Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 29, 2009

Wishlist yang takkan termakbul...

this is my eighteenth post...

Budak kecik comey!!!
Maaf ler kalo kebelakangan nih aku slalu online tp tak selalu update page nih!!!

Setiap hari, aku ade wishlist aku sendiri...
Lain dr to-do-list,
wishlist lebey kpada perkara yg aku nak buat atau mahukan tp aku tau aku takkan dapat,
at least bukan dlm masa terdekat...
Kali nih, aku nak kongsi wishlist aku hari nih...

Tasik
Aku berharap,
aku dapat berdepan dengan si dia...
dan bagi tahu hal nih...

Awak, semalam saya bermimpikan sesuatu yang
indah...
Semasa sedang melihat ketenangan air tasik disirami
sinar mentari petang,
datang seorang kanak-kanak berumur dalam 2-3 tahun dari
belakang,
sambil dia menjerit,
Papa!!! Papa!!!

Aku menoleh dan menerima pelukan anak itu,
sambil mendukungnya ke bahu, aku melihat seraut wajah
senyum padaku...
Pemilik wajah tuh bergerak perlahan
kepadaku,
sambil mengekalkan senyuman manisnya...
Dan wajah itu milik kamu...
Aku tersenyum...

Malang,
itu semua hanya mimpi...
Dan kekal hanya mimpi...
kerana takkan mungkin terjalin apa2...

Satu wishlist yang begitu pendek..
Tapi begitu mustahil untuk aku lakukan...

Ketahuilah sesuatu...
Aku begitu rindukan senyumanmu...
Mungkin aku salah, but at least bgtau apa salah aku...
hm..
tak guna pon kalo aku luahkan dlm nih...
bukan dia baca pon benda alah nih...

p/s:
Aku petik hasil dr blog sorg kawan...
Pernah tak dengar orang cakap jangan pegang sabun kuat-kuat nanti dia terlepas?




Jul 7, 2009

Perempuan Makhluk Rumit #2 : Lelaki EGO Perempuan SETIA??

this is my seventeenth post...
a boy n two girls
ini satu kisah yang berlaku kat aku sendiri...
a living proof of ape org kata 'manusia berubah'..
tp pada aku, nih bukan berubah, tp bragging...
suka cakap ape yg kita nak jadi, bukan ape diri sendiri...

cerita bermula semasa aku dalam semester ke2 Ijazah Sarjana Muda di UiTM...
semasa satu subjek makmal nih, General Chemistry,
oleh sebab masa yg lama,
dan wat experiment yg remeh (bakar pita magnesium),
jadi aku dgn MALASNYA melepak kat luar kelas sorg2...

tgh syok melepak dan berangan,
datang dua org bdak pompuan yg aku knal,
kuar gak dr kelas tu n lepak sekali dgn aku...
one of them is the factor 00...
agaknye diorg same malas dengan aku nih...

nak dijadikan cherita,
terbukak laa plak cite psal balak masing2...
masing2 terus hentam lelaki...
kata lelaki nih FULL with EGO...
lelaki TAK SETIA...
lelaki itu...lelaki ini...

aku dengar je...
tp aku ingat setiap perkataan diorang...
EGO
sorg nih ckap yg walaupon dia dgn balak dia jauh kat oversea,
tp dia tetap setia dan takkan bertukar hati dgn mane2 laki lain...
hahaha,
shame on you...
tak sampai sebulan perkataan tu kuar dr mulut dia,
dia dah kuar dating dgn sorg mamat bermotor nih...
siap makan mcD tgh2 malam (pagi) lagi...
nampak berperwatakkan baik,
gi kelas pakai jubah...
perangai camtu plak...
soalnye, tu masa tgh couple (long distance) tuh...
dua tiga minggu lpas tuh,
dgr plak cite yg dia dah putus dgn laki dia tuh...
atas sbb, "you are too good for me"
alasan busuk pompuan skang kalo putus...
pdahal aku tahu, sebab dia lain...
aku tau citer dr A-Z...
yeah, she's the factor 00...
pathetic...

sorg lagi nih plak...
dia dh putus dgn laki dia sblom msuk U...
alasannye, tak dpt tumpu studi...
but dia kate yg hatinye ttp utk laki tuh...
"soulmate" katanye...
hahaha,
by the end of that semester,
dia dh couple plak dgn bdak kelas dia sendiri...
eh???
td kate putus sbb nak tumpu blaja,
n hati tetap utk org tuh...
tp nape cepat sgt plak couple dgn yg lain???
tak kaco blaja dah ke???
mgkin sbb sekelas kot, senang blaja sesame...

mungkin, aku ulang, MUNGKIN diorg ade alasan sendiri...
tp ape pon alasan diorg,
diorg ttp ckap tak serupa bikin...
dah abes kutuk laki,
bragging dgn 'setianya wanita',
finally gini plak citenye...
ingat bila kutuk laki dpan aku, aku tak rase pape ke???

tu blom aku cite lagi perihal diorg skang...
mcam aku ckap, 'living proof'..
dari berjubah ke baju senseng lengan...

mungkin ramai lelaki yang EGO di luar sana...
tp semua perempuan takde yg EGO gak ke???
Lelaki EGO
aku pernah jumpa sorng laki nih...
BEKAS girlfriend dia kena buatan org...
tp pompuan tu tak sedar...
tau kenapa??
sbb laki tu gi jumpa bomoh suruh tahan buatan org tuh...
tp bomoh tu kate takleh tahan, cuma boleh ganti...
demi sayang yang dah tak kemana,
laki tuh jadi pengganti...
sekarang laki tu tgh derita (spatutnya bukan dia)
yg pompuan tu plak tgh seronok menjaja cite buruk laki tuh kat kawan2...
haprak punye pompuan...
Hmm...
tu ke LELAKI YANG EGO???

okay lah...
cukup laa...
nanti marah plak pembaca pompuan...
tak pepasal kata aku seksis plak...

cuma aku nak tanya semua,
egokah semua lelaki???
setiakah semua perempuan???
egokah anda???
setiakah anda????




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: