least ko mencuba kan...well pndi jgk ko wat komik strip...
    aku pon sbnrnye suke jgk melukis tp aku x brp pndai melukis...haha3
    klu lukis tiru lukisan org, potret skit2 leh la...nk wat karakter sdiri x leh...sbb tue aku hny suke bc komik...bilik aku pnuh komik...hehe3

    btw, aku sgt suke lukisan Fakhroul Anour n Kaoru....ko lak?

    ReplyDelete
  10. la.. nama watak rupanya..

    ingatkan nama pencuci pinggan n kotoran.. cif jugak tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. aku bagi pujian!! siap ada colour lagi!! eveb aku nak lukis myka pun tak reti.. ni ko complete one strip cartoon.. T T

    ReplyDelete
  12. yeay, cEro da mula melukis...
    lukis byk2....
    gud luck cEro...;))

    ReplyDelete
  13. @7738000028493267545.0
    mir,
    haha, lukis ko??
    susah beb...

    @Shukjessa
    haha, ni bukan serius punye...
    aku xde idea nak tulis ape, so aku lukis..
    haha

    @m i r a f i q a
    haha, bangga plak ko ek??

    @lumut
    haha, lukis je...
    cantik ke tidak tu bukan kita yg menilai...

    @pu3aan
    haha, setuju...

    @.::WaNiE::.
    mane ade...
    ni tak cantik lg, sbb buat dlm keadaan nk cpat...
    haha

    @iemaZAIMAH
    ko suke?? try laa wat satu...

    @hentakbelipat
    haha, thanks...
    saje suka2...

    @KERAK NASI
    taknak...
    aku tak suka exposure..

    @theSkycrapper
    thanks bro...
    saje suka2...

    @7221834471461674980.0
    nekmo,
    haha, comel cam ko??
    mmg pon, ko laa sumber inspirasi aku...
    hahaha

    @Miss Comot
    gile arr, diorg dah power kot...
    aku takde suka sape2 stakat ni, tapi kalo manga aku suka mitsuru adachi-sensei punya artwork..
    smooth n stylish...

    @gha sudin
    haha, sbb takde idea nak letak nama ape...

    @WZulhilmi
    sbb ade kaler pensel luna depan mata..
    aku try je..
    haha, burok laa...

    @raja dinie
    tak serius ni...
    saje killing time...
    btw, thanks dinie dearie

    ReplyDelete
  14. aku tak reti melukis lah

    -_______-

    ReplyDelete
  15. btw,mmg tipulah klu aq xsedih..sedih sbnrnye..aku dpt msg btul2 lps berbuka smlm..
    pastu aq jln2 tepi tasik dgn mber2..nges la jugak..
    trase kot..tibe2 je clash after a long silence..
    ad la dlm seminggu lebih kot dye xreply msg aq,xnk jwb call aq lnsung..then tbe2 hntr msg nk lpskn aq..spe yg xtrase kn?

    aq rse bdoh sgt tgu dye

    ReplyDelete
  16. 'c' stands for cero ka? pegi la pakai selipar..kang cacing masok lam kaki..hahaha :P

    ReplyDelete
  17. @iemaZAIMAH
    laa, yeke??
    sedey btol aku dgr..
    alaa, just anggap ko layak utk yang lagi baik...
    kan kan kan???

    @ice♥ice
    haha, org akan beranggapan camtu, tp c utk ceplos..
    hahaha

    ReplyDelete
  18. @alif
    thanks alif...

    @iemaZAIMAH
    good for u dear...

    @tuan tanah
    terima kasih...
    saje suka suka...

    ReplyDelete
  19. aku suka dengan smua lukisan ko cantik.. n sesuai dengan smua kobinasi warna gak..bagi aku, ko sangat berbakat.. n ak sgt.. sgt suka.. terutama skli gmbr ayam n itik yg ko lukis depan L tue.. sgt unik..(kecuali lukisan nie la.. kurang skt.. secara jujur ak katakan.. banding dgn yg laen2)ko x rasa nak membukukan komik kew??? mybe boleh bgi income kew???

    ReplyDelete
  20. @sam_sunshine06
    mmg mcam nk jugak, tp takde kesempatan...
    lgpon lukisan aku belum sempurna lg, lukis atas kertas A4 dan guna software henset je...
    tgh kumpul duit nk beli graphic tablet, tp mahal laa..

    ReplyDelete
  21. aku mmg x pandai bab2 melukis nie.. tapi aku suka tgk orang melukis.. dan suka tgk bakat orang.. ko x cuba ke guna adobe.. atau software laen.. yang boleh download dari ternet.. utk kembangkan bakat ko.. b4 dpt graphic tablet tue...

    ap2 pun..jgn lupa ek.. inform kan kat blog ko.. klu ad bukukan... :)

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: