Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 28, 2010

Earth Hour 2010

this is eighty-third,
and I'm sorry!




Jangan risau, gambar memang hitam dan bukan error, sebagai simbolik sokongan Earth Hour 2010 pada 27 Mac jam 830-930 pm. Ini juga sebagai tanda sinis kepada sekelompok yang tidak menyokong dengan memberi banyak alasan (yang tidak masuk akal termasuk mahu tonton AF8). Juga sebagai luahan tidak puas hati penulis kerana sewaktu berlangsung acara berkenaan, dia di dalam wayang menonton Evolusi: KL Drift 2 dan tidak dapat turut serta menjayakannya.

Bagi yang tidak tahu, semasa Earth Hour, dikehendaki memadam lampu tiada keperluan (non-essential light). Ianya hanya simbolik sokongan dunia terhadap penentangan pemanasan global. SIMBOLIK!! Seperti mengibarkan Jalur Gemilang di Hari Kemerdekaan. Cuma bezanya kibar Jalur Gemilang untuk negara, padamkan lampu untuk BUMI.

Siapa nak berdebat dengan aku tentang Earth Hour, dipersilakan. Tapi pastikan anda isi dada dengan ilmu secukupnya kerana aku sedang menimba segala ilmu tentangnya.




12 comments:

  1. yeaaa..ak support earth hour 2010

    ReplyDelete
  2. aku support earth hour, sblum keluar rumah, aku siap tutup sume lampu dulu

    tapi :P

    pegi jalan2 kat times square

    hihihihi

    ReplyDelete
  3. tararaaaa~~ tidak boley buat apa la kalo makhluk itu bergelar manusia

    kerana dekat signboard "Jangan buang sampah di sini" pun orang buang sampah.

    dekat sign "Tolong senyap" di dalam perpustakaan pun orang still pot pet pot pet bercerita seperti di kedai kopi

    sign "Dilarang merokok" pun orang sedut juga rokok berkotak-kotak.

    ehhe tu belum sambutan Hari Tembakau Sedunia yang mengajak orang ramai utk tidak merokok selama sehari

    sikap manusia susah nak diubah, senang lagi train haiwan dari train manusia hehehe

    ReplyDelete
  4. betul la sgt ape yg dikata oleh shukjessa tu..sedangkan benda2 pnting tuk dibuat dorg abaikan..inikan pulak earth hour..hati manusia,kalau dh keras lebih dari batu,cakap mcm mana pun.. dorg wat x kesah je..

    ana sokong earth hour :)

    ReplyDelete
  5. rasa-rasa berkesan ke tak earth hour ni kalo sebilangn kecik je yg join?

    ReplyDelete
  6. wah marah betul nampaknya. haha. sabar la. tak semua orang macam kita yang faham maksud sesuatu kempen. diorang ni jenis tak makan kempen. buat la kempen apa pun mesti tak layan punya.

    ReplyDelete
  7. aku dukung bgt program ini...

    ReplyDelete
  8. @Cik Pza Baek:
    @Syafiq Kadiran:
    Baguslah, anda memang hebat..

    @.:WaNiE:.:
    Takpe, tutup lampu n kuar pon dh memadai..

    @shukjessa:
    @محمد فردوس سعد:
    setuju..
    setgh manusia mmg suka menongkah idea..
    sbb tu ade pembangkang dlm setiap negara..

    @JMR:
    Berkesan tak berkesan bukan kita yg decide..
    kalo tak berkesan, adakah itu bermaksud lain kali tak perlu sokong je??
    adakah kita perlu sokong mende yg berkesann je??

    @zaiMi:
    memang benar..
    tp yg membantah pun perlu laa ada hujah yg lebih konkrit..
    AF8?? konkrit ke??

    @rositazh:
    Tahniah kepada anda!!!

    ReplyDelete
  9. mira pergi pasar malam time earth hour tu. tp rmh mmg digelapkan utk 1 jam tu. hee ;D

    ReplyDelete
  10. @Amirah Rashid:
    Ok laa tu..
    at least ko tak mempertikaikan hal tu dan hentam habis-habisan..
    kan??

    ReplyDelete
  11. [img]https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/s320x320/e15/11380065_479201135577180_1280856706_n.jpg[/img]

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: