Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 22, 2009

tEka-tEki 001 : Good Luck!!!

this is my tenth post.

aku suka teka teki... Sangat suka...
dari kecik aku mmg suka sgt main teka-teki...
teringat lagi kartun 'Where's Wally' yg suro cari mana Wally dlm timbunan lautan manusia..
wally
click here to play Where's Wally?
want something notty? here!!

So, to make LifE more interesting, aku nak wat post about teka-teki...
Aku bg teka-teki, korg jawab dlm comments...
Sape jawab btol, aku bg kredit kat next tEka-tEki post...
Stuju???

Teka-teki akan ada dlam setiap post ke-10 (10th, 20th, 30th bla bla bla...)
kecuali diberitahu...
Dlam setiap post, akan ada minimum 2 teka-teki..
Sume teka-teki adalah logik, bukan mcam
"binatang apa yg kedekut?"
Hahaha...
Sume teka-teki datang dr otak aku hasil dr bacaan aku dr kecik smapi skarg...
(tak main copy-and-paste tau)...
alaa, kdg2 bkan teka-teki pon...
ada gak masalah penaakulan mantik ting 4 je...

Then, enjoy the tEka-tEki...

================

tEka-tEki pertama:

Tiga orang kawan anda pedajal anda dgn sorokkan kunci moto kesyangan anda dalam salah satu dari tiga kotak; A, B dan C...
teka teki 001

Man berkata,
"Kunci ko ada dalam kotak C, percayalah"
dengan wajah yang ikhlas (konon...)

Aini potong,
"Bukan B. Lagipon Man berbohong!!!"
dengan wajah konon comel...

Borhan abiskan,
"Dah tentu takde kat C.."
dengan nada serius...

Dua dr kawan anda tu berkata BOHONG. Sorg je betul...
Tp yg mane, tu keje korg utk cari, bukan aku...

Dengan sekali tekaan dr klu-klu yg telah diberi di atas,
TEKA MANA KUNCI MOTO ANDA???
Kotak A, B atau C???

--------------------

tEka-tEki kedua:

Observe susunan nombor nih,
1, 3, 4, 6, 9, 9, 16, 12, 25, 15, _, _,...


what is the sum of the blank numbers???

===============

Amacam???
berapi tak medulla oblongata korg???
HAHAHAHAHa!!!

¡buena suerte!
hasta cumplir con los dedos el teclado de nuevo!!




May 20, 2009

Perempuan Makhluk Rumit #1 : Rahsia Tak Bertempat

this is my nineth post.

Gloomy Girl

sila bace smpai abes..
sori kalo pnjg sgt...
hehehe...

maaf kalo tajuk agak seksis, tp hakikatnya mmg begitu..
drpada tajuk, dpat kita tau yg post nih akan ade sequel sendiri...
smpai berapa tak pasti, tp yg pasti maksimum dia smpai chapter 99 laa...

niat nak mintak pendapat...
bukan nak burukkan sape2...
ikuti kisah dibawah....

================

ada seorang kawan aku begitu berbangga kerana dia ada seorang awek yg cun...
bg dia, takde sape dh yg cun...
letak arr Jessica Alba ke, Kyoko Fukada ke,
ttp awek dia yg paling cun...
aku namakan dia si Y (bukan nama sbnar) [HAHAHAHA]

yup,
aku mmg pnah tgk awek dia...
serius cun,sikit japanese look...
bg lelaki yg kategori 'average joe' mcam kawan aku tuh...
dpat awek mcam minah nih dh kira bertuah bangat dah...
bertuah badan...
untung sbb ade kereta kot...

hm,
walaupon tak selalu jumpa, tp diorg nih mcam bahagia je...
tukar2 gmbr dlam emel...
chatting dlm YM...
pendek kata sweet arr...
'i love u, u love me'... >_<

tp ada satu perkara yg si Y nih tak berapa nak paham...
awek dia nih declare 'single' kat org lain,
walaupon mmg dh sah diorg nih bercouple...
dlm friendster, facebook, tagged, dan mcam2 laman sesawang jaringan sosial yg ade...
status musti 'single'...
paling busuk pon 'it's complicated'..

si Y nih pnah tanye knape...
dia kate tak perlu kecoh, bile org tanye baru bgtau...
hm...
i smell something fishy...

the thing is, hanya beberapa org yg rapat dgn awek si Y nih je tau dia dh dgn si Y...
tu pon sbb diorg tu mmber sebilik dia...
yg lain, HARAM....
siap suro kawan2 dia nih jgn bgtau kawan yg lain lg...
hm,pelik...

si Y ngadu kat aku slaku kawan merangkap penasihat chenta dia...
yg lain OK, just hal nih je wat dia bengong...
sbb muka dia tak hensem ke???
kalo tak hensem, apsal declare couple dulu??

aku tanye lebih lanjut...
rupanya dlm famili awek dia tuh, hanya adik pompuan dia je tau...
dgn parents, just ckap kawan biasa...
aku jd lebih pelik...

pd aku,
kalo nak sorok dr keluarga, mgkin sbb utama dia supaya taknak parents kita risau...
tmbah2 kalo parents tu over protective smacam...
ortodox, konservatif dll...
tggu dah bersedia baru bgtau laa kononnye..
tp aku tak brape paham knape perlu sorok dr kawan2...

kalo kwan2 tu baik dgn mak bapak awek dia tu lain arr citer...
mgkin takut bgtau parents dia...
tp takde pon yg baik dgn parents dia...

Aku sian kat si Y nih...
dia btol punye serius, siap kumpul duit nk masuk minang lg...
sggup mkan maggi, jual tin & botol...

kalo ikut pemerhatian aku,
si awek dia nih wat camtu sbb dia mmg pkir taknak lame dgn si Y ni..
maklum arr, keturunan nama tuan besar nih susah sket..
kalo putus, senang arr pd dia, dia takkan terasa sgt...
lelaki TOUCH 'n GO...
pendek kata, dia nih nak gunakan si Y nih je...
ade kereta maa, bkan tu ke kriteria utama awek zaman skang???

tp tu pndangan aku sbg lelaki...
nak bgtau dia, tak sampai hati beb..
tp kalo awek dia btol camtuh, mmg aku org pertama serang beb...

kalo2 aku tersalah tafsir, aku mintak maaf awal2...
tp mcam takde sbab yg munasabah je kena berlakon mcam bukan couple...
baik takyah declare dr awal, kan???

===============

aku mempelawa pembaca (terutamanya gadis2) bg komen...
bgtau aku ape sbb yg munasabah...
nak tanye direct, kdg2 pompuan nih jaga hati sgt...
kesian kat member aku si Y tu...

kepada Y,
kalo ko bace post nih (rasenye ko tak bace kot blog aku sbb ko tak tau),
aku mintak maaf sbb jaja kesah chenta ko...
sori bro...

chiaooo!!!!
hasta cumplir con los dedos el teclado de nuevo!!




May 18, 2009

A Song from the HEART

this is my eighth post.


Rama Band




SAAT-SAAT TERINDAH
by RAMA BAND

saat kau hadir dalam hidupku
terasa indah
hanya bayangmu menyentuh jiwa
temani sepi
kini semua cintamu tlah pergi
meninggalkan diriku dalam kehampaan
sendiri

waktu trus berjalan dan memberi
perih di hati
hanya rindu yang aku dapatkan
bukan cintamu
kini baru aku menyadari kau begitu berarti
di dalam hidupku ini

saat - saat yang indah
saat masih bersamamu
waktu kita berdua dan mewarnai dunia
semua yg tlah berlalu
kini teringat lagi
kini terkenang lagi
ku ingin kembali
ku ingin kembali

hanya rindu yang aku dapatkan
bukan cintamu
meski kini kau tak mencintai
diriku lagi
kini baru aku menyadari kau begitu berarti
di dalam hidupku ini



===============

lagu ni ade dalam citer Cinta Untuk Ain, time2 dia tgh sedih2 tuh...
lagu nih arr...
1st time dgr, tetiba meleleh airmata...
tak dapat kawal beb...
cuba ar dgr...
1st time lagu band wat aku nangis tetiba...

hm, try hayati lirik dia...
walaupon pendek, but still faham n tau jalan citer die...
hahaha...

===============




May 14, 2009

Arigatō gozaimashita

This is my seventh post

Make It Happen

Aku nak ucapkan
faleminderit شكر благодарности 谢谢 díky tak aitäh bedankt salamat Danke תודה 감사 tack ευχαριστώ хвала ขอบคุณ teşekkürler ありがとう thank you
yang tak terhingga kat
swEet zirCon and futbolmaster
sbb korg, aku dapat tgk citer Make It Happen...

You guys yg Make It Happen!!!
U guys ROXXXX!!!!!!




May 8, 2009

Happy Journey 25128.6 km

this is my fifth post.

caballo blanco

25128.6 kilometer berlalu..
kuda putih aku bernama caballo blanco dh meningkat dewasa...
aku ingat lg masa awal2 kemunculan dia kat idup aku,
menjadi rebutan ooo...
sume kawan nak try tunggang...
tp skang,
sestgh dr org2 tu dh tak bergelar kawan dah pon!!!
kuda aku nih byk berjasa kat aku...
dr aku berpenat lelah naik bas dulu...
wlaupon berkali2 aku wat kuda aku nih sakit...
calar sana sini...
tp dia tetap aku jaga, sampai mati...

kuda aku byk berjasa...
dulu jadi bahan tunggangan seorg puteri..
but not even once dia pnah ckap 'thanks'...
it's OK, aku paham...
25128.6 km away
tp skang nih, aku ni dipandang hina...
hanya sbb aku nih penunggang kuda...
bukan pemandu pedati mcm si DIA tu...
takpe, aku paham!!!

tp ingatlah manusia...
ko dpat terus hidup pon atas sbb takdir tuhan tak tertulis yg ko akan jatuh bersama kudaku...
jd tolong jgn bongkak,
bukan dgn aku, tp dgn kuda aku...

enough,

25128.6 km perjalanan dgn kuda aku,hanya Tuhan tahu nikmatnya...dialah tempat aku sandar pd suka atau duka...luv u my fren!!

bersama kudaku
p/s:
kenapa 25128.6 km?
kalo korg tahu, korg super genius...
hahaha....




May 5, 2009

A Song to My F****** Ex-Girlfriend..

this is my fourth post


press play

Photobucket
by
The Wonders - That Thing You Do

You,
doing that thing you do
Breakin' my heart into a million pieces
Like you always do

And you,
don't mean to be cruel
You never even knew, about the heartache
I've been going through

And I try and try to forget you girl
But it's just so hard to do
Everytime you do that thing you do

And I,
know all the games you play
And I'm gonna find a way to let you know that,
You'll be mine someday
'Cause we,
could be happy can't you see
If you'd only let me be the one to hold you
And keep you here with me

Cause I try and try to forget you girl
But it's just so hard to do
Everytime you do that thing you do

I don't ask a lot girl(I don't ask a lot girl)
But I know one thing for sure (Know one thing for sure)
It's the love that I haven't got girl
And I just can't take it anymore (Woah!!)

Cause we,
could be happy can't you see
If you'd only let me be the one to hold you
And keep you here with me
Cause it hurts me so just to see you go
Around with someone new
And if I know you you're doing that thing
Everyday just doing that thing
I can't take you doing that thing you do

xx [end] xx
p/s :
this post is dedicated to her to celebrate her birthday on
(entah bile ntah aku pon wat2 tak ingat dah)...
and word ' F****** ' at the title sebenarnye bermaksud
'FANTASTIC'.. yeah, Fantastic

heyppy blurfday GIRL!!! you're F****** rockX!!! (i mean fantastic)

birthday cake

xxx [hahaahahahahahaha] xxx




May 4, 2009

Manusia Parasit menggegar dunia...

this is my third post...

Photobucket

aku sgt berminat nk tgk kehidupan...
aku ade satu isu tentang orang...

aku ade kenal 2 org, yg aku tak brape consider kawan walaupon diorg dgn hipokritnye ngaku aku ni kawan diorg...
mereka berdua aku gelar symbiont parasites...
dua2 parasites yg bergantung sesama sendiri, but at the same time memusnahkan host diorg...

sorang nih, dikenali sbgai factor 00 sgt bergantung kat sorg lagi...
but at the same time, dia just hipokrit...
pernah dikatanya yg si symbiont no 2 tu tak boleh percaya n tak pandai jaga rahsia...
tp skang si factor 00 nih plak yg bergantung harap nak kemana2 pon...'
ibarat 'buran dan umang2' cuma buran nih jenis yg karnivor, makan umang2 dlm diam...

yg kedua nih, si symbiont 02 plak, jenis yg tak dpat nak hidup sendiri2...
musti kena ade org temankan...
kebetulan si factor 00 nih takde kuda...
di asanggup jd kuda semata2 nakkan berteman je...
pnah dulu dia risau kawan baik dia abaikan dia just hanya kerana kwan baik dia tu dah ade pakwe...
hahaha...

aku berminat nak tgk...
smpai satu masa, si buran tu akan meninggalkan si umang2 terkontang kanting...
si umang2 tu plak, bile buran takde kat sisi dia,
perghhhh!!!
ckap buruk blakang baik punye...
tp time sorg2, si buran tu jgak jd peneman di kala sunyi...

bgus laa...
dua2 hipokrit...
pandai nasihat org laen suro berubah...
tp cermin kat bilik sendiri tak pakai...
HAHAHAHAHAHA!!!

p/s : sape terasa, pandai arr pikir sendiri...
aku tak bgtau nama tau...
jd jgan marah aku...




May 2, 2009

N+A+M+A = upside-down WORLD

this is my second post.


my name is EARL

Gini laa...
Sbgai permulaan aku nak sentuh sket psal satu isu...
Satu perkataan, start dgn huruf 'N'...
Ada 4 huruf, 3 characters..Selain N, ade A dan M...
Cuba teka!!!

Semuanya mende ade NAMA...
mcam aku, aku namakan henset aku sendiri...
moto aku pon ade nama gak...
even pendrive aku yg berlambak tu pon aku namakan...
haha!!!
the thing is, ada ape dgn nama???

Stgh org kata nama nih tunjukkan personaliti...
YES!!! Nama aku bermaksud 'kekasihku'...
Tp adakah aku nih kekasih org???
Atau pon jiwang karat mcam paku besi di tgh hujan???

zaman skang sume nak nama anak2 canggih manggih mcam buah manggis...
sampai kadang2 tu aku dgr pon rase mcam "mcam nama dibuat2 je"...

cEro berkata,
Ada org menggunakan alasan nama untuk menolak sesuatu... Mane taknye, adeorg tak
dapat terima sedekah tp dpat terima hadiah hanya kerana nama... Ada orgsanggup
putus kawan putus kasih hanya kerana nama jugak... mlah ade org sanggupbunuh org
laen sbb nak dpatkan title depan nama...

uNo pula berkata,
Nama adalah satu-satunya yg hanya kita ada yg membuatkan kita berbeza dgnorg
lain... Kembar yg dilahirkan seiras dpat dibezakan dgn nama... Tanpa nama,mak
bapak kembar tu pon susah nak bezakan diorg masa bayi...

Hanya kerana nama,sesetengah manusia pandang org lain dengan sebelah mata...
Ye laa, kita pham, kdg2 keturunan diorng yg bg nama tu...
tp, adakah itu satu sebab yg kuat smpai diorg boleh pandang org lain HINA???
sampai belom knal lg dh nak COP mcam2
hanya kerana diorg rase diorg lebih SUPERIOR!!!

sini aku ingatkan...
Nabi Muhammad S.A.W pilih isteri buakan tgk ke nama..
Nabi S.A.W tak pilih menantu dgn hanya pndang pd nama...
Jd, keturunan nabi tu knapa plak nak label2 org lain tak mulia plak???
manusia sama taraf je ketika dilahirkan...

Owh ye, satu agi...
tgk kerabat diraja Britain, keturunan Queen Elizabeth...
sbb diorg MEMILIH sgt nama anak menantu,dok kawin dgn spupu dua pupu tiga pupu je...
last2 berlapis2 keturunan bwak penyakit Genetik...

korg bukan bodoh, korg pandai...
jd jgn arr pikir bukan2 yekk...

p/s : sorry kalo sesetgh pembaca tak paham... aku pn kadang2 bengong gak!!! mcam EARL dlm cite My Name is Earl tuh...

CHIAOOOO!!!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: